17/3/24

Ο Νίγηρας έκανε έξωση στο Κράτος Δικαίου

 


Νιαμέϊ. 17 Μαρτίου 2024, 07:45

Η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα  υπό τον Συνταγματάρχη  Αμαντού Αμπντράμαν ,ακύρωσε τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παρουσία του αμερικανικού στρατού στο έδαφος του Νίγηρα. 

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ

Η απόφαση ελήφθη μετά την επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τη συμμετοχή της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για αφρικανικές υποθέσεις Molly Fee και του επικεφαλής της Διοίκησης Αφρικής του Πενταγώνου, Michael Langley.

Ο Αμπντραμάν, είπε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραβίασαν το διπλωματικό πρωτόκολλο παραλείποντας να ενημερώσουν τον Νίγηρα για τη σύνθεση, την ημερομηνία άφιξης και την ατζέντα της αντιπροσωπείας.

Το Reuters υπενθύμισε ότι υπάρχει μια αμερικανική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο βόρειο τμήμα του Νίγηρα και ότι το Δεκέμβριο του 2023, υπήρχαν περίπου 1,100 αμερικανοί στρατιώτες στον Νίγηρα.


Πεντάγωνο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές του Νίγηρα σχετικά με τον τερματισμό της διμερούς στρατιωτικής συμφωνίας,

-«Εκπρόσωπος του Πενταγώνου», δήλωσε στους δημοσιογράφους  ότι, « το Πεντάγωνο γνωρίζει τη δήλωση που εκδόθηκε  από το Εθνικό Συμβούλιο για την Προστασία της Πατρίδας (CNSP)», -«Είμαστε σε επαφή με το Συμβούλιο και θα παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 27η Ιουλίου στην Ιστορία

Η 27η Ιουλίου είναι η 209η ημέρα του δίσεκτου έτους 2024. Απέμειναν 157 μέρες ως την 31η Δεκεμβρίου 484 . Μια εβδομάδα μετά την στέψη του στ...