29/10/22

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΥΝ


 

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

 Ο Λευτέρης Πανούσης, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΑΣΥΝ, δεν είναι πια κοντά μας. Φλογερός πατριώτης, διανοητής, μαθηματικός ως προς τις σπουδές, συγγραφέας καταπληκτικών διηγημάτων μερικά εκ των οποίων έχουν γίνει και ταινίες, πολυγραφότατος σχολιαστής, με σημαίνουσες φιλοσοφικές ανησυχίες που τις αποτύπωνε στο άκρως επιτυχημένο ιστολόγιό του, διαβαίνει πρόωρα τον μόνο σίγουρο δρόμο που η φθαρτή φύση μας έχει επιφυλάξει. 
Στην τελευταία του κουβέντα μαζί μου, πριν περίπου 2 μήνες, ήταν σταθερά απαισιόδοξος για την εξέλιξη της ασθένειάς του, τον καρκίνο στον πνεύμονα που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από την επιστολή παραίτησής του από την ΕΛΑΣΥΝ, που παραθέτουμε πιο κάτω, ως ύστατο φόρο τιμής και μάλιστα δια χειρός του ιδίου του εκλιπόντος. Είχε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, (αν και όχι του υποχρεωτικού), επιλογή που στην περίπτωση των χρονίως πασχόντων από καρκίνο, αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ως επισφαλής. 
Τον είχε προβληματίσει πολύ η στάση που θα κρατούσε προσωπικά λόγω της ασθένειάς του, εκάμφθη.
Είχαμε όλοι αντιληφθεί ότι η υγεία του είχε σοβαρά επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό, που δεν ανέβαζε πλέον επίκαιρα άρθρα, με τον χαρακτηριστικό σχολιασμό του, αποφεύγαμε όμως να τον ενοχλούμε. 
Τι να μας πει παραπάνω από την ηχηρή διαδικτυακή σιωπή του, ένας δημιουργός που υπό κανονικές συνθήκες έγραφε ακατάπαυστα; 
Η πάντα ανήσυχη ψυχή του, είθε να οδεύει τώρα στην προσωρινή κατοικία της, αναπαυμένη από τις ανούσιες πίκρες της επίγειας ζωής, που για τον Λευτέρη αποτέλεσαν την αστείρευτη πηγή της έμπνευσής του, αλλά και την αιτία της ενεργούς ενασχόλησής του με τα κοινά. 
Αιωνία του η μνήμη. 

 Γιάννης Ζωγράφος
 Δικηγόρος-ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου
 Πρόεδρος ΕΛΑΣΥΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά, με συγχωρείτε και με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο του θανόντος, γιατί εμβολιαστηκε; Δεν άκουγε τις συμβουλές των τιμιων γιατρών και δημοσιογράφων που μιλούσαν για τις παρενέργειες των εμβολίων;