28/11/22

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στην περικύκλωση του Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ)

ΜΟΣΧΑ, 28 Νοεμβρίου . Ο  επικεφαλής της ΛΔ Ντόνετσκ  Ντένις Πουσίλιν μίλησε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού"Ρωσία 24"σχετικά με τις επιτυχίες  των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Αρτεμόφσκ

 " Στο Αρτεμόβσκ η  κατάσταση παραμένει δύσκολη, αλλά σίγουρα οι μονάδες μας, ιδιαίτερα η μονάδα Βάγκνερ , προχωρούν. Οι οικισμοί, που καταλάβαμε δεν είναι  τοπονυμια. Η κατάσταση της επιχειρησιακής περικύκλωσης είναι αρκετά κοντά», είπε. 

Η πόλη του Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ) βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της  DPR, βόρεια της Γκορλόβκα. 

Πρόκειται για έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών για τον εφοδιασμό της ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, την προηγούμενη ημέρα τέσσερις Ουκρανικοί Λόχοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στην κατεύθυνση του Αρτεμόφσκ  για να σταματήσουν την πρόοδο των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά ήταν διάσκορπίθηκαν. Οι απώλειές τους ανήλθαν σε 80 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο pickups και ένα αυτοκίνητο.

Στις μάχες κοντά στο Αρτεμόβσκ  ο ουκρανικός στρατός υφίσταται απώλειες, ανέφεραν οι New York Times (NYT), επικαλούμενοι γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα γίνονται 300 εισφψφές την ημέρα στα Νοσοκομεία.  

Οι αριθμοί δεν είναι μυστικοί, αφού την περασμένη Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εξαλείψουν περισσότερους από 300 ξένους μισθοφόρους, κυρίως Πολωνούς, σε μια ημέρα. Και στον αριθμό αυτό  δεν υπολόγισε  τους 220 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν την ίδια  μέρα.

 

Οι NYT αναφέρουν επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες το Κίεβο έχει στείλει επιπλέον δυνάμειςστο Αρτεμόβσκ, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των ειδικών δυνάμεων και της εδαφικής άμυνας.

 Αλλά σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν έφτασαν όλοι στην πρώτη γραμμή. Περισσότεροι από 100 επόλεκτοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επιβίβαση σε τρένο κοντά στο σταθμό Μωυσέϊσκα  στην περιοχή  Ντνιεπροπετρόφσκ.

Αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις μας πιέζουν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από όλες τις κατευθύνσεις. Οι αντεπιθέσεις απωθούνται .

Η Περισσότερη δουλειά γίνεται με τα όπλα υψηλής ακρίβειας. Και λειτουργούν με επιτυχία.

Οι μονάδες του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έχουν μάθει να αναχαιτίζουν τους αμερικανούς κατευθυνόμενους πυραύλους. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επιστήμονες και οι ειδικοί του ρωσικού στρατού κατά τη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μελέτησαν και κατάφεραν να σπάσουν τον ηλεκτρονικό κώδικα των πυραύλων και των βλημάτων του ΝΑΤΟ.

 

Μόλις παγώσει το έδαφος, θα αυξηθεί η κινητικότητα και η μεταφορά εξοπλισμού. Και τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να υποστούν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Χατζαρα, τι έγινε στην Χερσωνα; Γιατί υποχώρησαν οι Ρώσοι; Για να μην καταστρέψουν οι ουκρανοι τελείως τα φράγματα και εγκλωβιστουν οι Ρώσοι; Και να έχουμε τώρα τον παλιατσο να πανηγυρίζει;

Ανώνυμος είπε...

@Δευτ Νοε 28, 09:5:00 μ.μ

Οι γεφυρες κατα μηκος του Ντνιπρο (συμπεριλαμβανομενου του φραγματος Kakhova) εχουν υποστει σοβαρες ζημιες και δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν στρατιωτικα.Κατα συνεπεια,τα στρατευματα στην δυτικη οχθη θα επρεπε να περιοριστουν στα καυσιμα και τα πυρομαχικα που διεθεταν.
Με τον ποταμο πισω και τους Ουκρανους μπροστα,η αποφαση για αποσυρση ηταν ορθη.Ηταν καλυτερο να υποχωρησουν παρα να προσπαθησουν να τροφοδοτησουν την Χερσωνα απο την ανατολικη οχθη του ποταμου.Τακτικα, η κατασταση ηταν παρομοια με το Σταλινγκραντ τον Σεπτεμβριο του 1942,αλλα εδω ο Πουτιν δεν μπορουσε να ρισκαρει τις απωλειες που εκανε ο Σταλιν στο Σταλινγκραντ.
Εκκενωσαν και τους αμαχους υποστηρικτες της Ρωσιας για να αποφυγουν τις αντεκδικησεις,πανηγυριζαν μονο οι οπαδοι του Ζελενσκικου καθεστωτος