31/7/24

Οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί δολοφόνησαν νωρίς το πρωί τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη



Ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Χαμάς Ισμαήλ σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο διαμέρισμά του στην Τεχεράνη. 
Ο Χανίγια βρισκόταν  στην Τεχεράνη για την τελετή ορκωμοσίας του Ιρανού προέδρου, Μασούντ Πεζεσκιγιάν.
 Λόγω της δολοφονίας του  Ισμαήλ Χανίγια. πραγματοποιείται στην κατοικία του ανώτατου ηγέτη του Ιραν Αλί Χαμενεΐ  έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν .
Στη συνάντηση συμμετέχει και ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης  Κασέμ Σολεϊμανί

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε  ότι και ο σωματοφύλακας του ηγέτη της παλαιστινιακής ομάδας σκοτώθηκε.
 Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη,
Η Τηλεόραση του Ιράν που μετέδωσε την είδηση  κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς .
 Η Τεχεράνη δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη δολοφονία.
Μόσχα και Άγκυρα χαρακτήρισαν  "απαράδεκτη πολιτική δολοφονία" την εκτέλεση του Χανίγια, ο οποίος εγκατέλειψε  τη Λωρίδα της Γάζας από το 2019 και έκτοτε ζούσε  στο Κατάρ.
 Το Ισραήλ δεν έχει εκδώσει δήλωση σχετικά με τη δολοφονία.
Σύμφωνα με το  Αλ Τζαζίρα , η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
 «Η Χαμάς ανακοινώνει με θλίψη στον παλαιστινιακό λαό και το αραβικό έθνος ότι ο ηγέτης Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη, όπου συμμετείχε στην τελετή του νέου Ιρανού προέδρου», ανέφερε η δήλωση.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον λαό της Παλαιστίνης και δήλωσε ότι ο θάνατος του Χανίγια θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της Τεχεράνης, της Παλαιστίνης και των δυνάμεων αντίστασης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που το 49 βρεθήκαμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Με τους Αμερκλάνους.