21/11/22

Koσσυφοπέδιο: Καμία συμφωνία στις Βρυξέλλες, Απαράδεκτη για τη Σερβία η πρόταση της ΕΕ

 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΕ και της Πρίστινα στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, ότι δεν επιτεύχθηκε απολύτως καμία συμφωνία.

«Για λόγους που δεν είναι σαφείς για μένα, δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε απολύτως καμία συμφωνία. Η σερβική πλευρά ήταν απολύτως εποικοδομητική και τα κείμενα που αποδεχτήκαμε άλλαξαν δέκα φορές, αλλά η αλβανική πλευρά θα προσέθετε πάντα κάτι που ήταν σαφές ότι δεν ήταν δυνατό", εξήγησε σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς απευθύνθηκε στο  σερβικό λαό από την Προεδρία της Σερβίας μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.
Είπε στους πολίτες ότι η Σερβία θα δεσμευτεί για την ειρήνη και ότι θέλει να πει στον λαό του Κοσσυφοπεδίου ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε ασφαλείς, ασφαλείς και ότι, επεσήμανε, αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να εκδιώξει και να σκοτώσει τον λαό μας, επανέλαβε ο Βούτσιτς, Όπως λέει, με αποφασιστικότητα, το κράτος της Σερβίας θα σταθεί στο πλευρό του σερβικού λαού του και δεν θα τον αφήσει αβοήθητο. Ο σερβικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι έχει το δικό του κράτος πίσω του, επεσήμανε ο Βούτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...