21/5/16

Ετη Πολλά

Μεγάλη Γιορτή Σήμερα

Κωνσταντίνου και Ελένης, των ισαποστόλων

 
21 Μαΐου.  Δώδεκα χρόνια μετά το σχίσμα του 867 μ.Χ., το  879, με υποκίνηση των πρακτόρων του Βατικανού,  κάποιος Μπράνιμιρ, δολοφόνησε  τον Δούκα των Χορβατών  Ζντεσλάβ, που ήταν πιστός στην Κωνσταντινούπολη και επαναστάτησε. Αμέσως ο Δούκας Μπράνιμιρ έγραψε στον Πάπα Ιωάννη VIII και τον ενημέρωσε ότι αποχώρησε   από τη βυζαντινή εκκλησία  και ότι υποτάσσεται  δέσμευση στη Ρώμη.

Αμέσως  μετά,  ο Πάπας Ιωάννης κατά τη διάρκεια της  θείας λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου έδωσε την ευλογία του στην δολοφονία του Ζντεσλάβ, στην επανάσταση ,στον Δούκα Μπράνιμιρ, και στο σύνολο των Κροατών.

Το Βατικανό ενημέρωσε τον Μπράνιμιρ με επιστολές που φέρουν  την ημερομηνία  21 Μαΐου, 879. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το «κροατικό κράτος» αναγνωρίστηκε «επίσημα» , αφού  ο Πάπας αποτελούσε τη «διεθνή νομιμότητα».

Οι Βενετοί έπρεπε να πληρώνουν φόρους στην Κροατία και στον Μπράνιμιρ για τα πλοία τους που ταξίδευαν κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αδριατικής, ενώ οι δαλματικές πόλεις που παρέμεναν πιστές στο Βυζάντιο  πλήρωναν 710 δουκάτα του στον Μπράνιμιρ από τον οποίο το 880, ο Πάπας ένοπλη συνοδεία των εκπροσώπων του για  όλη τη νότια Δαλματία. Ο καθολικός επίσκοπος του Νίν ήταν ο πενευματικός οδηγός των Χορβατών και αργότερα υπήχθη στον Πατριάρχη της Ακουιλείας

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που γράφετε κύριε Χατζάρα, συμπεραίνω ότι είστε Χριστιανός Ορθόδοξος. Οπότε, τι δουλειά έχετε εσείς με τους Χρυσαυγίτες; Λέτε να μην ξέρει τι λέει ο Σεβασμιότατος Πειραιώς, όταν τους αποκαλεί νεοπαγανιστές;

Ανώνυμος είπε...

Ο Βελουχιώτης έσφαξε στον Μελιγαλά σαν τους τζιχαντιστές

https://www.youtube.com/watch?v=uIQ9ynIWNnk

Ανώνυμος είπε...

Το ανθρωποειδές Κωνσταντίνος:

- έκαψε σε καυτό λάδι τη γυναίκα του,
- στραγγάλισε το γιο του,
- έκοψε το κεφάλι του γαμπρού του
- ποιος ξέρει πόσους άλλους πολιτικούς αντιπάλους έγραψε στο κοντέρ μέχρι να πεθάνει.

Πρόγονος των σημερινών Αλβανών ως καταγόμενος από την Ιλλυρία. Βέβαια υπάρχει και η θεωρία ότι οι Σκίπταροι ήρθαν από αλλού, από τους Άβαρους του σημερινού Νταγκεστάν. Δίπλα δίπλα από εκεί που ήρθαν οι Χάζαροι, το 90% του σημερινού Ισραήλ.

Το γουρούνι αυτό ποτέ δεν βαπτίστηκε Ορθόδοξος αλλά Αρειανός δηλαδή αιρετικός. Αιρετικός παρανοϊκός ψυχοπαθής δολοφόνος και οι παπάδες τον έκαναν άγιο. Από την ίδια εκκλησία που τιμά το Μακρυγιάννη τι άλλο.

Την ευλογία του να 'χουμε.

http://apollonios.pblogs.gr/2011/04/kwnstantinos-o-megas-sfageas-ths-gynaikas-toy-toy-gioy-toy-toy-g.html

Και που 'σαι Χατζάρα. Άμα δε δημοσιεύσεις αυτή την ιστορική αλήθεια, μη διαμαρτύρεσαι γιατί δεν δημοσιεύει ο πατριωτικός χώρος τις δικές σου αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Πές στον καραγκιόζη σχολιαστή υπ' αριθμόν 3 να διαβάσει ΠΟΛΥ ιστορία.

Οι αρχαίοι συγγραφείς που έγραψαν τέτοια και παραπλήσια είναι ειδωλολάτρες, αλληλοαντικρουόμενοι και κατοπινότεροι κατά πολύ της βασιλείας του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στην χειρότερη περίπτωση δεν υπάρχουν αρκετές πηγές. Αντίθετα ο άνθρωπος επέδειξε απίστευτα αγαθά χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά ποτέ τους δεν χώνεψαν οι σατανιστές ότι ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ τους παράτησε, μαζί με την ιστορία, να οργιάζουν, βράζοντας στο ζουμί τους στην σάπια Ρώμη, στρεφόμενος για μια νέα αρχή στην Ελληνική Ανατολή με την Νέα Ρώμη.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος ονομάζεται, μαζι με την μητέρα του, ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, δηλαδή ΙΣΟΣ με τους 12 ΜΑΘΗΤΈΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ για την σημασία του έργου του.

Έφερε παντού στην αχανή αυτοκρατορία την ειρήνη από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.
Σταμάτησε τις σφαγές των ρωμαίων προκατόχων του, μπροστά στις οποίες το ισις φαίνεται φιλανθρωπικό σωματείο (3 πρώτοι αιώνες χριστιανισμού-12 εκατομμύρια νεκροί μάρτυρες).
Σταμάτησε τον τρόμο και την καχυποψία της ρουφιανιάς που διέλυαν την δομή της κοινωνίας, αφού κανείς δεν ήξερε αν θα γυρίσει το βράδυ σπίτι του ζωντανός και όχι σε κανά μπουντρούμι με θηρία, θεσπίζοντας την ανεξιθρησκεία.
Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία ο οποίος θεσμοθέτησε τα ,με την σύγχρονη έννοια, ανθρώπινα δικαιώματα και την κρατική προστασία-εγγύηση αυτών.
Προστάτεψε τον κοσμάκη από μάγους-σατανιστές και αγύρτες που λιμαίνονταν τις δεισιδαιμονίες του λαού, δίνοντας ώθηση στην λογική σκέψη.
Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θεσμοθέτησε εργατικά δικαιώματα πχ την Κυριακή αργία.
Προστάτεψε την ορθή πατερική διδασκαλία με τον θεσμό της Οικουμενικής Συνόδου, η οποία πέταξε έξω διαβρωτικές ιδεολογίες.

Τα σχετικά με τις σφαγές συγγγενών (Κρίσπος-Φαύστα) είναι λιβελογραφήματα των αρχαιοελληνικής παιδείας μωρών ειδωλολατρών, εξ'ού και η προφανέστατη ομοιότητα με την αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη "Ιππόλυτος".

Το μίσος των ειδωλολατρών στον Αγιο Κωνσταντίνο πέρασε διαμέσου των αιώνων και στους πευματικούς απογόνους αυτών, όπως φαίνεται από την εξαφάνιση του ονόματος αυτού ή παραγώγων του στην Δύση και τους τόνους δηλητηρίου που γράφηκε κατά καιρούς σε βάρος του.
Για το έργο αυτού του ΤΙΤΑΝΑ της Ελληνικής ιστορίας δέστε σύντομο άρθρο
http://oodegr.co/neopaganismos/sykofanties/kwnst3.htm