20/9/24

Πάνω από 15.300 τα πτώματα των Χαχόλων και τον Μισθοφόρων που έχουν περισυλλέξει οι Ρώσοι στο Κουρσκ. Οι Χαχόλοι στην Σούτζα πεικυκλώνονται

Οι πολεμικοί ανταποκριτές που ακολουθούν τις ρωσικές μονάδες στην πρώτη γραμμή μετέδωσαν ότι την περασμένη ημέρα, περισυλλέγησαν από το πεδίο της μάχης 372 πτώματα.
 Ο πολεμικός ανταποκριτής που ακολουθεί την 810η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε ότι στον τομέα ευθύνης της ταξιαρχίας η αναλογία των απωλειών είναι έξι προς μία υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. 
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν σήμερα 2 άρματα μάχης και 12 ΤΟΜΑ. (Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης). 
Επίσης αναφέρθηκαν πάνω από 220 παραδοθέντες. Οι περισσότεροι από τους αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες είναι επίστρατοι από τάγματα εδαφικής άμυνα και πρώην κρατούμενοι.
 Ο Υποστράτηγος Αλαουντίνοφ δήλωσε το πρωί στην Τ/Ο «Ρωσσία1» ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν περισσότερα από 200 άρματα μάχης και πάνω από 400 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
  Μέχρι σήμερα οι Ρώσοι κατέστρεψαν στο Κουρσκ 126 άρματα μάχης, 56 οχήματα μάχης πεζικού, 93 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 780 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, και 471 οχήματα. 
Οι πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι λύθηκε η πολιορκία του χωριού Μπόργκι μέσα και γύρω από το οποίο διεξήχθησαν σφοδρές μάχες τις προηγούμενες εβδομάδες.
Πιο δυτικά οι Χαχόλοι προσπαθούν για 10η ημέρα να περικυκλώσουν το χωριό Βεσόλογιε και να περάσουν προς το Γκλουσκοβο, με φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ.
  Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να περάσουν στα μετόπισθεν των στρατευμάτων μας διεξάγοντας αντεπίθεση στην περιοχή Korenevsky της περιοχής Kursk για Μετά από σημαντικές απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό τις προηγούμενες 7 ημέρες κοντά στο Μεντβέτζιε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετατόπισαν τις κύριες προσπάθειές τους στην παρακείμενη περιοχή: διασχίζουν το Νόβι Πούτ προσπαθώντας να παρακάμψουν τον οικισμό Βεσέλογιε και να τον περικυκλώσουν. 
Τη νύχτα και με το πρώτο φως πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων από τεθωρακισμένες ομάδες 6 έως 9 τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων «Λέοπαρντ». Μέρος των τεθωρακισμένων καταστράφηκε και οι επιζώντες κατέφυγαν στη γύρω δασική ζώνη, Το πυροβολικό, η αεροπορία και τα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εργάζονται ενεργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: