2/8/13

Φαναρλί ανοησίες.

Οι πράκτορες της Cia υπηρετούν την μητέρα εταιρεία και όχι την Πατρίδα και το Έθνος. Το Φανάρι δεν είναι πια ελληνικό. Ο Αρχοντώνης είναι εχθρός του Ελληνισμού.

  Μου έγραψε ένας ανώνυμος. «Χατζάρα οι Ρώσοι μας έφαγαν το Πατριαρχείο Αντιοχείας (το έδωσαν στους Άραβες), πάνε να μας φάνε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τελικός στόχος είναι να μας φάνε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έχει πολύ ψωμί και πολύ παρασκήνιο η υπόθεση...»

Άκου, «να μας». Εμείς οι Τούρκοι οι Εβραίοι, η Coca-Cola και η Cia ένα πράγμα.Αχταρμάς. Και αφού «έχουμε» την Αρχιεπισκοπή, μαζί με τους Εβραίους που έγιναν Ορθόδοξοι, και οι Λειτουργίες της γίνονται μόνο στα αγγλικά, να ένα ρεπορτάζ από το ομογενειακό www.Kalami.net  .

  Ο αρχιεπίσκοπος που έβλεπε τα ελληνικά σχολεία να κλείνουν και δεν έκανε τίποτα. "Τελειωμένος'' για την Ομογένεια, επιτακτική ανάγκη η άμεση αντικατάστασή του. Απογοητευμένη η Ομογένεια ΗΠΑ με την ανικανότητα-ανυπαρξία του Δημήτριου, γύρισε την πλάτη στην Εκκλησία, έστω και αν (η Ομογένεια) έχτισε τις κοινότητες, που μετά οικειοποιήθηκε πονηρά η Αρχιεπισκοπή, με εντολή οικουμ. Πατριαρχείου. Σήμερα, η ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), τυπικά αποκαλούμενη ''ελληνική'', έχει ως μέλη στις ενορίες της, ποσοστό μόνο 15-16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ (περίπου 85.000 οικογένειες, στην πλειοψηφία ηλικιωμένους). Ο ''Αμερικής'' Δημήτριος (Τρακατέλλης), αποδείχτηκε, δυστυχώς, στην πράξη, ανίκανος να προσφέρει οτιδήποτε καλό στην Ομογένεια, ειδικά στην ελληνόφωνη εκπαίδευση, ενώ στην μεγάλη πλειοψηφία των ενοριών-''καταστημάτων'' του, Λειτουργίες-Μυστήρια γίνονται μόνο στα αγγλικά. H παραμονή του στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής, προκαλεί στους Ομογενείς, ''πιστούς'' και μη, απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση. Μόνο στην άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια (Νέα Υόρκη) του Δημήτριου, έκλεισαν, τα τελευταία χρόνια, 4 ημερήσια ελληνικά σχολεία που είχαν χτίσει-δημιουργήσει Ομογενείς από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα: Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορόνα, των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν και πρόσφατα του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: