9/5/10

Το παιχνίδι ήταν στημένο

SHOCK DOCTRINE

Του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr

Μ'αρέσει το σκάκι, επειδή είναι το παιχνίδι που μόνο τα πιόνια «στήνεις». Τίποτ’ άλλο. Στο παιχνίδι αυτό, που μας έχουν μπλέξει, η τράπουλα ήταν σημαδεμένη από καιρό.
Μας τα φορέσανε λοιπόν, τα μέτρα τους. Όπως - όπως. Χωρίς να μας έχουν πάρει μέτρα προηγουμένως. Και αμέσως ανακοινώθηκε πως «μεγάλοι κερδισμένοι», ήταν τα αμερικανικά ομόλογα τα γερμανικά ομόλογα και το καημένο το δολάριο.

Να σας θυμίσω πως λέγεται αυτό που υφίσταται ο ελληνικός λαός κατά Μίλτον Φρήντμαν ; SHOCK DOCTRINE.

Άμεσα επακόλουθα:

Το γερμανικό κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) με 390 ψήφους υπέρ, 139 κατά και 72 αποχές, έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας με την διάθεση έκτακτων δανείων έως 22,4 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του ευρύτερου μηχανισμού της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Η Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ), που αντιπροσωπεύει τις 16 γερμανικές πολιτείες, ενέκρινε επίσης το νομοσχέδιο.

Το επιτόκιο δανεισμού από την Γερμανία είναι 5%. Όχι τι, θα χάσουν οι Γερμαναράδες. Στου κασίδη το κεφάλι όλοι χορεύουν (=κερδοσκοπούν).

Κατά τ’ άλλα τα Spreads είναι σε πορεία χρεοκοπίας για μας, και το Χ.Α. σε πτώση. Κάνε κουράγιο Ψωροκώσταινα. Τι λένε οι ειδήσεις;

Στα επίπεδα του Μαρτίου του 2009 "επιστρέφει" το Χ.Α. την Παρασκευή, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 1.600 μονάδες και τις τράπεζες να υποχρεώνονται σε πτώση έως και 4%. Νέα εκτίναξη-ρεκόρ σε spread και CDS, πτωτικά και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.
Σπεύδουν τώρα τα παπαγαλάκια που βλέπουν να εφαρμόζεται από τα πειθήνια όργανά τους τα σχέδιά τους να …τρομοκρατήσουν τις αγορές. (Χα-Χα-Χα).

Όλι Ρεν: "Κατάρρευση των αγορών από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας".
"Ενδεχόμενη αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει τα δάνεια της θα παρέλυε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και θα οδηγούσε σε νέα παγκόσμια ύφεση", προειδοποιεί ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Lehman Brothers.
«Οι αμερικανικές αρχές δεν γνώριζαν που θα οδηγούσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το Σεπτέμβριο του 2008», υποστηρίζει ο Όλι Ρεν σε άρθρο του σε εβδομαδιαία περιοδικό, όπως μεταδίδει το «Dow Jones Newswires».
«Οι συνέπειες ήταν να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα οδηγώντας στη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση από την δεκαετία του 1930.... η συνέπειες από την πτώχευση της Ελλάδα θα ήταν παρόμοιες, αν όχι χειρότερες».
Υπογραμμίζει παράλληλα ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα "δεν αποτελεί δώρο, αλλά δάνειο που φέρει τόκους", ενώ σημειώνει πώς το πακέτο της οικονομικής στήριξης έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη και να αποτρέψει την κατάρρευση της ευρωπαϊκής οικονομίας που έχει αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά από την ύφεση που προκάλεσε η Lehman.
«Οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι τόσο στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους που καμία χώρα δεν θα έμενε ανεπηρέαστη», καταλήγει.

Η βρετανική συντηρητική εφημερίδα, Daily Telegraph που βλέπει το προηγούμενο της Ισπανίας και της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Βρετανία ανησυχεί. Για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στη μουδιασμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα άλλοτε αυτοκρατορία, υποστηρίζει ότι όσα τραγικά συνέβησαν στην Αθήνα, ξύπνησαν μνήμες εμφυλίου 60τόσα χρόνια πίσω…

Ο πρώην ανταποκριτής της Harry de Quetteville, υποστηρίζει ότι «πολλοί φοβούνται πως αγριότερες βιαιότητες δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους». «Πρώτα οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, παρακολουθούσαν τις διαδηλώσεις από τις τηλεοράσεις, χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα. Περισσότερο ανησυχούσαν στην αμερικανική και τη βρετανική πρεσβεία, που τις μετέτρεψαν σε φρούρια. Τώρα όμως, εκείνοι στα βόρια προάστια, με τις πισίνες –που δεν έχουν δηλώσεις για φορολογικούς λόγους- και τις βίλες στη Μύκονο, που έχουν αναγείρει χωρίς οικοδομική άδεια πάνω στην ακτογραμμή, αρχίζουν να ανησυχούν με τις διαδηλώσεις. Βλέπουν ότι πολλοί μέσα στις πυκνές τάξεις των διαδηλωτών αισθάνονται πόσο φταίνε οι πλούσιοι»….

… «Πριν μερικά χρόνια καθώς η Ελλάδα προετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, έβλεπαν τους σπόρους τις σημερινής κρίσης, μέσα από τα τεράστια ποσά που ξοδεύονταν, χωρίς να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το επακόλουθο του τεράστιου δανεισμού. Ο πόθος για την πραγματοποίηση των Αγώνων έκανε όλους να κλείνουν τα μάτια σε μια συνωμοσία σιωπής. Έντεκα εκατομμύρια άνθρωποι κατά βάθος ήξεραν, αλλά διάλεξαν να μη μιλήσουν γι΄αυτό. Μπορεί όλοι τώρα να λένε, πως η φοροδιαφυγή είναι η κορυφή του παγόβουνου, αλλά όλοι, από τους γιατρούς ως τους ταξιτζήδες μαγείρευαν τις φορολογικές τους δηλώσεις».

«Μπορεί οι πολιτικοί να αμάρτησαν, αλλά και οι ψηφοφόροι τους ψήφιζαν».


ΥΓ. Θέλω να συγχαρώ τον φίλο και παλιό συνάδελφο Γιάννη Δημαρά για την θαρραλέα πράξη του. Παρ’ όλο που για πρώτη φορά, δεν τον είχα ψηφίσει. Όπως είχα κάνει όλες τις προηγούμενες – ακόμα κι όταν είχε πάει με το ΔΗΚΙ. Τότε μάλιστα έλεγα «ψηφίζω Τσοβόλα επειδή νοιώθω ακόμα ΠΑΣΟΚ». Άργησα, αλλά στο τέλος κατάλαβα.

ΥΓ 2.
Θέλω να θυμίσω στον "Χημικό Μιχαλάκη", πως κι ο Σαντάμ είχε τον "Chemical Ali". Ήταν κι οι δυο κάποτε, φίλοι των Αμερικάνων. Στο τέλος, όμως, κατέληξαν στην κρεμάλα. Αλήθεια είχες πει κάποτε πως οι αστυνομικοί θα σταματήσουν τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, σε κάποιο δελτίο ας πούμε, γιατί θα πρέπει να κάνει το ελληνικό ορθόδοξο χρήμα 400 κύκλους και 40 επιτόκια, για να στηρίξει το Ισραήλ και γιατί όχι, να πετάξουμε την Τουρκία απ' έξω και να φτιάξουμε γεωτρήσεις με πετρελαιοπηγές, σε συνεργασία με έναν λαό, που εμείς τουλάχιστον, πιστεύουμε ότι του ανήκει η ιερή του γη...

Ας πάρει απ' ευθείας το Ισραήλ 40% και άγιος ο Θεός...

Γιατί θα πρέπει να θεωρήσουμε την Αγιά Σοφιά ιερότερη από τους Άγιους τόπους, λέω τώρα εγώ, στο Ισλαμοκρατούμενο παπαδαριό του Καρατζαφέρη...

Εάν με πείσετε ότι δεν αξίζουμε την εμπιστοσύνη των Ισραηλινών απ ευθείας, παρά τα καζίνο τους στα κατεχόμενα, παρά το ότι εμείς οι Βυζαντινοί καταργήσαμε τον τελευταίο Νασή στην Ιερουσαλήμ, τότε ας καθοδηγηθούμε με την "πνευματική διαύγεια" που μας διακρίνει, να γίνουμε σύμμαχοι και εμπνευστές, όπως παλαιότερα, στον επόμενο Μαχμούντ, επαναστάτη Ντε Μωχαμίτο, δεν ξέρω...

Απορία ενός αναποφάσιστου.

Ανώνυμος είπε...

τη θέλουν να κάνουν στον ελληνικό λαο

βιασμός ιστορίας

εξαλείψει πολιτισμού

και γενετικοί εξαφάνισή και επιμιξία

μια χαρά δηλαδή

μας αγαπάνε

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών

  Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών δεν είναι η «σταθερότητα» του Ομοφυλοφιλικού-Κλεπτοκρατικού-Προδοτικού Τόξου,     ούτε η σταθερότητα των εσό...