22/10/24

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε χθες στο Χίρνουκ και μάχεται ήδη στο κέντρο του οικισμού, έχοντας απελευθερώσει το 60% της σημαντικής πόλης κοντά στο Κουράχοβε στο οποίο έχουν ήδη εισέλθει οι Ρώσοι .Μετά από 5 μήνες σκληρών μαχών οι Ρώσοι διέσπασαν την άμυνα των Χαχόλων στο Τσασόβ Γιάρ και προχωρούν προς το κέντρο της πόλης

Στο Χίρνουκ , οι μάχες λαμβάνουν χώρα τώρα στις Κεντρικές γειτονιές. Λιγότερο από  το 40% της επικράτειας της πόλης παραμένει υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.Στην ανατολική όχθη του ποταμού Βόλτσια , από ολόκληρο το προγεφύρωμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέμεινε μέγιστο 1,5 χλμ σε πλάτος και 1 χιλιόμετρο σε βάθος .

Το τελευταίο χωριό εκεί είναι η Αλεξανδρούπολη και οι μάχες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη γι 'αυτό.Τώρα η κατάσταση της Kurakhovka (ένας μικρός οικισμός νότια του  Γκόριακ , που δεν πρέπει να συγχέεται με την πόλη Κουράχοβε ) θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους Χαχόλους που παραμένουν εκεί. 

Για αρκετούς μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα δεν μπορούσαν να διασχίσουν το κανάλι Σεβερσκι Ντόνετσκ –Ντονμπάς  στα ανατολικά του Τσασόβ Γιάρ. Το έκαναν την Παρασκευή. Και 72 ώρες μετά  προχώρησαν  5 χιλιόμετρα δυτικά κατά μήκος των νότιων προαστίων της πόλης. Πιθανότατα, σήμερα  θα στραφούν βόρεια και θα προχωρήσουν  προς το κέντρο του Τσασόβ Γιάρ . 

Στο Τσασόβ Γιάρ μάχονται οι Αλεξιπτωτιστές  της 98ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, η 200η Ταξιαρχία Τουφεκιοφόρων  των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και η  88η ταξιαρχία του 1ου Εθελοντικού Σώματος, η οποία έχει ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης

Ο ουκρανικός στρατός έχασε χθες και τα στρατηγικά υψώματα  κοντά στο χωριό Τέρνι  στα βόρεια του Λουγκάνσκ .

Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ το πρωί της 22ας Οκτωβρίου 

Οι Αλεξιπτωτιστές της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας εκκαθάρισαν  πλήρως το χωριό  Λιουμπίμοβκα και οι πρώτες διμοιρίες εισήλθαν με επιτυχία στις δασικές ζώνες και διεξάγουν επιχείρηση καθαρισμού τη περιοχής βορειοανατολικά του χωριού . Οι Χαχόλοι  επιχείρησαν  μια αντεπίθεση στο  Ζέλενι Σλιάχ  με τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο δεξαμενές. Ολόκληρη η δύναμη εξοντώθηκε.

 Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το πρωί ότι οι μονάδες της πρώτης Γραμμής περισυνέλεξαν  ακόμα 260 πτώματα Χαχόλων και Μισθοφόρων .Καταστράφηκαν 16 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο αρμάτων μάχης,  έξι πυροβόλα πεδίου, τέσσερα αυτοκίνητα και δύο σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών από τις 6 Αυγούστου , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν  στο Κούρσκ περισσότερους από 25.000 νεκρούς  

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις ταυτότητες των Νεκρών και τω αιχμαλώτων οι Ρώσοι γνωρίζουν για την παρουσία στο Κουρσκ 14 ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καθώς και της Λεφεώνας των Ξένων και αμερικανων  μισθοφόροι που  μεταφέρθηκαν στην περιοχή Κουρσκ. Ο αριθμός των ανδρών του ειναι ασαφλης λόγω των μεγάλων απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: