1/10/22

Βουλγαρία: Οι (δεξιοί) πολίτες φοβούνται την πολιτική αστάθεια που έφερε η αντιπολίτευση. Το ΓΚΕΡΜΠ μετά από 18 μήνες επιστρέφει στην Κορυφή. Οκτώ κόμματα θα εισέλθουν στη νέα Βουλή.


 Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις των πρακτορείων «Trend» και «Alpha Research» έδειξαν ότι το Ατλαντικό Κλεπτοφιλελέ ΓΚΕΡΜΠ του Μπόϊκο Μπορίσοφ, προηγείται καθαρά. Η προσέλευση των ψηφοφόρων από τις δημοσκοπήσεις δείχνει ότι θα είναι περίπου πάνω από 40% και μέχρι 45%.

Ανάλογα με την συμμετοχή το ποσοστό του ΓΚΕΡΜΠ, θα κυμανθεί από 26,7% ως 24% .

Στη δεύτερη θέση ,με μεγάλη διαφορά βρίσκονται τα νέα «αμερικανάκια», ο Κύριλ Πέτκωφ και ο Άσεν Βασίλεφ που «Συνεχίζουν την Αλλαγή» με 16-16,5%. Στην Τρίτη θέση η «Αναγέννηση». Αντιεμβολιαστές, Λαϊκιστές, Αντιευρωπαίοι, και Φιλορώσοι. Ανάλογα  με τη συμμετοχή θα έχουν  από 14,5% -11% . Το Τουρκοφιλελέ Κόμμα Δικαιωμάτων (DPS) βρίσκεται στην τέταρτη θέση με  ποσοστά από 13%-11,9%.Αν οι μουσουλμάνοι πάνε να ψηφήσουν θα είναι προς το μάξιμουμ, Αν μείνουν σπίτι θα είναι κάτω. Οι Βούλγαροι Σοσιαλιστές  της Κορνηλίας, (Νίνοβα» θα πέσουν στην πέμπτη θέση με ποσοστά από  10,2%- 8,7% . Η απόκλιση  εξαρτάται από τη συμμετοχή των συνταξιούχων. Το πιο αμερικανόφιλο Κόμμα   η «Δημοκρατική Βουλγαρία», που έκανε διαδηλώσεις κατά του ρωσικού φυσικού αερίου εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με 7,6% αλλά μάλλον θα είναι πιο κάτω. Στο «κλάμπ» αναμένεται να εισέλθουν και το  τηλε-Κόμμα του «Σλάβι» (Τρίφονοφ), ένα είδος «Ποταμιού», που από την πρώτη θέση ξεφούσκωσε στο 4% -4,4%. O νέος παράγων , ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, στρατηγός Στέφαν Γιάνεφ, που υπήρξε επίσης υπηρεσιακός υπουργός Αμύνης με την «Μπάλγκαρσκι Βαζχόντ» επίσης θα μπει στο κλαμπ με 4,2%-4% . Κάτω από το όριο του 4% παραμένουν η κα Μανόλαβα (2%) και η VMRO του κ. Καρακατσάνοφ (1,2%).

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τον απόλυτο διχασμό της βουλγαρικής Κοινής Γνώμης ανάμεσα στην Ρωσία και την Αμερική. Το «Μακεδονικό» δεν «απασχολεί».  

Οι πιθανές ανατροπές, σε σχέση με τις εκτιμήσεις τωνΓκαλοπατζήδων μποεί να προέλθουν από τα Κόμματα που δεν ενισχύουν οι δημοσκόποι, και από τα μικρότερα ποσςοστά των επιδοτούμενων. Τα "Κακά" παιδιά ειναι κυρίως η «Αναγέννηση» του κ. Κωνσταντίνωφ και οι Σοσιαλιστές της κ. Νίνοβα, αλλά και ο στρατηγός Γιάνεφ.

Αν δεν υπάρξει Τουρκοφιλελέ-Συνασπισμός υπό τον Μπορίσοφ, η Βουλγαρία θα συνεχίσει με τεχνική κυβέρνηση που θα διορίσει ο Πρόεδρος Ράντεφ στο πλαίσιο της τέταρτης εντολής.

 

 

1 σχόλιο:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

φυλακόβιε φάτσαις και ανθυπομαφιόζοι αχυράνθρωποι της συμφοράς. παρώλα φτά όχι στο έσχατο σημείο ξεφτίλας των εγχωρίων στην Ελλάδα που βλέπεις μπροστά σου κούλι και κατσίπρα και σου ρχεται όρεξη να βαρέσεις σφαλιάρα. και για δάφτο 20 30 νοματαίοι γύρω γύρω βόδιγκαρντ

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...