28/11/22

Κανείς θάνατος από τον στραιώτη ΚΟΒΙΝΤ σε Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σκιπερία και Κόσσοβο και μονοψηφιοι και διψήφιοι αριθμοί νέων κρουσμάτων

Ο στρατιώτης ΚΟΒΙΝΤ19 στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

  Στη Σερβία,  τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκε ο θάνατος έξι  ασθενών λόγω επίθεσης του στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19. ‎Από την έναρξη της επιδημίας, έχουν αποβιώσει 17.371 ασθενείς ως αποτέλεσμα της λοίμωξης . ‎Η θνησιμότητα  διαμορφώνεται σε 0,717 % .Από το σύνολο των 4.089 τεστ που έγιναν, επιβεβαιώθηκαν 317 νέα κρούσματα. H θετικότητα των τεστ της Κυριακής  ήταν 7.75% . Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται σήμερα 191 ασθενείς. Διασωληνωμένοι είναι  οι 13.Όσι και την Παρασκευή.

Στη Βουλγαρία, χθες έγιναν   825  τεστ, από τα οποία  μόνο 46 απέβησαν θετικά.  Το Σάββατο είχαν καταγραφεί 50 «φρέσκα» κρούσματα. Τα 19 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Σόφια και τα περίχωρα της. 5 στο Πέρνικ και από 4 στη Βάρνα το Μπουργκάς και το Βέλικο Τύρνοβο. Η Θετικότητα ήταν 5.57%,όσο και την Παρασκευή. Από τα  νέα κρούσματα το 58 %  ήσαν πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Τα 6 από τα νέα κρούσματα, (13%) χρειάστηκαν εισαγωγή   σε νοσοκομείο.  Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που ενοσηλεύοντο σήμερα το πρωί ήσαν 460 . Στις ΜΕΘ σήμερα  βρισκόντουσαν 56 ασθενείς . Τα ενεργά κρούσματα σήμερα  είναι 5444 από  6.151 την Παρασκευή. Τις τελευταίες 24 ώρες αποθεραπεύτηκαν 6 ασθενείς και   δεν πέθανε κανείς .Ο αριθμός των θυμάτων από την αρχή της Πανδημίας είναι  38.027. Χθες εμβολιάστηκαν με την ενισχυτική δόση  7 άτομα.

Στο Μαυροβούνιο , και πάλι δεν αναφέρθηκε   θάνατος ασθενούς, λόγω  του ΚΟΒΙΝΤ. Από τα 560 τεστ που έγιναν, εντοπίστηκαν μόνον  10 κρούσματα.  Από 2  εντοπίστηκαν στην Ποντγκόριτσα, την Πλέβλια και το Ούλτσινιε  . Τα υπόλοιπα σε 4 άλλους Δήμους. Θετικότητα 1,78%. Αποθεραπεύθηκαν και άλλοι 14 ασθενείς.  Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 196 .

Στη Σκιπερία, χθες καταγράφηκαν μόνον 8 νέα κρούσματα .Τα ενεργά κρούσματα είναι σήμερα 164.  Και χθες  δεν αναφέρθηκε  νέος  θάνατος από τα πυρά του  στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19. Τα θύματα παραμένουν στα 3.594.Στην Κλινική Λοιμωδών στα Τίρανα οι ασθενείς παραμένουν  4 . Oι Αναρρώσεις νίκησαν τις Λοιμώξεις με σκορ  11-8. Τις τελευταίες 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν 278 τεστ . Θετικότητα 2,87% . Τα 4 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στα Τίρανα.

Στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, στις περιοχές υπό τον υγειονομικό έλεγχο της Πρίστινα, τις τελευταίες 24 ώρες   βρέθηκαν 2 νέα κρούσματα. .Δεν ανακοινώθηκε  νέος  θάνατος ασθενούς, που πέραν πάσης αμφιβολίας θα ήταν αποτέλεσμα  λοίμωξης από τον στρατιώτη ΚΟΒΙΝΤ19 . Τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 11. Χθες εμβολιάστηκαν με την ενισχυτική δόση 8 άτομα.

Στη Ρουμανία,στη  Βοσνία Ερζεγοβίνη  και στην Σεβερνοματσεντόνιγια θα εκδίδονται εβδομαδιαίες επισκοπήσεις για την πορεία της νόσου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Ντ. Αϊιζενχάουερ θα εγκαταλείψει την Ερυθρά Θάλασσα

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, εγκαταλείπει την Ερυθρά Θά...