12/8/13

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΦΕΡΕΤΖΕ

Σκάσανε μύτη τώρα και οι κουμπάροι Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο.
Τα ιδιωτικά μας έχουν πνίξει με τα τούρκικα σκουπίδια. Και δυο δημοσιογράφοι, υφυπουργοί από πολιτικά τζάκια, παίζουν τη δική τους τηλεόραση με φερετζέ, ο ένας κλείνοντας την ΕΡΤ και ο άλλος στήνοντας καραγκιόζ-μπερντέ για τα πανηγύρια.
Με στούντιο όμως που είναι δίπλα στα γραφεία τους στο υπουργείο Τύπου. Μην χάσουν και τον έλεγχο.
Η μεγάλη ευκαιρία όμως ήρθε με το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Τα δικαιώματα βέβαια ήταν της ΕΡΤ.
 Η εικόνα όμως βγαίνει από την παράγκα και ο ήχος όπως- όπως.
Αυτή την φορά όμως δεν φαίνεται να είναι μόνο ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρόικα. Ο υφυπουργός δηλώνει, χρόνια τώρα, μαραθωνοδρόμος και με την πρώτη ευκαιρία τρέχει. Αλλά ποτέ δεν φθάνει…
Ο άλλος έχει κάνει στην άκρη για λίγο και ετοιμάζει την επόμενη εκδρομή του στο Σούνιο.

Ήρθε όμως και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και οι επιδόσεις δίνουν και ..παίρνουν. Σώνει και καλά πρέπει να δείξει …έργο η κυβέρνηση που και δική της τηλεόραση έχει και μπορεί και δίνει θέαμα στο λαό. Άρτο μοιράζουν στα συσσίτια. Κάπως έτσι σκάνε μύτη κουμπάροι και άλλοι.
Ο άλλοτε…καλός «συνάδελφος» κάνει πρώτα την αμαρτία και μεταδίδει από την τηλεπαράγκα δήθεν για το καλό…του στίβου. Μετά δηλώνει ότι «Το ξανασκέφτεται επειδή ήταν κουραστική η μετάδοση Και θα δεί..»
Το πιο πιθανό όμως είναι ότι δεν έχει κλείσει η λίστα με τους γραφίστες, που θα προσληφθούν. Και είναι σε αναμονή αφού πρώτα έκανε το καθήκον.
Από ώρα σε ώρα όμως ανακοινώνονται οι πρώτες προσλήψεις.
Ο καλαματιανός παρουσιαστής -που στην ΕΡΤ απαντούσε και στο όνομα παικταράς- από το πρωί νομιμοποιεί το κυβερνητικό έκτρωμα και αυτός το κάνει όμως λέει και αυτός για το καλό του τριπλούν η έστω του ευ αγωνίζεσθε … Πάει όμως για μεταγραφή αφού με την ΔΗΜΑΡ δεν βγαίνει στη Μεσσηνία, όπως δεν τα κατάφερε και με το ψηφοδέλτιο του Κουμπιά στην ΕΣΗΕΑ.
Ο παντός καιρού , από το ‘ 89 μέχρι τώρα, μόνιμος και αριστερός στην ΕΡΤ , είναι τώρα κοντά στο Στουρνάρα ίσως και μετά τα εύσημα Μητσοτάκη στον καθηγητή. Δεν λείπει όμως και από το γραφείο του κουμπάρου , στο υπουργείο Τύπου…
Και από δίπλα ό άλλος κουμπάρος Και αυτός από τις μέρες του ‘ 89 αλλά με πολλές στάσεις στη συνέχεια. Και επεισοδιακό πέρασμα από το Φάληρο.
Από το υπόγειο του Μαξίμου περιμένουν να συνέλθουν από το “jet lag” της επίσκεψης Ομπάμα οι αρμόδιοι. Να εκπληρώσει και το τάμα στην Μεγαλόχαρη το ψηφοδέλτιο Κεδίκογλου.
Πάντως το πιο εντυπωσιακό είναι η κωλοτούμπα της πλειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ, που εμφανίζεται να είναι τώρα και με την ΕΡΤ και με την ΝΕΡΙΤ .
Προχθές έσκασε μύτη και ό Τρίμης στο ραδιομέγαρο , που έβγαλε για φαγητό τους δικούς τους θέλοντας «of the record» να τους προετοιμάσει γα κάτι που έρχεται.
Από το διπλανό τραπέζι δεν ακουγόταν καθαρά. Κάτι έλεγε οτι «χρειάζεται προσοχή», «να το ξανασκεφτούμε» και άλλα ενδιαφέροντα.
Κάτι δείχνει να ξέρει ο πρόεδρος αλλά δεν το λέει.
Εκτός και αν φοβάται τους άλλους δυο που βγήκαν με το ψηφοδέλτιο του, μην τυχόν και βρεθούν απέναντι.
Με τους κουμπάρους όμως και την Β΄ Πανελλαδική έχουν κάνει γείτονες. Και στην Κυβέρνηση…Και στη ΕΣΗΕΑ…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...