29/7/24

Ο Αλαουντίνοφ ανακοίνωσε την διάσπαση της πρώτης γραμμής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Σλαβιάνσκ

 


Η πρώτη γραμμή οχυρώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο  Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ  "χάθηκε εντελώς για τους Ουκρανούς" , δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Αχμάτ, υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ .
Ο στρατηγός μιλούσε στο πρωτο κανάλι της ρωσικής Δημόσιας τηλεόρασης και είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή  Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ-Κωνσταντινοβκα έχουν την ευκαιρία να ελιχθούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, διασπόντας  τον εχθρό και εκτοπίζοντας τον  από όλες τις θέσεις όπου κάθεται εδώ και πολύ καιρό. Νωρίτερα, ο Αλαουντίνοφ είπε ότι στο Βολτσάνσκ, η πρώτη γραμμή πολυώροφων κτιρίων βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Σώμα Στρατού "Κέντρο" ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα το πρωί ότι έπληξε τις θεσεις των Ουκρανών στη Ντρούζμπα, το Τορετσκ, το Νοβγκοροντσκι, τη Ροζόβκα, την Ιβάνοβκα , τη Νοβογκρόντιβκα και την Νοβοσέλοβκα Πρβα και απέκρουσε οκτώ αντεπιθέσεις. 

Οι διοικητές των μονάδων ανέφεραν 400 πτώματα Ουκρανών , την καταστροφή ένός άρματος μάχης, τριων ΤΟΜΑ . ενός αμερικανικού Bradley, ενός αμερικανικού οβιδοβόλου M777, δύο οβιδοβόλων D-30 και ενός αντιαρματικού πυροβόλου Rapier. 

 Άνδρες του ΣΣ «Κέντρο» ήταν σε θέση να απελευθερώσουν σήμερα το χωριό Βόλτσιε νοτίως του οικισμού Προόγκρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: