26/5/16

Μέγκα λύση και διαπλοκή

Ο κυρ Σταύρος και ο Μπομπολά νίκησαν (προσωρινά) τους Banksters!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυσκοιλιότητα είναι η μείωση της συχνότητας της κένωσης του εντέρου (αφόδευσης) σε λιγότερο από τρείς φορές την εβδομάδα. Μερικοί ασθενείς δεν έχουν καμία επιθυμία (έπειξη) για αφόδευση. Η δυσκοιλιότητα διακρίνεται σε ιδιοπαθή και δευτεροπαθή.

Πολλοί ασθενείς περιγράφουν ως δυσκοιλιότητα την αποβολή σκληρών (αφυδατωμένων) κοπράνων, την έντονη προσπάθεια κατά την αφόδευση, το αίσθημα ατελούς κένωσης του εντέρου ή την ανεπιτυχή προσπάθεια αφόδευσης.

Επιδημιολογία

Η δυσκοιλιότητα είναι πολύ συχνό σύμπτωμα. Είναι τρεις φορές συχνότερη στις γυναίκες από τους άνδρες. Σε επιδημιολογική μελέτη του Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας στους δέκα ενήλικες Έλληνες πάσχει από δυσκοιλιότητα. Στην Αγγλία και τις ΗΠΑ 1-2% του πληθυσμού επισκέπτεται κάθε χρόνο το γιατρό για δυσκοιλιότητα. Στην ηλικία των 65 ετών 20% των ασθενών παραπονούνται για δυσκοιλιότητα ενώ στην ηλικία των 75 ετών το ποσοστό αυτό είναι 40%. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε αλλαγές του τρόπου διαβίωσης και της δίαιτας των ηλικιωμένων ατόμων.

Ο περιορισμός της κινητικότητας, η μείωση της πρόσληψης φυτικής δίαιτας και η συχνή λήψη φαρμάκων, όπως π.χ. αναλγητικών, συμβάλλουν στην ανάπτυξη δυσκοιλιότητας.

Τα συχνότερα αίτια είναι η ιδιοπαθής δυσκοιλιότητα, η χρόνια λήψη φαρμάκων που έχουν ως παρενέργεια τη δυσκοιλιότητα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Η φυσιολογία της αφόδευσης

Ο χρόνος που παραμένουν τα κόπρανα στο παχύ έντερο (χρόνος διάβασης του παχέος εντέρου) κυμαίνεται από 30-160 ώρες. Ο πλέον σημαντικός παράγοντας που καθορίζει το χρόνο διάβασης στα φυσιολογικά άτομα είναι ο όγκος των κοπράνων. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν σημαντικά το βάρος των κοπράνων, γιατί δημιουργούν ένα είδος ζελέ με το νερό στο παχύ έντερο και συμβάλλουν στην τακτική κένωση του εντέρου.

Η φυσιολογική αφόδευση απαιτεί τη συνδυασμένη λειτουργία των μυών που βρίσκονται στα τελευταία 4-5 εκατοστά του ορθοπρωκτικού σωλήνα.

Η λειτουργία της αφόδευσης γίνεται κατά φάσεις. Στην πρώτη φάση το ορθό αρχίζει να γεμίζει με κόπρανα και το άτομο έχει ήπιο αίσθημα επιθυμίας για αφόδευση, που μπορεί να την αναστείλει. Όταν όμως το ορθό γεμίσει προοδευτικά με κόπρανα (περισσότερο από 200-300 κυβικά εκατοστά) και διαταθεί, αρχίζει επιτακτική έπειξη για αφόδευση.

Κατά την αφόδευση χαλαρώνουν οι σφιγκτήρες, ενώ παράλληλα το άτομο προκαλεί αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης με σύσπαση των ορθών κοιλιακών μυών και του διαφράγματος και τελικά εξωθεί τα κόπρανα στο περιβάλλον.

Καταστάσεις που προκαλούν δευτεροπαθή δυσκοιλιότητα

Καρκίνος του ορθού ή του σιγμοειδούς

Οι ασθενείς αυτοί είναι συνήθως μεγαλύτεροι των 45 ετών και η δυσκοιλιότητα έχει πρόσφατη έναρξη, δηλαδή χρονολογείται από ένα μέχρι τρεις μήνες και προοδευτικά επιδεινώνεται. Ορισμένοι από τους ασθενείς έχουν αίσθημα ατελούς κένωσης του ορθού (καρκίνος ορθού) ή παρουσιάζουν κωλικοειδή κοιλιακά άλγη από ατελή απόφραξη του σιγμοειδούς από τον όγκο ή παρατηρούν αιματηρή πρόσμειξη στα κόπρανα.

Επώδυνα σύνδρομα του πρωκτού

Ασθενείς με οξεία θρόμβωση αιμορροΐδας ή ραγάδα του πρωκτού προκαλούν αναστολή της αφόδευσης, ώστε να αποφύγουν τον πόνο που προκαλεί η δίοδος των κοπράνων από τον πρωκτό. Αποτέλεσμα της αναστολής της αφόδευσης είναι η δημιουργία ενός φαύλου κύκλου. Τα κόπρανα γίνονται σκληρά και αφυδατωμένα και προκαλούν εντονότερο πόνο κατά την αφόδευση, γεγονός που διαιωνίζει την εκούσια αναστολή της.

Μεταβολικά νοσήματα

Ασθενείς που πάσχουν από ορισμένα μεταβολικά νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη ή υποθυρεοειδισμό, παρουσιάζουν δυσκοιλιότητα. Ιδιαίτερα συχνή είναι η δυσκοιλιότητα σε ασθενείς με ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη και έχει σχέση με την αυτόνομη νευροπάθεια από την οποία πάσχουν οι ασθενείς αυτοί.

Νευρολογικά νοσήματα

Ασθενείς που πάσχουν από νόσο Parkinson, κατά πλάκας σκλήρυνση ή έχουν πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο ή βλάβες στο νωτιαίο μυελό παρουσιάζουν πολύ συχνά δυσκοιλιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Νέα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη "εξέλεξε" χθες το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (η «Τράπεζα»), κατά τη συνεδρίασή του, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, εξέλεξε ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους κ.κ. Kurt Geiger και Mike Aynsley, σε πλήρωση των κενών θέσεων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 3 του Καταστατικού της Τράπεζας και το υφιστάμενο πλαίσιο αρχών εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο κ. Kurt Geiger έχει πολυετή εμπειρία και καριέρα άνω των 40 ετών σε διεθνή χρηματοοικονομικά, έχοντας διατελέσει σε ανώτατες θέσεις στις Chase Manhattan, HSBC και European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), όπου υπήρξε επικεφαλής στον τομέα των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των Ιδιωτικών Επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην EBRD συνέβαλε σημαντικά στη θεμελίωση υψηλών προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα.

Ο κ. Mike Aynsley έχει μακρά καριέρα στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, έχοντας εργαστεί για διάστημα άνω των 20 ετών σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους, όπου κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις, καθώς επίσης και ως σύμβουλος στον τομέα των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Irish Bank Resolution Corporation Limited – IBRC, υπήρξε εταίρος στην Deloitte Consulting, ενώ έχει εργαστεί σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς ομίλους, όπως στον Όμιλο Australian & New Zealand Banking Group, στην ABN AMRO BANK, στην Banque Nationale de Paris, και στην Commonwealth Bank of Australia.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανώνυμος είπε...

Το γηραs ου γαρ ερχεται μονον!
ixnos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_632.html
Σφοδρη επιθεση Χειλουδακη σε Ψω....
zoomblog.org/2016/05/blog-post_608.html
ολοι και ολεs στον πετρο.....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1940. 27η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. "Η Χαρά της Νίκης"!

Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του σημείωσε: Ο Μεταξάς, έγραψε επίσης στο ημερολόγιο του : «Διάφοροι ανησυχίαι μου δια αντιδράσεις κατά ΕΟΝ κλπ.»...