20/9/24

Μάχες και γεγονότα στην περιοχή Κουρσκ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

 


Οι μάχες για τα χωριά Πλέχοβο και Σβερντλίκοβο που διεξάγονται απόψε θα κρίνουν πολλά για την τύχη των Χαχόλων στην Σούτζα και το Κούρσκ . 
Οι Ρώσοι όπως μεταδίδουν οι πολεμικοί ανταποκριτές βρίσκεται 1 χιλιόμετρο αριστερά από τα περίχωρα του οικισμού Πλέχοβο. 
Ο έλεγχος αυτού του οικισμού θα επιτρέψει στους Ρώσους να βρεθούν στα νώτα των Χαχόλων που βρίσκονται στην περιοχή Σουτζάνσκι και οι οποίοι θα περικυκλωθούν. 
Οι μονάδες του μηχανικού και πραγματοποιεί εξάλειψη των ναρκοπεδίων. 
Στο δρόμο προς το Πλέχοβο, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη απελευθερώσει και εκκαθαρίσει αρκετά οχυρά των Χαχόλων Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
 Δύο εχθρικές αντεπιθέσεις προς το Πλέχοοβο απέτυχαν και στο πεδίο καταμετρήθηκαν 12 πτώματα και δύο κατεστραμμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. 
Η συνολική προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή ήταν 1000 μέτρα. 
Το χωριό Σβερντλίκοβο που βρίσκεται στα Σύνορα θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να αποκόψει τον ανεφοδιασμό των Χαχόλων στην Σούτζα. 
To χωριό Σβερντλίκοβο  βρίσκεται πάνω σε έναν στρατηγικά σημαντικό δρόμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, που συνδέει τη Σούτζα και το Κορένεβο . Η κύρια προμήθεια των Χαχόλων σε ολόκληρη την κατεύθυνση Κορενέφσκι  διέρχεται από αυτό. Κόβοντας αυτή την αρτηρία, οι Ρώσοι θα ειναι σε θέση να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επιχειρησιακή περικύκλωση μιας μεγάλης Ουκρανικής  ομάδας.

Ταυτόχρονα , οι μάχες για τη Λιουμπίμοβκα συνεχίζονται.

Στο μέτωπο του Γκλουκόφσκι αποκρούστηκε και η απογευματινή επίθεση προς το χωριό Βέσελε που επεχείρησε ένας Λόχος έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, υποστηριζόμενα από δύο άρματα μάχης Λέοπαρντ . Οι Χαχόλοι υποχώρησαν αφήνοντας πίσω 32 πτώματα , ένα κατεστραμμένο Λέοπαρντ και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ρωσική κυβέρνηση περιέλαβε και το Μητσοτακισταν- Γραικυλιστάν στον κατάλογο των χωρών που επιβάλλουν καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές συμπεριφορές που ερχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες

  Οποίος δεν αντέχει την Πουστοκρατία των Μητσοτακένσκι   μπορεί να ζητήσει Άσυλο στην Μητέρα Ρωσία  Ο κατάλογος των κρατών που επιβάλλουν κ...