29/7/24

O Λαός μίλησε. Οι Κοκινσταδόρες έχασαν. Ο Μαδούρο κερδίζει τις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας

 

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Μαδούρο για την εκλογική του νίκη


29 Ιούλιος 2024. Βενεζουέλα
  
Με καταμετρημένο το 80% των ψηφοδελτίων ο Νικολάς Μαδούρο εκλέγεται πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας για τρίτη θητεία με συνολικά περισσότερες από 5,15 εκατομμύρια ψήφους. Σε ποσοστό λαμβάνει το  51,20%.
Ανακοινώσεις επί του αποτελέσματος εκανε στους δημοσιογράφους , ο Έλβις Αμορόζο, πρόεδρος της Εθνικής Εφορευτικής Επιτροπής της Βενεζουέλας, 
Η συμμετοχή, ανήλθε στο  59% των εγγεγραμμένων.
Ο κοινός υποψήφιος της (αμερικανικής) αντιπολίτευσης έλαβε περισσότερες από 4,44 εκατομμύρια ψήφους ή 44,2%. 
Το 4,6% των ψηφοφόρων ψήφισε τους υπόλοιπους οκτώ υποψηφίους. 
Ο  Νικολάς Μαδούρο δήλωσε  ότι η επανεκλογή του είναι «ένας θρίαμβος της ειρήνης και της σταθερότητας».

 Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρσε συνεχάρη τον Μαδούρο για την εκλογική του νίκη .Ο πρόεδρος της Κούβας επίσης  και επαναβεβαίωσε επίσης την αλληλεγγύη της Κούβας προς τον λαό της Βενεζουέλας. Ο Ιουδαίος  πρόεδρος της Αργεντινής δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη νίκη του Μαδούρο λαι είπε ότι τα επί του παρόντος γνωστά στοιχεία δείχνουν νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές. 
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας εξέδωσε χθες,
επίσημη δήλωση με την οποία καταδίκασε την «επιχείρηση παρέμβασης» στις προεδρικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκε από «μια Ομάδας «ξένων δυνάμεων»» μεταξύ των οποίων l είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Αργεντινή, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, τη Γουατεμάλα, τον Παναμά, την Παραγουάη, το Περού, την Ουρουγουάη και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας,  Μαρία Κορίνα Ματσάδο δήλωσε ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες κέρδισε το 70% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στο 30% των εκλογικών κέντρων , ο Έντμουντ Γκονζάλες είχε νικήσει τον Νικολάς Μαδούρο. 

«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να κρυφτούν. Η χώρα επέλεξε ειρηνικά την αλλαγή», δήλωσε η Γκονζάλες. της οποίας  ο εργοδότης κάλεσε τη Βενεζουέλα να δημοσιοποιήσει λεπτομερή πίνακα των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στις χθεσινές προεδρικές εκλογές για να διασφαλίστει,  αυτό που αποκάλεσε «διαφάνεια και λογοδοσία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Βενεζουέλα. Ζήτω η αξιοπρέπεια των ελεύθερων λαών.