3/3/24

Οι Ρώσοι προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα και έχουν την πρωτοβουλία


 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από τα ξημερώματα προελαύνουν στο νοτιοδυτικό τμήμα του χωριού Ραμπότινο στην περιοχή της Ζαπορίζιε. Στα νοτιοδυτικά του Ραμπότινο οι συγκρούσεις με τους Ουκρανούς συνεχίζονται κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι.
 Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κινούνται με επιτυχία προς τα εμπρός και ανατολικά του Ραμπότινο από το χωριό Βερμπόβογιε , προς τη Μάλαγια Τοχμάτσκα ,

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν προς την κατεύθυνση του Μπέρντιτσι στο μέτωπο της Αβντέεβκα ενώ η ρωσική σημαία υψώθηκε στο χωριό Τονένκε όπου αμύνεται η 107η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας των Ουκρανών.
 Σε αυτό το μέτωπο ο  ρωσικός στρατός απέκρουσε επιτυχώς οκτώ αντεπιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση των οικισμών Πετροφσκογιέ, Λενίνσκογιε και Ορλόφκα , όπου συνέκλιναν η 24η μηχανοκίνητη, και η25η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία των Ουκρανών. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο μέτωπο της Αβντέεβκα συμπεριλαμβανομένων και πέντε τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, ενός αμερικανικού οχήματος μάχης πεζικού Bradley και ενός οβιδοβόλου Msta-B. Οι διοικητές των μονάδων στην πρώτη γραμμή ανέφεραν την επισήμανση έως και 160 πτωμάτων στις θέσεις που εγκατέλειψαν οι Ουκρανοί. 
Οι πολεμικοί ανταποκριτές τω Ουκρανών μετέδωσαν ότι έφτασαν οι ενισχύσεις και ότι σταθεροποιήθηκε η κατάσταση στην Αντέεβκα .
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε 11 αντεπιθέσεις τεσσάρων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Τονένκε , Ορλόβκα, Πιερβομάιτσκι και Μπέρντιστσι. Οι μαχητές απέκρουσαν επίσης δύο επιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Νοβγκορονττσκογιε . 
Οι Ουκρανοί στις αντεπιθέσεις έχασαν ακόμα 460 στρατιώτες, 3 τάνκ, 5 ΤΟΜΠ. 2 ΤΟΜΑ, 4 αυτοκίνητα , ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Krab πολωνικής κατασκευής, δύο πυροβόλα Giatsint-B και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Gvozdika.
Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκονται ήδη στο κέντρο του χωριού Κράσνογιε , όπου συνεχίζονται σφοδρές μάχες. 
Οι Ρώσοι μαχητές έπληξαν τους σχηματισμούς πέντε ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Κράσνογιε , Μπογκντάνοβκα Κουρντούμοβκα και Αντρεεβκα .
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε: 237 στρατιώτες.
Καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. τρία αυτοκίνητα και ένα αμερικανικό πυροβόλο M777. 

 Στην Κρασνοχορέβκα οι μάχες συνεχίζονται στο νότιο τμήμα του οικισμού. Υπάρχει επίσης πρόοδος στο νότιο τμήμα της Γκεοργκέεβκα όπου ο ρωσικός στρατός καταφέρνει να ωθήσει Ουκρανούς στρατιώτες στα περίχωρα του χωριού. 
 Στα βορειοδυτικά της Κλισέεβκα διεξάγονται επίσης μάχες Αποκρούστηκαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές των οικισμών Κλισέεβκα και Πόμπιεντα. 
Στην περιοχή των οικισμών Ζερεμπιάνκα και Πιατίχατκα , που βρίσκονται βορειοανατολικά της πόλης Βασίλεβκα , υπάρχουν επίσης μάχες
. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βελτιώσει τις θέσεις του σε όλα το μέτωπο του Νοτίου Ντόντετσκ όπου ανέτρεψαν τις μονάδες της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 128ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ουκρανών. Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταλάβει νεες θέσεις στις περιοχές του, Βουλεντάρ και της Βοντιάνε όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν: περισσότερο από 250 στρατιώτες. μία αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού "Akatsiya", ένα Οβιδοβόλο D-20. Και δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι που έλεγε κάποιος ότι θα ψηφίσει Μπάιντεν για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα η κατάσταση, αν ξαναβγεί ο Μπιντές και στείλει στρατό στην Ουκρανία τότε οι ΗΠΑ έχουν τελειώσει και πιθανόν πολλές πολιτείες να αποσχισθούν για να μην πάρουν μέρος στο φιάσκο, βέβαια οι νοικοκυραίοι σαν τον Τασούλα θα λένε ότι όποιος δεν πάει να πεθάνει για τον γοβάτο είναι προδότης....η αναμενόμενη αντιστροφή του αντιφασισμού όταν βολεύει...

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα προελάσουν οι Ρώσοι στα πέριξ της Βουλής των γραικύλων, στο Κολωνάκι, την Εκάλη, Φιλοθέη, Γλυφάδα, Βουλα και το Γκαζι;
Είθε.

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...