20/10/22

Οι Γενναίοι του Ζελένσκι το έβαλαν στα πόδια

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε οτι οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοί τράπηκαν εις φυγήν αδιακρίτως μετά από νέα επίθεση  στη Χερσώνα

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ  ανακοίνωσε ότι τρία τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησαν να διασπάσουν την γραμμή  άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων μεταξύ τω ν οικισμών Νόβαγια Καμένκα και Τσερβενόϊ Γιαρ  της περιοχής της Χερσώνας. Στην περιοχή του χωριού Σουχάνοβο , ο εχθρός κατάφερε διασπάσει την πρώτη γραμμή οπότε επενέβησαν τα τεθωρακισμένα, και ο εχθρός νικήθηκε. Οι ουκρανικές μονάδες τράπηκαν σε  άτακτη . Η θέση στην πρώτη γραμμή άμυνας έχει αποκατασταθεί πλήρως».

Ο Κονασένκοφ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιώτες, και καταστράφηκαν 14 άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα και επτά αυτοκίνητα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δύο άρματα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού και μια μονάδα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων UR-77 καταλήφθηκαν ως τρόπαια. 18 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής της Χερσώνας, Κιρίλ Στρεμούσοφ, δήλωσε ότι τέσσερις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκρούστηκαν την περασμένη ημέρα. 


Ο σημερινός στόχος του ρωσικού στρατού είναι να εξουδετερώσει την απειλή μιας επίθεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη Χερσώνα, δήλωσε ο ιστορικός Γιούρι Κνούτοφ. 
 Σε σχόλιό του για το τηλεοπτικό κανάλι «360», σημείωσε ότι η εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έναρξη ενός νέου σταδίου ενεργού προώθησης στην Ουκρανία. «Το κύριο καθήκον είναι να σταματήσει η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Χερσώνα. Αυτό θα σώσει τις ζωές αμάχων», εξήγησε στους  δημοσιογράφους. "Οι προυποθέσεις για μια επιτυχημένη επίθεση από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εμφανιστούν στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: