20/2/24

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν σήμερα 425 στρατιώτες και ένα τανκ σε μάχες κοντά στην Αβντέεβκα. Η πόλη εκκαθαρίστηκε


 


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αρτέμ Ζόγκα , δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει εκκαθαρίσει το έδαφος της Αβντεεβκα  από τα ουκρανικά στρατεύματα. 
Σύμφωνα με τον Ζόγκα  η εκκαθάριση της πόλης από τον ουκρανικό στρατό επιβεβαιώθηκε από το τάγμα "Σπάρτη" . 
 «Η Aβντέεβκα τελικά εκκαθαρίστηκε.Σήμερα μίλησα με τα παιδιά από το τάγμα , μου είπαν: "Διοικητή, όλα είναι καλά εκεί, όλα είναι καλά"», είπε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Φρουράς της Ενωμένης Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 24ης και 53ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κοντά στην Αβντέεβκα.Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν  425 στρατιώτες  ένα τανκ τέσσερα ΤΟΜΑ  και πέντε οχήματα σε αυτό το μέτωπο. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν  τέσσερεις αντεπιθέσεις της 59ης Μηχανοκίνητης και της 3ης Ταξιαρχίας Καταδρομών των Ουκρανών και κατέλαβαν νέες θέσεις κοντά στο Λαστόχινο και το Περβομαϊσκογιε.

Στο μετωπο του Κουπιάνσκ οι Ρώσοι έπληξαν  μονάδες της 30ης και 32ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και απώθησαν τέσσερεις αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού κοντά στη Συνκίβκα στην περιοχή του Χάρκοβο. Κατά τη διάρκεια της μάχης, χτυπήθηκαν ένα γερμανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Panzerhaubitze 2000, τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika και ένα αμερικανικό πυροβόλο M119. Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν κατά την υποχώρηση του 42 πτώματα

Στο μέτωπο του Ντόνετσκ, η το Σώμα Στρατού «Νότος»  βελτίωσε την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και έπληξε μονάδες της 28ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 241ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στην Κουρντιούμοβκα και το Κράσνι . Το Σώμα απέκρουσε επίθεση της 42ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην Μπογκντάνοβκα

Σε αυτό το μέτωπο, η ουκρανική πλευρά έχασε περισσότερους από 395 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός Λέοπαρντ, τρία αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, τέσσερα ΤΟΜΑ και εννέα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της μάχης, χτυπήθηκαν ένα πολωνικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Krab, ένα οβιδοβόλο D-20, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο «Gvozdika» και ένα οβιδοβόλο D-30.

Στο μέτωπο του Νότιου Ντόνετσκ  το Σώμα Στρατού «Ανατολή»  έπληξε τους σχηματισμούς της 108ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στο Λουγκόφσκι  (περιοχή  Ζαπορίζιε). Μια αντεπίθεση της 58ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Σεβτσένκο  αποκρούστηκε. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 190 άτομα και ένα τανκ.

Κατά τη διάρκεια της μάχης , χτυπήθηκε το αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, ένα  βρετανικό οβιδοβόλο FH-70, ένα αντιαρματικό πυροβόλο MT-12 Rapira και ο σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel-AD.

 

Στην κατεύθυνση της Χερσώνος ,το Σώμα «Δνείπερος» έπληξε μονάδες της 65ης, και της 118ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και της 82ης αερομεταφερόμενης .Μάχες έγιναν κοντά στο Ραμπότινο, το Οριχίβ  και το Βέρμποβο. Εκεί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 120 άτομα, ένα σύστημα πυροβολικού M777, ένα αμερικανικό αυτοκινούμενο πυροβόλο M109 Paladin, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Gvozdika και ένα οβιδοβόλο D-30.

Η αεροπορία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πυραυλικές δυνάμεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έπληξαν θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 117 περιοχές.



Η Δυτική προπαγάνδα  έβαλε τον προδότη πιλότο Κουζμίνοφ στο ίδιο επίπεδο με τους πράκτορες  Σκριπάλ και  Λιτβινένκο. 
 Δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τη Ρωσία για συμμετοχή στη  δολοφονία στην Ισπανία του προδότη πιλότου Μαξίμ Κουζμίνοφ . 
Στη Βρετανία, γίνονται παραλληλισμοί με άλλες υποθέσεις  υψηλού προφίλ  των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, όπως η δηλητηρίαση του Ναβάλνι, και του Σκριπάλ και η δολοφονία του Λιτβινένκο. 
Ο θάνατος του προδότη επιβεβαιώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Andriy Yusov. 
 Ωστόσο, διαπιστώθηκαν ορισμένες ασυνέπειες στην έκδοση με τη δολοφονία του Κουζμίνοφ ο οποίος σήμερα θα ήταν 28 ετών ενω ο δολοφονημένος στην Ισπανία  είναι 33 ετών.
Το ισπανικό πρακτορείο EFE, επικαλούμενο πηγές κοντά στην έρευνα, αναφέρει τα έγγραφα που βρέθηκαν στο πτώμα ανήκουν σε έναν 33χρονο Ουκρανό πολίτη,  αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο Κουζμίνοφ  που σκοτώθηκε. 
 Η εφημερίδα Guardian έχει ήδη σημειώσει ότι  η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία. Επιπλέον, η δημοσίευση κάνει παραλληλισμούς με το θάνατο του Ναβάλνι.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο ουκρανικός στρατός τι ακριβώς παριστάνει;;;; ποιον πολεμάει;;; μήπως πρόκειται για ηλίθιους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ που τους πείθουν ότι όπου νά'ναι χάνει η Ρωσσία;;;

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...