31/7/24

102 Χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Είχε ξεκινήσει και η Καταραμένη Κλιματική Αλλαγή που έκαιγε την Πρωτεύουσα του Γραικυλιστάν. Στις 31 Ιουλίου 1922 , 41 βαθμοί υπό σκιά. Οι Αθηναίοι που δεν είχαν κλιματιστικά έπεφταν κάτω ξαφνικά σαν εμβολιασμένοι. Μέσα στον Καύσωνα αυτοκτόνησε και ένας εφοπλιστής. Η δραχμή ήταν σταθερή


Οι Τούρκοι οι Άγγλοι και οι Γάλλοι πράκτορες μετέδιδαν ψευδείς  πληροφορίες για δήθεν συγκέντρωση 30,000 Τούρκων στην Νικομήδεια, που τις δημοσίευσε και ο ελληνικό Τύπος, ενω οι Τούρκοι συγκέντρωναν δυνάμεις 230 χιλιόμετρα μακριά στο Αφιόν

Ο Χατζηανέστης στις 31 Ιουλίου βρισκόταν μακράν της Σμύρνης και ασχολείτο ως Αρχιστράτηγος με την Ουδέτερα Ζώνη της Θράκης.


Ο Κεμάλ μέσα στον καύσωνα,              και 13 ημέρες πριν ο Προδότης Τρικούπης το βάλει στα πόδια για την την  ταχεία εκκένωση ξεβράκωσε τους Προδότες.

Ανακοίνωσε, ότι θα υπέγραφε την Ειρήνη που του προσέφερε ο απεσταλμένος του Λονδίνου στρατηγός Τάουσεντ, (που αγαπούσε τους Τούρκους) αμέσως μόλις έφευγαν τρέχοντας οι Έλληνες.

 Στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με εντολή του Μασόνου Μεταξάκη οι Ιερείς έκαναν δεήσεις υπέρ της Αγγλίας και του Λώϋδ Τζώρτζ. 


Από την Κωνσταντινούπολη μεταδόθηκε
 οτι ευρισκόμεθα προ σοβαρότατων 
εξελίξεων. Στην Σαλανίκ Ρωμιοί και Λαντινόπουλοι Σαλανικώτες βροντοφώναζαν ζήτω το Αγγλικό  
Έθνος


 

Το Συλλαλητήριο στην Σαλανίκ 
...........................................

.........................................
................................



Και τα κέρματα ερχόντουσαν.... από το Λονδίνο



Δεν υπάρχουν σχόλια: