14/7/20

Η Βαστίλη ο Διεθνισμός και οι Νέοι Τούρκοι

14 Ιουλίου 1889. Το κίνημα των Νεοτούρκων «γεννήθηκε» 14 Ιουλίου 1889, στην εκατονταετηρίδα της Άλωσης της Βαστίλης, στη Σχολής της Στρατιωτικής Ιατρικής της Κωνσταντινούπολης, με βασικό αίτημα την αποκατάσταση του Συντάγματος του 1876 που καταργήθηκε από τον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίντ Β το 1878. 
Το τελετουργικό εισαγωγής ήταν εντελώς μασονικό. 
 Ο υποψήφιος είχε δεμένα τα μάτια, και γινόταν δεκτός από τρεις μασκοφόρους που φορούσαν μια κάπα, Στη συνέχεια έπρεπε να ορκιστεί βάζοντας το χέρι του διαδοχικά στο Κοράνι και ένα σπαθί, ότι θα αγωνιζόταν για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, και ότι θα υπάκουε τυφλά σε όλες τις εντολές της οργάνωσης. 

Στις 14 Ιουλίου , εκατό χρόνια από την πτώση της Βαστίλλης, άρχισε στην αίθουσα Πετρέλ στο Παρίσι το ιδρυτικό συνέδριο της Β` Διεθνούς. Την πρωτοβουλία είχαν οι Γερμανοί μαρξιστές, αλλά την οργάνωσή του είχαν αναλάβει οι Γάλλοι. Στο συνέδριο πήραν μέρος 391 αντιπρόσωποι από 20 χώρες. Οι 221 ήταν Γάλλοι, και 81 ήσαν Γερμανοί. Στο τέλος του Συνεδρίου μετά από έξι ημέρες ανακηρύχτηκε η Δεύτερη Σοσιαλιστική Διεθνής. 

Στις 14 Ιουλίου, 1683 οι Οθωμανοί με 120000 άνδρες, έφτασαν στη Βιέννη και την απέκλεισαν και από τα νότια, δυτικά και τα βόρεια. Ο Μεγάλος Βεζύρης Καρά Μουσταφά έστειλε επιστολή στον στρατιωτικό διοικητή της Βιέννης Ερνστ Ρούντιγκερ φον Στάνρνμπεργκ και ζήτησε την παράδοση της πόλης. Ο Στάνρνμπεργκ, που είχε 11.000 στρατιώτες και 5000 επιστρατευμένους εθελοντές αρνήθηκε να παραδοθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περιμενα να δω χατζαρα αν θα πεις τιποτα για την αγια σου ρωσια

αλλα συνεχιζεις να κανεις τη παπια κλο κλο κλο

θα μας πεις τιποτα επικριτικο για την ρωσια

η θεση της στο θεμα αυτο με το ναο


ειναι ολοιδια με την εγγλεζικη ,δηλαδη φιλοτουρκη


εσωτερικο θεμα λενε οι πουστηδες μονιμως φιλοτουρκοι αγγλοι


το ιδιο ειπανε και οι αγιοι σου προστατες της ορθοδοξιας ρωσοι

ετσι ειναι οι προστατες ;




οταν ειναι για τις ηπα πετας τη σκουφια σου με το παραμικρο να τις κατηγορησεις

εδω μεγαλοπρεπη γαργαρα κανεις


οι ηπα κατι ειπανε παραπανω απο τους ρωσους εστω.


εδω και δυο χρονια περιμενω να σε ακουσω να πεις για την φιλοτουρκη σταση ρωσιας πουτιν που συναγωνιζεται πλεον τους πουστηδες εγγλεζους


κο κο κο το κανεις


Η 29η Απριλίου στην Ιστορία

Η 29η Απριλίου είναι η 120η ημέρα του δίσεκτου έτους 2024. Απομένουν 246 ημέρες ως το τέλος του έτους. 998.  Απαγχονίστηκε από τα τείχη του ...