11/8/13

«ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ» ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ (styx.gr)

Ρεκόρ Καψή με άλμα στο κενό…

  Mε Παντελή έλλειψη διαφάνειας και σκανδαλώδεις χειρισμούς , κυβέρνηση, υφυπουργός τηλεόρασης και εφιάλτες-διευθυντές από την ΕΡΤ που με το αζημίωτο, πέρασαν απέναντι στους συναδέλφους τους, διεκδικούν από χθες μετάλλιο για το… άθλημα «άλμα στο κενό» με την «μετάδοση-έκτρωμα» του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου, από την τηλεπαράγκα που στεγάζεται στη Γενική Γραμματεία Τύπου.

Την πειρατική αυτή μετάδοση άρχισε από το «Κανάλι ΔΤ» συνταξιούχος δημοσιογράφος, που ξέχασε όμως τους συναδέλφους του και από τον οποίο αναμένεται να του ζητηθούν εξηγήσεις από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, για τις υπηρεσίες που προσέφερε με τη στάση του. Όπως καταγγέλλεται πρόκειται για σχέδιο που συντονίζουν δυό ομάδες κουμπάρων και ημετέρων:
η μία κινείται στο περιβάλλον του αρμόδιου υφυπουργού τηλεόρασης και περιλαμβάνει πρόσωπα από τον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ, η οποία όπως φαίνεται, παρόλο που έχει αποχωρήσει από την Κυβέρνηση, λόγω ΕΡΤ, εντούτοις με στελέχη της υποστηρίζει το εγχείρημα.
-η δεύτερη δραστηριοποιείται από τα υπόγεια του Μαξίμου, διεκδικεί το πάνω χέρι, «μαγειρεύει» τη λίστα με τις προσλήψεις δημοσιογράφων, στον ενδιάμεσο φορέα με δίμηνες συμβάσεις εποχικών. Αποτελείται από άλλοτε διευθυντές-εφιάλτες της ΕΡΤ οι οποίοι έχουν ως «γαλόνια» την σχέση και την καταγωγή τους από την Μεσσηνία, την παρουσία τους στην εκεί τοπική αυτοδιοίκηση, πλάτες στο προεδρείο της Βουλής, την Ιερά Σύνοδο αλλά και πρόσωπα από την παλιά ηγεσία της ΠΑΣΚΕ της ΕΡΤ.  
-Υπάρχει βέβαια και ο διαχειριστής Μάναλης αλλά αυτός μάλλον είναι για ξεκάρφωμα η για να του τα φορτώσουν όλα μόλις οι άλλοι πηδήξουν από το τρένο.  

Ειδικότερα η παράγκα του υπουργείου του Στουρνάρα, που παρουσιάζεται ως (δήθεν) μεταβατικό σχήμα μέχρι να βγάλει, λέει σήμα η ΝΕΡΙΤ, στεγάζεται σε γραφείο δίπλα στην αίθουσα όπου ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε το «μπρήφινγκ», για τους πολιτικούς συντάκτες και το οποίο κατήργησε ό Μόσιαλος.  

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι εκτός από το διάβημα διαμαρτυρίας του εκπροσώπου των δημοσιογράφων για την παράγκα, αρκετοί εργαζόμενοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας, προς το παρόν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει δίπλα τους, σαν να μην τους αφορά το θέμα.

Ευθύνες για το «πλιάτσικο»  

Πολύ πριν από τις 11 Ιουνίου ο τότε επικεφαλής της αθλητικής διεύθυνσης (από τους λίγους που εγκατέλειψαν, μετά τις πρώτες μέρες του λουκέτου το ραδιομέγαρο), είχε ρυθμίσει τα θέματα των συμβολαίων με την σουηδική εταιρία που διαχειρίζεται τα διεθνή δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων.
Τελικά όμως η μετάδοση από την ΕΡΤ δεν κατέστη δυνατόν να γίνει, για λόγους που ήδη διερευνώνται. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει συνέχεια στο μαύρο, παρά τις διαμαρτυρίες της EBU, την απόφαση του ΣτΕ, και παρόλα όσα δημοσίως επισήμανε η μαχητική δημοσιογράφος και άλλοτε αρθρογράφος των ΝΕΩΝ, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου διαφωνώντας για τον πολιτικό και νομικό χειρισμό του θέματος.  
Τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατήγγειλε επίσης με τις δηλώσεις του ακόμη και ο πρώην υπουργός, καθηγητής Π. Παυλόπουλος.  
Τα ζητήματα που προκαλούνται με τη στάση και την συμπεριφορά δημοσιογράφων-στελεχών της ΕΡΤ, οι ευθύνες τους αλλά και η ζημιά που προκαλείται με όλο αυτό το πλιάτσικο που είναι σε εξέλιξη, έχουν ζητήσει να έρθει προς συζήτηση σε συνεδρίαση των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών με πρόταση τους οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρίας Γκίκα.  
Προτείνεται έτσι, μεταξύ άλλων, η εξειδικευμένη αντιμετώπιση του θέματος από ομάδα νομικών για την ανάδειξη των ευθυνών από διαπράξεις αδικημάτων
(πχ. απιστίας περι την υπηρεσία, απώλειας δικαιωμάτων και την πρόκληση θετικής και αποθετικής ζημιάς με την υπονόμευση της ΕΡΤ με καταστροφικές επιπτώσεις στην περιουσία αλλά και στο good will του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ως ΑΕ. κλπ) .
Επίσης υπάρχει μείζον θέμα που θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να ερευνηθεί από τα πειθαρχικά όργανα, όπως έγινε και στην περίπτωση Κεδίκογλου, στον οποίο επεβλήθη ποινή οριστικής διαγραφής.  
Σημειώνεται ότι στην σημερινή Κυβέρνηση συμμετέχουν εφτά δημοσιογράφοι, μέλη ενώσεων συντακτών, ως υπουργοί και υφυπουργοί.
 Επίσης συμμετέχουν τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι (πχ καθηγητής οικονομικού Πανεπιστημίου), που μένει να κριθεί αν υπερτερεί για αυτούς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων.
Ποιός ψεύδεται;
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΥ: «…Ισχυρίζεται ο αρμόδιος Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ότι με τη σύμφωνη γνώμη της EBU θα αναμεταδώσει η «ΔΤ» τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που ξεκινά στις 10 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 18 στη Μόσχα.

Μαθαίνουμε πως τα δικαιώματα όμως αυτά τα διαχειρίζεται η ιδιωτική σουηδική εταιρεία. Αλήθεια ποιος ψεύδεται;  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργασιακούς εκπροσώπους στην ΕΡΤ, με επιστολή που απέστειλαν ρωτούν την ΕΒU εάν είναι εν γνώσει ή εν αγνοία της αυτά που γίνονται.
Εάν αναγνωρίζει τελικά ως νόμιμο αυτό το μόρφωμα που λέγεται «ΔΤ»;  

Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα...»  

Πάντως η μετάδοση του πρωταθλήματος στίβου από την «ΔΤ», γύρισε την τηλεόραση πολλά χρόνια πίσω αφού θύμιζε ΥΕΝΕΔ με άθλια εικόνα, κακό ήχο, ενώ σε πολλά σημεία της μετάδοσης δεν υπήρχε φυσικός ήχος.  
Το τραγικότερο συμβάν είναι ο συνταξιούχος σχολιαστής, οποίος μέχρι τώρα, είχε μια ιστορική πορεία στην ΕΡΤ έχοντας συνδέσει το όνομά του με τις κορυφαίες επιτυχίες του ελληνικού στίβου.
Δυστυχώς όμως δέχθηκε να περιγράψει αυτό το τηλε-έκτρωμα.
www.styx.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΘΕ ΡΕΖΙΛΙ ,Η ΥΕΝΕΔ ΕΙΧΕ ΔΕΚΑ ΣΚΑΛΕΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΦΘΑΛΜΟΠΟΡΝΕΙΑ !

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

κοιτάτε ρε η ακροαματικοτητα της ΕΡΤ από 0,7% τώρα με την διακοπή θα αρχίσει να αυξάνει.
Εδώ όλη η επαρχία, βλέπει τα Τούρκικα και οι όψιμοι κουλτουριάριδες διαμαρτύρωνται.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...