24/11/09

Ωχ! Νέα Πράσινη πρωτοβουλίααααα!!! για το "Μακεδονικό"

O Μινοσοτέζος πρωθυπουργός , κάλεσε στις Πρέσπες σε «πράσινη», «περιβαλλοντολογική Τριμερή», τους Μπερίσα και Γκρούεφσκι, λίγες ημέρες πριν την Κοπεγχάγη.

Ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους ομολόγους του, της Αλβανίας Σάλι Μπερίσα και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκι, σε άτυπη τριμερή συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις Πρέσπες.

Οι τρεις πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στην Πύλη-Πρεσπών,(έδρα της κυνέρνησης του Βουνού), στο Κέντρο Πληροφόρησης , προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Πάρκου Πρεσπών.

Ηκυβέρνηση λεει ότι, «η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, που επιβεβαιώνει την κορυφαία προτεραιότητα που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος, έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και δύο μήνες πριν από τη συμπλήρωση 10 ετών από την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος των τότε πρωθυπουργών των τριών χωρών, στις 2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, δεν απέκλεισε να συζητηθούν και πολιτικά θέματα μεταξύ των τριών πρωθυπουργών, όπως και να τεθούν ειδικότερα ζητήματα υδρο-οικονομίας, όπως για τα ύδατα του Αξιού ποταμού, τα οποία μολύνονται με απόβλητα βιομηχανιών στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Πεταλωτής απέκλεισε να συζητηθεί η εκκρεμότητα του ονόματος της γειτονικής χώρας, καθώς τόνισε: «Ξεκαθαρίζουμε γι΄ άλλη μια φορά ότι για το θέμα του ονομασίας υπάρχει μια διαδικασία, η οποία ακολουθείται εδώ και χρόνια. Η διαβούλευση μέσω του ΟΗΕ και μόνον».


-Πλάκα μας κάνει ο πεταλωτής.Δηλαδή χωρίς τον Νίμιτς δεν λένε κουβέντα;Τους το απαγορεύει ο Ομπάμα;Και άν πουν, ποιός θα τους καρφώσει;Ο Μπερίσα;

ΥΓ.Γιατι δεν συναντώνται σε βάρκες στο τριεθνές;
με βάση ειδηση του ΑΠΕ

-ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ..."ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΤΗΝ "ΣΘΕΝΑΡΗ" ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
"....στη διπλωματία για να κερδίσεις σ' ένα θέμα, πρέπει να δώσεις σε κάποιο άλλο".
http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/11/blog-post_1900.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...