10/7/20

Η 10η Ιουλίου στην Ιστορία

685. Πέθανε από δυσεντερία, σε ηλικία μόλις 33 ετών, αλλά αφού είχε βασιλέψει για 17 χρόνια ο Κωνσταντίνος Δ, υιός του Κώνστα Β του Πωγωνάτου. Ο Κωνσταντίνος, απέκτησε με τη γυναίκα του, Αναστασία, δύο παιδιά: Τον Ιουστιανιανό, ο οποίος τον διαδέχθηκε στο θρόνο ως Ιουστινιανός Β'σε ηλικία και αυτός 17 ετών και τον Ηράκλειο.


1086 . Ο βασιλιάς της Δανίας Κνούτος Δ΄ εκτελέστηκε από τους επαναστάτες που τον κυνηγούσαν στην ξύλινη εκκλησία του Σαίν Αλμπάν, στο Οντένς. Οι επαναστάτες μπήκαν στην εκκλησία και έσφαξαν μπροστά στο ιερό τον Κνούτο, τον αδελφό του Βενέδικτο και 17 οπαδούς του. 25 χρόνια μετά, η καθολική εκκλησία τον αγιοποίησε. .
1099. Πέθανε ο διάσημος Ισπανός εθνικός ήρωας  Ελ Σιντ, Ροντρίγκο Ντιάζ ντε Βιβάρ , που πολιόρκησε και κατέκτησε τη Βαλέντσια, πρωτεύουσα αραβικού κράτους στην Ιβηρική χερσόνησο. 


1460 . Στην Αγγλία κατά τον πόλεμο των Ρόδων έγινε η μάχη του Νορθάμπτον στην οποία Ριχάρδος του Γουόρικ, και ο Εδουάρδος νίκησαν το στρατό ττου Οίκου του Λάνκαστερ και συνέλαβαν αιχμάλωτο το βασιλιά Ερρίκο ΣΤ'. 

1461. Ο Στέφαν Τομάσεβιτς έγινε βασιλιάς της Βοσνίας. 

1547. Στη Γαλλία, παρουσία του βασιλιά Ερρίκου Β έγινε η τελευταία «δικαστική μονομαχία». 

1584. Δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στο Ντελφτ της Ολλανδίας, με εντολή της Ισπανικής Αυλής ο Γουλιέλμος Α΄ της Οράγγης. Ο δολοφόνος λεγόταν Μπαλταζάρ Ζεράρ.

1609 . Οι γερμανοί καθολικοί πρίγκιπες δημιούργησαν στο Μόναχο την «Καθολική Λίγκα» σε απάντηση στην δημιουργία της προτεσταντικής Ένωσης το 1608. 


1651. Κατά τον Κρητικό Πόλεμο βενετικός στόλος νίκησε τους Οθωμανούς στην ναυμαχία μεταξύ Πάρου, και Νάξου. Η ναυμαχία άρχισε  με  δύο ενετικές γαλεάσσες, υπό τον Τομάσο και Λάζαρο Μοτσενίγο, που βγήκαν από το σχηματισμό και επιτέθηκαν  σε  τουρκικές γαλέρες στην Πάρο. Κατέληξαν αγωνίζονται με τον  Καπουδάν Πασά, με έξι γαλεάσσες και μερικές γαλέρες, και ο Τομάσο  σκοτώθηκε. Τότε μπήκε στην μάχη ο Φραντσεσκο Μοροζίνι με τις βενετικές γαλέρες, και οι τουρκικές γαλέρες τράπηκαν σε φυγή. Οι Τούρκοι έχασαν δέκα ή έντεκα ιστιοφόρα και μια γαλεάσσα που καταλήφθηκε , και πέντε ιστιοφόρα που κάηκαν .Οι Ενετοί έπιασαν  και 965 αιχμαλώτους. Στη συνέχεια, 
ο Λάζαρο Μοτσενίγο έπλευσε προς το Ηράκλειο, και οι Τούρκοι στη Ρόδο.


1690. Κατά τον εννεαετή πόλεμο έγινε η ναυμαχία του ακρωτηρίου «Beachy Head» στην οποία ο γαλλικός στόλος νίκησε τους συμμάχους Άγγλους και Ολλανδούς. Αυτή η μάχη ήταν η κύρια νίκη στη θάλασσα των Γάλλων σε αυτόν τον πόλεμο. 
Ο αγγλοολλανδικός στόλος έχασε 11 πλοία, ενώ οι Γάλλοι δεν υπέστη σημαντικές απώλειες. Παρόλο που η Μάγχη έπεσε προσωρινά στα γαλλικά χέρια, ο Ναύαρχος ντε Τουρβίλ απέτυχε στην καταδίωξη του αγγλικού στόλου, επιτρέποντάς του να διαφύγει .

1712 .Ο Μέγας Πέτρος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του καθεδρικού Ναού Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη.


1774. Στις 10/21 Ιουλίου, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν στο Κιουτσούκ-Καϊναρτζή την Συνθήκη ειρήνης με την οποία Χανάτο της Κριμαίας απέκτησε την ανεξαρτησία του από τον σουλτάνο, και οι Τατάροι της Κριμαίας, της Βεσσαραβίας και του Κουμπάν θα είχαν μόνο θρησκευτική από τον Σουλτάνο με την ιδιότητα του Χαλίφη. Η Ρωσία επέστρεψε στον Σουλτάνο 18 νησιά του Αιγαίου , καθώς και την Πελοπόννησο. Η Ρωσία αποχώρησε από τις Παρίστριες Ηγεμονίες, (Μολδαβία και Βλαχία) που επεστράφησαν μεν στον Σουλτάνο αλλά ετέθησαν σε ειδικό καθεστώς. Οι Τούρκοι παρέδωσαν στους Ρώους τα Φρούρια Γενικαλέ, Κερτς, Αζοφ κ.ά. επί του Ευξείνου Πόντου. Η Ρωσία εξασφάλισε το δικαίωμα να διατηρεί στόλο στον Εύξεινο Πόντο, αποκτώντας το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας των υπό ρωσική σημαία εμπορικών πλοίων σ' αυτόν, καθώς και του ελεύθερου εμπορίου των Ρώσων υπηκόων στην οθωμανική επικράτεια. Η Ρωσία επέβαλε και το (ασαφές) δικαίωμα προστασίας των ορθόδοξων χριστιανών υπηκόων της Πύλης από τον Τσάρο.Η Οθωμανική αυτοκρατορία υποχρεώθηκε σε καταβολή εξόδων πολέμου, «πολεμικής αποζημίωσης», τεσσάρων εκατομμυρίων χρυσών ρουβλίων. Ο Σουλτάνος αναγνώρισε στη Ρωσία το δικαίωμα δημιουργίας ρωσικών προξενείων σε πόλεις της επιλογής της. 

1778. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας υποστηρίζοντας την Αμερικανική Επανάσταση ,κήρυξε τον πόλεμο στο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας. Και μετά έχασε το θρόνο και το κεφάλι του.

1848. Το Κοινοβούλιο της Σικελίας ενέκρινε  το νέο Σύνταγμα της Σικελίας
1856. Γέννηση του Νίκολα Τέσλα.

1877. Κατά τον ρωσο-τουρκικό πόλεμο, με την κατάληψη του Εριβάν, έληξε η πολιορκία της ρωσικής Φρουράς στο φρούριο Ντουγκουμπεγιαζίτ στο Αραράτ, της οποίας η άμυνα επί 23 ήμερες έλαβε μυθικές διαστάσεις, καθως 700 Ρώσοι αντιμετώπισαν αρχικά 11000 και στη συνέχεια 20.000 Τούρκους. 

1897. Στη μάχη για την κυριαρχία στην περιοχή του Άνω Νείλου, τα γαλλικά στρατεύματα κατέλαβαν την Φεσουντέ στο Σουδάν, και προκλήθηκε σοβαρή κρίση στις αγγλο-γαλλικές σχέσεις. Με συμβιβαστική λύση το 1899, η Γαλλία έλαβε το δυτικό Σουδάν και η κοιλάδα του Νείλου παρέμεινε υπό βρετανικό έλεγχο. 

1900. Εγκαίνια του μετρό του Παρισιού.


1902. Η Ιταλία υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία, η οποία δέσμευε τα δύο κράτη σε ουδετερότητα σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα



1911. Κυκλοφόρησε  από τον εκδότη Κωνσταντίνο Βελλίδη στην υπόδουλη στους Τούρκους Θεσσαλονίκη το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Μακεδονία».

1913. Ο  ελληνικός στρατός είχε απελευθερώσει ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη και ανάγκασε τους Βουλγάρους να επιστρέψουν στα πριν από το 1912 σύνορά τους.
Μετά τη ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού 
η Ιη  Μεραρχία κατέλαβε τα στενά της Κρέσνας μέσα στο βουλγαρικό έδαφος
Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στη Βουλγαρία. Στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, καταγράφηκε θερμοκρασία 56,6 βαθμών Κελσίου. 


1918. Το Πέμπτο Συνέδριο των Κομμουνιστών (RSFSR) στη Μόσχα, ψήφισε το πρώτο σοβιετικό Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
1920. Η Μεραρχία Σμύρνης με ραγδαία προέλαση στην Ανατολική Θράκη έφτασε  στην Αρκαδιούπολη.
1921. Άρχισαν τα γεγονότα της Ματωμένης Κυριακής του Μπέλφαστ.
1931 .Το «πολίτμπιρό» της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος  αποφάσισε να απελευθερώσει αρκετές χιλιάδες μηχανικούς και τεχνικούς από τη φυλακή.
 1934. Στην ΕΣΣΔ ιδρύθηκε η NKVD.

1935.  Εγκρίθηκε το Γενικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της Μόσχας, που προέβλεπε «υψηλής ποιότητας δομές για τους εργαζόμενους», έτσι ώστε «η κατασκευή της πρωτεύουσας της ΕΣΣΔ και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της πρωτεύουσας να αντικατοπτρίζουν πλήρως το μεγαλείο και την ομορφιά της σοσιαλιστικής εποχής».

1940. Κατάργηση της τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Στο Βισύ 569 μέλη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, την ψήφο τους ανέθεσαν «όλες τις εξουσίες» στον στρατάρχη Ανρί Πετέν με σκοπό να συγκροτήσει τη κυβέρνηση της Ελεύθερης Γαλλίας. Τουλάχιστον 70 γερμανικά βομβαρδιστικά προσέβαλαν στόχους στη Νότια Ουαλία. 
Στο Μόναχο έγιναν συνομιλίες Ουγγαρίας-Γερμανίας-Ιταλίας για την προετοιμασία του Διατάγματος της Βιέννης σχετικά με την τύχη της Τρανσυλβανίας.

1941. Άρχισε η  Μάχη του Σμόλενσκ 

1946 . Στην κατεχόμενη από τoυς Σοβιετικούς Ουγγαρία ο πληθωρισμός έφτασε στο 348%, σε μια ημέρα, με τις τιμές να διπλασιάζονται κάθε 11 ώρες.

1958 .Στην Κύπρο, δολοφονήθηκαν από Τουρκοκυπρίους  κοντά στη μονή Μεταμορφώσεως η ηγουμένη Αγαθονίκη και ο 33χρονος Νεκτάριος Αδάμου. Επίσης οι Τούρκοι σκότωσαν κοντά στην Κοντέα τον 24χρονο Θεόδωρο Αχιλλέως.

1964. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Τόντορ Ζίβκοβ, πρότεινε στην Ελλάδα την υπογραφή συμφώνου φιλίας και την αποπυρηνικοποίηση των Βαλκανίων. 

1965. Ο συνταγματάρχης Χουαρί Μπουμεντιέν κατελαβε την εξουσία στην Αλγερία. 

1966. Στη Θεσσαλονίκη 200 τραυματίες, από τους οποίους 72 αστυνομικοί, σε επεισόδια με τους σιτοπαραγωγούς , που οργάνωσε η ΕΔΑ.
1968 . Ο Κουβ ντε Μυρβίλ εγινε πρωθυπουργός της Γαλλίας.
1976. Μεγάλη οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, εξαιτίας έκκλησης διοξίνης από χημικό εργοστάσιο στο Σεβέζο.
1977 . Καύσωνας στην Ελλάδα. Τα θερμόμετρα των μετεωρολογικών σταθμών στην Ελευσίνα και το Τατόι καταγράψαν θερμοκρασία 48 βαθμών Κελσίου, την υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα.

 1985. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες βούλιαξαν στη Νεα Ζηλανδία το πλοίο Rainbow Warrior, της Greenpeace. 

1991. Ο Μπόρις Γιέλτσιν ορκίστηκε ως ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος της Ρωσίας .

 1992. Στις ΗΠΑ δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο του Παναμά στρατηγό Μανουέλ Νοριέγκα σε 40 χρόνια στη φυλακή επειδή επέτρεψε τη διακίνηση ναρκωτικών στον Παναμά. 

1994 .Ο Λεονίντ Κούτσμα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.


1997. Στην Μπάνια Λούκα, οι Βρετανοί σκότωσαν τον Σίμο Ντρίλιατσα , επικεφαλής του SUP στο  Πρίεντορ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στο Πρίεντορ συνελήφθη ο Δρ Μίλαν Κοβάσεβιτς, ο οποίος αμέσως μεταφέρθηκε στη Χάγη, όπου και πέθανε το επόμενο έτος.


2002 . Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα υπέγραψε διάταγμα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ανακοινώθηκε η ανακάλυψη στο Τσαντ, του αρχαιότερου ανθρώπινου κρανίου, ηλικίας 6-7 εκατομ. ετών.

2017. Έληξε η Μάχη της Μοσούλης, και οι ιρακινές δυνάμεις, με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού κέρδισαν μια αποφασιστική νίκη κατά του ισλαμικού κράτους.
 
2019. O κυκλώνας της Χαλκιδική .Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, με ανέμους έντασης 11 Μποφόρ, βροχόπτωση, και χαλάζι  σκότωσε 6 ξένους τουρίστες και έναν Έλληνα ψαρά. Η Πρίστινα απαγόρευσε  την είσοδο στον Σέρβο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οτι κανανε με τους λαμπρακηδες το 65 τα κανουν και τωρα οι αριστεροι

τωρα εχουμε μαζι τους βρωμικους δεξιους και εισαγομενους αλλοδαπους οχλους

χειροτερος ο κλοιος για τους σωστους ανθρωπους πλεον απο το 65 η το 46

μονο που τοτε υπηρχε εθνικος στρατος και τους εδεσε ολους και ησυχασε το εθνος απο την πανωλη αυτη που εμπασαν στο εθνος οι εβραιοι της φεντερασιον

βρεθηκαν εκει που πρεπει παντα να ειναι ,στα ξερονησια και τα υπογεια να τρων ξυλο σαν παλιανθρωποι και παρασιτα που παντα παραμενουν η παστα τους

δυστυχως δεν τους εστειλαν πακετο στη καισαριανη καλη της ωρα η βερμαχτ που αν ειχε μεινει μερικα χρονια τοτε και ειχανε κερδισιε το πολεμο θα ειχαν κανει τη ιστορικη καθαρση

ουτε τους πηρανε μαζικα τις ηπηκοοτητες το 49 να τους αποκοψουν απο το σωμα του εθνους οριστικα σαν καρκινωμα να μην ξαναπατησουν οι επιγονοι απελαθενετες και παραμενοντες στη χωρα

με αποτελεσμα να κανουν και τους ελληνες σαν τα μουτρα τους δηλαδη μη ελληνες πλεον!

και αυτο θα το πληρωσει η ιστορια


μονο που σημερα δηλαδη μετα το 74 οι αριστεροι αναθεσανε τη δουλεια των λαμπακηδων στους αναρχικους της αριστερας του δρομου

ο εθνικος στρατος διαλυθηκε και εγινε νατοικος μισθοφορικος

η δεξια εγινε διεθνιστικη και αλλοιωσε το εθνος και το πληθος που επαψε να ειναι σωστοι ανθρωποι και εντιμοι μονη απαιτηση η επαιτια για να καμια αυξηση εμεινε


το κρισιμο σημειο καμπης ηταν το σαβατοκυριακο του ιουλιου 74 στο γες εκει ο αραπακης και ο μπονανος ορισαν το τελος του εθνικου στρατου με την ιστορικη επιλογη τους να αδειασουν τον εθνικο στρατο να λιποτακτησουν απο τη χουντα και την κυπρο και να κανουν συμφωνια δικης τους αμνηστιας με τους αστους πολιτικους ριχνωντας το αναθεμα στους εθνικους ενω το πουλημα το εκαναν οι αποστατες με τους αστους πολιτικους

και αρχισε ο νατοικος μισθοφορικος να υπαρχει ως λαμβανων το πανω χερι εκτοτε οριστικως


με αποτελεσμα μετα να διαλυθει και η αστυνομια ως στρατιωτικο σωμα 1982

και να την ονομασουν ... ελας -εαμ σημερα για να καλοπιασουν τους αριστερους σε συμβολισμους !

η γνωστη συμφωνια της σοφιας με τους αστους την ανοιξη του 74 προ της στημενης καταστασεως οπου μοιρασανε την ελλαδα μεταξυ τους αυτοι αστοι και μαρξιστες

η παιδεια μονοπωλιο δοθηκε στο μαρξισμο ,για αυτο μεχρι σημερα οι αστοι δεν φτιαχνουν ιδιωτικα πανεπιστηια ειναι μερος της συμφωνιας,κρατησανε αυτοι στρατο δικαστες και αστυνομια σε ποσοστα πλειοψηφικα

σαν το μυστικο συμφωνο κωλομπαρα ντεμιρελ το 76 για αιγαιο.


βλεπω οτι οι αναρχοκομμουνιστες εχουν διαβρωσει την πολιτσια

και οι πολιτικοι φελλοι την καθεστωτικη τους δημοκρατια

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ



σε μια σοβαρη χωρα ακομη και δημοκρατικη εστω,οποιος σηκωνει μολοτωφ δηλαδη βομβα και την εκτοξευει δημοσια

πυροβολειται και σκοτωνεται ανευ ετερας προειδοποιησεως με παγια διαταγη εμπλοκης στα ενοπλα τμηματα αστικης καταστολης των δρομων

το ιδιο οποιος τραβαει μαχαιρι και επιτιθεται

και ο καθε καταργαρης στο παγκο

πηγαινει να κανει παρεα στο καλτεζα και το γρηγοροπουλο


δεν πηγαινει φυλακη ο ιδιος ο εντελλομενος απο την πολιτεια μεσω δικαστικων σερβιετων και αναρχικων δικαστικων κυραδουλων του καναπεος που εχουν αντεστραμμενη αντιληψη για το ρολο του κρατους!

αυτα ειναι δειγματα νοσουσης κοινωνιας που νομιζει οτι αποδιδει και δικαιο!


με τον ιδιο τροπο παγια εντολη εμπλοκης φυλαγονται και τα συνορα απο ξενους εισβολεις λαθραια

οσο αντιδρουν τοσο τους σκοτωνεις.

οσο εισβαλλουν τοσο τους σκοτωνεις

και αν κουνηθουν πεθαινουν


το σωτο και το δικιο επιβαλλεται με την κρατικη και μονο βια οταν το κρατος ειναι στα χερια σωστων και απεναντι σου εχεις τον αξονα του κακου

μεχρι ειτε να προσκυνησουν το κρατος η το χωμα ολοι τους.

ΕΤΣΙ τελειωνεις με την αλητεια για παντα


τα αυτονοητα που θα λυσουν τα προβληματα αυτα ειναι εκτος καθε λογικης αυτου του καθεστωτος αποτελουν επιστημονικη φαντασια και φριττουν οι αχρηστοι αυτοι γιατι ειναι ανικανοι και βολευονται να διαχειριζονται τη σαπιλα με ανταλλαγματα προσωπικα.

σημερα δεν υπαρχει εθνικος στρατος να τους δεσει ολους

πυ να βρεθουν εντιμοι με ευιασθησιες κοινωνικες.
παρτουκλες και μονον


ουτε λαος ελληνικος πλεον υπαρχει να στηριξει και να απαιτησει καθαρση της σαπιας καταστασης.



ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 30 ΕΚΑΤΟ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΟΠΛΑ ΜΕΣΑ ΒΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ δημοκρατικο η αλλο


ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ Π.Χ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΩΜΟΧΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΖΕΙ

ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΟΧΙ ΘΑ ΦΡΙΤΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΔΕΙΛΕΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ...

ΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΤΙΜΟΣ ΤΟΝ ΑΤΙΜΟ ΘΑ ΣΥΜΠΟΝΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΟΥΣ ΠΗΞΑΜΕ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΣ.

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΜΗΤΣΟ...