17/3/24

Ο Πούτιν προηγείται με 87,67% στις προεδρικές εκλογές μετά την επεξεργασία του 30,50% των ψηφοδελτίων

 

Η δεύτερη θέση βρισκεται  ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάϊ Χαριτόνοφ που λαμβάνει το 3, 96% των ψήφων. 
Ακολουθεί ο υποψήφιος του κόμματος Νέος Λαός, Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ, με 3,81% των ψήφων. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Λεονίντ Σλούτσκι με 3,01% των ψήφων.

Στη Μόσχα Πούτιν μετά την επεξεργασία του 70,09% των ψήφων ο Πούτιν προηγείται έχοντας ψηφιστεί από το 88,8% 

\Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής ΕφορευτικήςΕπιτροπής Νικολάι Μπουλάεφ δήλωσε ότι η συνολική προσέλευση στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία ήταν 74,22%.
 Το ποσοστό συμμετοχής στην εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία  ήταν 94%.
Στη Μπασκαρία, ένας ερημίτης που ζει στο δάσος για 50 χρόνια ψήφισε στις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Στη Μπασκαρία, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της περιφέρειας Μπελορετσκ  πήγαν μια κάλπη για τις προεδρικές εκλογές στον 92χρονο ερημίτη Κιννιαγκουλ Σαλίμγκαρέεφ , ο οποίος ζει στο δάσος για περίπου μισό αιώνα. 

« Μέλη της εφορευτικής επιτροπής πήγαν στο δάσος του, πρώτα με αυτοκίνητο, μετά με snowmobile.  Το ταξείδι διήρκεσε περίπου μία ώρα. Μας χαιρέτησε με χαρά, μας έδωσε τσάι και ψήφισε στις προεδρικές εκλογές. Μας ευχαρίστησε που ήρθαμε, που δεν τον ξεχάσαμε», ανέφερε εκπρόσωπος της επιτροπής, στο RIA Novosti. Ο συνταξιούχος δεν χάνει ποτέ τις εκλογές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής.Κόβει ξύλα και καθαρίζει το χιόνι ο ίδιος. Ο ανιψιός του. του φέρνει φαγητό και φάρμακα μία φορά την εβδομάδα

Νωρίτερα μεταδόθηκε  ότι ο 97χρονος βετεράνος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου,  Αλεξέι Προνκιν , ψήφισε για τα γενέθλιά του στις προεδρικές εκλογές στο Τσελιάμπινσκ. Σημείωσε ότι δεν είχε χάσει ποτέ εκλογές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο "κόψε" φάτσες αύριο των δημοσιογράφων, όταν θα ανακοινώνουν ή θα σχολιάζουν, τα αποτελέσματα των ρωσικών εκλογών κυρίως, τολμώ να πω, της ΕΡΤ και του Βαλασόπουλου!
Θα χρειαστούν πολλά χαρτομάντηλα.