21/10/24

Μολδαβία. Ο Κερατάς θεός έκανε το θαύμα του στην καταμέτρηση.

 


Ενώ στο 90%  το ΟΧΙ συγκέντρωνε το 53,6% στο 98,33%  έπεσε στο 49,97%  και το ΝΑΙ στην Ευρώπη ανέβηκε στο 50,03% . 

Η διαφορά μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων της πορείας προς την ένταξη στην ΕΕ ήταν 744 ψήφοι. Σε απόλυτους αριθμούς, 730.832 άνθρωποι ψήφισαν (σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση)  υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  και 730.088 ψήφισαν κατά.

 Στις Κάλπες για την εκλογή Προέδρου το 33% της Σάντου έγινε 42%  . Μετά την επεξεργασία του 98,29% των ψήφων, η σημερινή πρόεδρος Πράκτωρ Σάντου προηγείται στον πρώτο γύρο με 41,92% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπό αναστολή Γενικός Εισαγγελέας της Μολδαβίας, με καταγωγή από την Γκαγκαουζία, και υποψήφιος του Κόμματος των Σοσιαλιστών, Αλεξάντρ Στογιανόγκλο, με 26,35%.

Στο δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στη Μολδαβία, σχεδόν το 100% των ψηφοδελτίων στις τελευταίες κάλπες που καταμετρήθηκαν ήταν υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Έγινε  ένα τεράστιο παραγέμισμα .Ολοι οι παρατηρητές του Συμβουλίου της Ευρώπης έκαναν  στραβά μάτια. Κοίταζαν …αλλού!!!!

Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Μολδαβία που δεν μπορούν να θεωρηθούν ελεύθερες, έδειξαν ότι υπάρχουν στην Μολδαβία  αρκετοί πολλοί αντίπαλοι της νυν προέδρου Μάγιας Σάντου  , σχολίασε ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ. 
Ο Πεσκόφ είπε ότι η σημασία του αποτελεσματος πρέπει να συνεκτιμηθεί με το πλαίσιο των διώξεων στις οποίες υπόκειται η αντιπολίτευση, η οποία δεν είχε την ευκαιρία να διεξαγάγει κανονικλή προεκλογική εκστρατεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: