7/6/24

Ημέρες του 45. Οι ένοπλοι Κομμουνιστές που αφοπλίστηκαν με την Βάρκιζα συνέχιζαν τον Κόκκινο Δεκέμβρη και τον Κόκκινο Ιούνη

Ενώ, οι Ένοπλοι  Κομμουνιστές, έκαναν παντού επιθέσεις κατά των εθνικοφρόνων, αλλά φώναζαν για τις επιθέσεις εναντίον τους δημοσιεύτηκε το κείμενο του «Διαβήματος» των «Δημοκρατικών» Σοφούλη, Πλαστήρα, Καφαντάρη, Τσουδερού , Μυλωνά, υπέρ των Κομμουνιστών και κατά των ακροδεξιών. Παράλληλα η κυβέρνηση των αμέτοχων τενιστών εκανε και δηλώσεις για την Βόρεια Ήπειρο

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ
  

 Η δήλωση της Ελληνικής κυβερνήσεως, για την Βόρεια Ήπειρο, που  έγινε δύο μέρες μετά την δήλωση του ΕΑΜ περί απελευθερώσεως της     Βορείου Ηπείρου. 

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον ότι ο Σοφούλης, ο Πλαστήρας, ο Καφαντάρης, ο Τσουδερός και ο Μυλωνάς έκαναν διάβημα υπέρ των Κομμουνιστών στον ανύπαρκτο "πρωθυπουργό" Βούλγαρη αλλά    δεν έκαναν διάβημα υπέρ της απελευθερώσεως της Βορείου Ηπείρου  μαζί με το ΕΑΜ. 

Το διάβημα  των "κεντρώων" πάντως διετάχθη            από τον Λήπερ.  

Η «ξέμπαρκη» δήλωση περί Βορείου Ηπείρου της διορισμένης από τους Αγγλους Ελληνικής κυβερνήσεως που απαντούσε στον εξωμότη υπουργό Δικαιοσύνης του Χότζα.

Η απίστευτη (προδοτική) δήλωση του Διονυσίου Ζακυνθινού απέβλεπε στο 
 να καθησυχάσει τον Χότζα.  
Ήταν μια πλήρης ομολογία της Προδοσίας του 1941.  
«Η Ελλάς», δηλαδή οι πράκτορες Γεώργιος -Παπαγος &Co, «παρέσχεν εαυτήν Ολοκαύτωμα».  
Η αξίωση μάλιστα δεν ήταν «κατακτητικοί» αλλά οι «άρρηκτοί δεσμοί» με τον ελληνισμό για τον  οποίο διεκδικούσε εθνική αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: