9/8/13

68 χρόνια από το έγκλημα στο Ναγκασάκι

Στις 9 Αυγούστου 1945 στις 11:02 π.μ., οι τρομοκράτες του Κόσμου έριξαν στο Ναγκασάκι μία βόμβα πλουτωνίου, που κατέστρεψε το βόρειο τμήμα της πόλεως και σύμφωνα με τον επίσημο τελικό απολογισμό σκότωσε 73.884 ανθρώπους, ενώ 74.909 ήσαν οι τραυματίες και 120.820 πέθαναν αργότερα από την τη ραδιενέργεια στην οποία εκτέθηκαν.

Η βομβαρδισμός με ατομική βόμβα του Ναγκασάκι, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σήμερα, στις 11.02 τοπική ώρα μια καμπάνα σήμανε την ώρα του θανάτου και δεκάδες χιλιάδες συγγενείς των θυμάτων , οι ελάχιστοι επιζώντες, καθώς και Ιάπωνες αξιωματούχοι και μέλη ξένων αντιπροσωπειών τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αμάχων που θυσίασε ο Τρούμαν , για να δοκιμαστεί εκτός από την βόμβα Ουρανίου που έριξαν στην Χιροσίμα και η βόμβα πλουτωνίου.

Χρέος όλων των χωρών – «η οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς πυρηνικά όπλα», - δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζτο Άμπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ιάπωνες, έστω και διακριτικά, αποτίνουν επίσημα τιμή στα θύματα του εγκλήματος και έμμεσα τη διαμαρτυρία τους προς τους δολοφόνους.
Στο ξεπουλημένο Ελλαδιστάν ουδεμία παρόμοια τελετή λαμβάνει χώρα. ΄Οχι μόνο για τα εγκλήματα των κομμουνιστών, μη τυχόν και θεωρηθούμε ακροδεξιοί, αλλά ούτε κατά των εγκλημάτων των Γερμανών.
Κι αν για τους πρώτους υπήρχαν εκδηλώσεις με συμμετοχή του κράτους, μέχρι το 74, για τους δεύτερους δεν γνωρίζω κάτι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....