30/7/24

Όταν βλέπεις τις Κατσαρόλες ξέρεις τον Σκηνοθέτη. Τις έβγαλαν πρώτα στην Χιλή. Με τις Κατσαρόλες αλλά με γουναρικά και χρυσαφικά έβγαιναν στους δρόμους και οι νοικοκυρές του Μητσοτάκη


 Οι Λούμπεν είναι φτηνοί γιατί είναι φτωχοί. 

Τους δίνουν "κάτι" για να χτυπάνε τις "άδειες κατσαρόλες"

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλάντιμιρ Παντρίνο Λόπες ανακοίνωσε χθες  ότι 23 στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τις ταραχές, και ορισμένοι τραυματίστηκαν από σφαίρες. 

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης,  Γιόργκε Ροντρίγκεζ , κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας να «πραγματοποιήσει μαζικές πορείες για να γιορτάσει τη νίκη και να υπερασπιστεί την ειρήνη στη δημοκρατία».

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, σε διάγγελμά του προς το έθνος, έδειξε φωτογραφίες και βίντεο από τις ταραχές και ρώτησε: «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα; Θέλουν λοιπόν να έρθουν στην εξουσία και να αναλάβουν καθήκοντα; Να εξαπολύσουμε έναν εμφύλιο πόλεμο;», και τόνισε ότι «οι πράξεις βίας και φασισμού δεν θα περάσουν». 

Μια κοινή συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας έχει προγραμματιστεί για σήμερα. 
Η Πορτογαλέζα  δήλωσε ότι «Σημείωσε τις ανησυχίες που εξέφρασαν πολιτικοί παράγοντες και μέλη της διεθνούς κοινότητας», και ζήτησε «πλήρη διαφάνεια» στη Βενεζουέλα. Ζήτησε, μετά τον Μπλίνκεν , «έγκαιρη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων» ενώ οι Αμερικανοί είχαν κάνει κυβερνοεπίθεση από τα Σκόπια για να υπάρχει καθυστέρηση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ  κατηγόρησε τη Βενεζουέλα για εκλογική χειραγώγηση και καταστολή και δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Καράκας ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τρίτη θητεία στερείται «οποιασδήποτε αξιοπιστίας».

Οι "μουτζαχεντίν" της Cia έκαναν και "Ντού" στο προεδρικό.Στην πόλη Κόρο, οι «διαδηλωτές» γκρέμισαν ένα άγαλματου Ούγκο Τσάβεζ  

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο δήλωσε την Τρίτη ότι είχε αποτελέσματα ψηφοφορίας στο 73,2% περίπου των εκλογικών τμημάτων στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας την Κυριακή και είπε ότι  ο δικός τους Κέρδισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαδούρο σκίσε της αμερικλάνικες κιλότες. Ζήτω η ηρωική Βενεζουέλα. Ζήτω η ηρωική Κούβα. Ζήτω η ανεξαρτησία!