17/3/24

Στις 9:30 ώρα Μόσχας, η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία έφτασε στο 60,02% των εγγεγραμένων. Ο Λαός ψηφίζει για τη Ρωσία και τον Πούτιν. Η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της πόλης της Μόσχας Όλγα Κιρίλλοβα ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 8:00 π.μ., είχαν ψηφίσει 4. 354 . 446 ψηφοφόροι. Οι Ουκρανοί και το ΝΑΤΟ έστελναν Ντρόουνς για να χτυπήσουν τα εκλογικά τμήματα.

 

Η περιφερειακή κυβέρνηση, της Αυτόνομης περιοχής της Τσουκότκα , ανακοίνωσε ότι σε οκτώ χωριά της  Αυτόνομης Περιοχής ,η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, παρά το χιόνι και το κρύο ήταν 100%.  

«Το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου, το όγδοο χωριό της περιοχής έδειξε 100% προσέλευση κατοίκων για να ψηφίσουν. Ήταν το χωριό Χατούρκα , στο δημοτικό διαμέρισμα Αναντουρ. Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι και οι 192 κάτοικοι άνω των 18 ετών επισκέφθηκαν το εκλογικό τμήμα», ανέφερε η ανακοίνωση .

«Από τους 33.598 ψηφοφόρους της  
Τσουκότκα   που είναι εγγεγραμμένοι από την περιφερειακή εκλογική επιτροπή, οι 27.126 άνθρωποι έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. 
 Η προσέλευση των ψηφοφόρων στην περιοχή από τις 12:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Μόσχας) στις 17 Μαρτίου ήταν πάνω από 80,7%.»
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν λίγο πριν τις 08.00 τοπική, με δυο drones καμικάζι «Zanoza» στο εκλογικό τμήμα στο Σπίτι του Πολιτισμού της πόλης Καμιάνκα-Ντνιπρόβσκα περιοχή της Ζαπορίζιε. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το κτίριο έπιασε φωτιά. Δεν υπήρξαν θύματα
Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέϊ Σομπιάνιν ανακοίνωσε την καταστροφή δύο drones στην περιοχή της Μόσχας. Τα συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν επίθεση στην αστική περιοχή του Ντομαντέτοβο. Δεν υπήρξαν θύματα. 

-Επίσης, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ακόμη τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που πετούσαν προς τη Μόσχα γύρω στις 0600 πμ ενώ λίγο πριν στις 05:22 κατατρίφθηκε ένα Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στα περίχωρα της Καλούγκα, στα Νότια της Μόσχας.

-Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 35 ουκρανικά UAV πάνω από ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Στις 06:33,  καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Γιαροσλάβ , τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

-Στις 09.00, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό drone κατά την προσέγγιση του στην πόλη Ορυόλ.

Στην περιοχή του Μπέλγκοροντ , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς από drones. Μια ουκρανική οβίδα έπληξε μια ιδιωτική κατοικία στο Μπέλγκοροντ, σκοτώνοντας ένα 16χρονο κορίτσι. Ο πατέρας του κοριτσιού τραυματίστηκε στο κεφάλι. Έχει εγκαύματα και υπέστη δηλητηρίαση από υο μονοξείδιο του άνθρακα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Στο Μπέλγκοροντ, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ξέσπασαν πυρκαγιές σε δύο ιδιωτικές κατοικίες, που σβήστηκαν. Υπάρχουν ζημιές στο χωριό Ραζούμνογιε. Οι σειρήνες του αεροπορικού συναγερμού  ήχησαν περίπου στις 08:00 (τοπική) και σίγησαν περίπου μία ώρα αργότερα.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την αναχαίτιση εννέα ρουκετών Vampire MLRS και τριών οβίδων Uragan MLRS πάνω από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: