1/8/13

Ιεραρχική η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Με εισήγηση του τέως πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου το υπουργικό συμβουλίου, για πρώτη ίσως φορά σεβάστηκε την αρχαιότητα και επέλεξε με βάση αυτήν την ηγεσία της Δικαιοσύνης .

Ως νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης που αποχωρεί από το δικαστικό σώμα το 2014. Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε η αρχαιότερη αντεισαγγελέας κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία εκτελούσε καθήκοντα εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την αρχές Ιουνίου διαδεχόμενη τον κ. Ι. Τέντε.
Στις θέσεις των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προάγονται οι αρεοπαγίτες κ.κ. Ιωάννης Σίδερης, Νικόλαος Λεοντής, Αντώνιος Αθηναίος, Γρηγόριος Κουτσόπουλος, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου. και Σπύρος Μητσιάλης.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέος πρόεδρος τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Ρίζος, ο οποίος θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα το 2015. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ τοποθετήθηκε ο κ. Νικόλαος Ρόζος.

Πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τοποθετήθηκε κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρα, ο κ. Ι. Σακελαρίου, ενώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο έως σήμερα αντιπρόεδρος του κ. Ευάγγελος Νταής.

ΥΓ.Η πολιτική ουσία των «ιεραρχικών» επιλογών πάντως, θα φανεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...