3/8/13

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Γιά όλους υπάρχει ένας Ιούδας

του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη

Δεν θέλουμε τα κουρασμένα περιστέρια, ήταν η κρίσιμη φράση Πανταγιά, τότε για τον εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ, που τώρα μετακομίζει στου Φώτη.  
Ήταν λίγο πριν σκάσει -καπάκι-η ιστορία, τότε, με την φορολογική υπόθεση Νταλάρα στο υπουργείο Οικονομικών.  

Κάπως έτσι ξεχείλισε το ποτήρι και οδηγήθηκε σε παραίτηση από το Μαξίμου, η Πειραιώς πολιτεία. Ήταν όμως ήδη αργά και για τον Κώστα Σημίτη και την Κυβέρνηση του.
Παρέδωσε, λίγο αργότερα, το κόμμα στο υιό της Μαργαρίτας Τσάντ, αφού προηγουμένως υποχρεώθηκε να δώσει και τα ρέστα.  
Κουρασμένο βρήκε τον Κώστα Καραμανλή, σε εκείνη τη συνέντευξη ο γνωστός εκδότης- και υιός ιστορικού στελέχους του κόμματος- από τον ΄Εβρο. Και το έγραψε.
Κάπως έτσι γράφτηκαν, άρον- άρον οι τίτλοι τέλους στη δεύτερη τετραετία του, για να μείνει ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης στα χαρτιά και να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με τα διυλιστήρια να μοιράζουν την αγορά στα δύο αλλά και τα μονοπύθμενα δεξαμενόπλοια να διασχίζουν ανενόχλητα και τα στενά του Βοσπόρου…  
Ράκος βγήκε από τη συνάντηση στη Νίκαια με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί ο πρόεδρος Γιώργος, και μόλις γύρισε έπεσε και από μέσα. Είχε όμως ήδη παραδώσει την Ελλάδα-πειραματόζωο στις επιδιώξεις των αγορών για την ευρωζώνη. Πρόλαβε όμως να σώσει από οικολογική καταστροφή το Φαληρικό Δέλτα από τον κίνδυνο του αγωγού Μπουργκάζ στην Αλεξανδρούπολη.

Στρώνει το χαλί ο Παπαδήμος, γίνεται κυβέρνηση από τρείς, περνάει κι άλλο μνημόνιο και τρίτο μεσοπρόθεσμο και τα κρίσιμα περνάνε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κοντεύουν να γίνουν επιδημία.  

Βγαίνει από την Κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, για το μαύρο –λέει- στην ΕΡΤ . Δικοί της άνθρωποι όμως πλαισιώνουν τον Καψή στο στήσιμο της παράγκας για την άλλη ραδιοτηλεόραση, που είναι επίτηδες τόσο κακή για να προχωρήσει το νέο ‘ 89 με τα ψηφιακά να παραδίνονται στη Digea, μαζί με την περιουσία τα σημεία εκπομπής και τη πραμάτεια της ΕΤ1. Να δίνονται δηλαδή όλα στους παλιούς εκδότες (τους ίδιους που η συγκυβέρνηση είχε δώσει τα αναλογικά το 1989) με τους νέους τους συνεταίρους.  

Το κυβερνητικό ταγκό όμως συνεχίζεται, με την ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, την υπογραφή για τον ΤΑP, τα λαχεία και τον ΟΠΑΠ σε παλιούς γνώριμους και τα νησιά σε λογής-λογής ολιγάρχες που τα «γράφουν» στα παιδιά τους, ώστε το ξέπλυμα να είναι και βιολογικό.  
Και τα μέτρα συνεχίζονται.
Δεν υπογράφονται, λέει, καινούργια αλλά επεκτείνονται τα παλιά, αφού πχ παρατείνεται για άλλα δυο χρόνια η εισφορά αλληλεγγύης και το χαράτσι για τα ακίνητα.  

Πολιτική κόπωση, διαπίστωσε προχθές και ο εφημερεύων ιατρός της αγοράς-καθηγητής παντός καιρού-για τους βουλευτές που συναθροίζονται στην κυβερνητική πτέρυγα, επειδή ακριβώς-και καλά να πάθουν- ψηφίζουν, τις επαίσχυντες τροπολογίες του.
Και για να τα μαζέψει όπως-όπως ο Σαμαράς δίνει αμέσως εξετάσεις στα ΝΕΑ, δηλώνοντας ο τι δεν θέλει εκλογές ούτε τον εκβιάζουν.  
Δεν περνάει όμως, επειδή άλλη είναι η αλήθεια. Αυτή που βγήκε στον αέρα χωρίς μοντάζ από το Μαξίμου.

YΓ: Και με τον Κεδίκογλου να ποζάρει με το μπουρνούζι στο Σούνιο…

www.styx.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: