5/8/13

Ο λαός της Συρίας θα διαλέξει τη Νομιμότητα ή τους ληστοσυμμορίτες.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ εμφανίστηκε την Κυριακή στη συριακή τηλεόραση και κάλεσε το λαό της Συρίας να αποφασίσει σε τι είδους κράτος θέλει να ζήσει. Σε ένα κράτος του Νόμου ή σε ένα κράτος όπου η εξουσία θα ανήκει σε «ληστές και συμμορίτες».
Ο πρόεδρος της Συρίας ως εκπρόσωπος της Νομιμότητας, απέρριψε την πιθανότητα πολιτικού διαλόγου με την ένοπλη αντιπολίτευση και υποσχέθηκε να χτυπήσει τους τρομοκράτες με «ατσάλινη γροθιά». «Κανένας εχέφρονας άνθρωπος δεν πιστεύει ότι μπορείς να συζητήσεις με την τρομοκρατία με πολιτικούς όρους», είπε και τόνισε θα χτυπήσω τους τρομοκράτες με ατσάλινη γροθιά».
Παράλληλα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο Russia Today, είπε ότι «η Συρία ζει έναν καταστροφικό εμφύλιο» και ότι «οι έξωθεν παρεμβάσεις που συντελούνται αυτήν τη στιγμή μπορεί να οδηγήσουν σε καθεστώς μόνιμου εμφυλίου, δημιουργώντας άλλη μια ασταθή χώρα στη Μέση Ανατολή» .
Ο Μεντβέντεφ είπε ότι «η Δύση στη Μέση Ανατολή έχει σπρώξει σκόπιμα ολόκληρα έθνη στο σημείο χωρίς επιστροφή, πυρπολώντας κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών».
«Οι δυτικοί εταίροι μας συμπεριφέρονται συχνά σαν ταύρος σε υαλοπωλείο – ορμάνε μέσα, διαλύουν τα πάντα και μετά δεν ξέρουν τι να κάνουν...» είπε επισημαίνοντας .
«Τι καλό έκανε η Αραβική Άνοιξη στον αραβικό κόσμο;
Μήπως έφερε την ελευθερία; Στις περισσότερες χώρες έφερε αιματοχυσία, ατελείωτες μάχες, και συνεχιζόμενες αναταραχές.
Ο, τι συνέβη στη Λιβύη και το Ιράκ, κι ό,τι συμβαίνει τώρα στη Συρία, δείχνουν την απόλυτη διάλυση του πολιτικού συστήματος κάθε χώρας υπό το πρόσχημα του αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα.
Μια απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και εν συνεχεία την εγκατάσταση ενός πιστού πολιτικού καθεστώτος… Και τελικά, δεν προκύπτει τίποτε θετικό. Ξέρουμε τι συνέβη και βλέπουμε τι συμβαίνει…
Η κατάσταση στο Ιράκ παραμένει ασταθής – δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά .
Η Λιβύη επίσης σπαράσσεται από εμφύλιο και σε πολλές περιοχές οι αρχές δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανακτήσουν πλήρη έλεγχο, ακριβώς όπως το περιμέναμε. Για να μην αναφέρουμε τι συνέβη στον Καντάφι».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

23 Απριλίου 1999. Η στυγνή δολοφονία από το Κράτος Δικαίου 23 εργαζόμενων στην Ενημέρωαη. Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ελευθερία της Γνώμης.

  ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ  Ο.Δ.ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Tα ξημερώματα της 23η...