10/5/24

Μην πιστεύετε τον Γουριώτη. Προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Χάρκοβο.

 

Φωνάζει για την επίθεση το Pornnews που είναι κράχτες του Ζελένσκι και του ΝΑΤΟ. 

Ο Ζελένσκι μίλησε για την επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Χάρκοβο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική πλευρά γνώριζε τα σχέδια του ρωσικού στρατού, οπότε η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «υπολόγισε τα πάντα».

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες «μπαράζ» πυροβολικού κατά μήκος των «παλαιών συνόρων» της Ρωσίας. Στην επίθεση συμμετείχε και η αεροπορία. 

Οι βομβαρδισμοί είναι προάγγελος της μεγάλης  επίθεσης. Το Χάρκοβο θα πέσει το καλοκαίρι. 

Ο σκοπός των σημερινών  βομβαρδισμών είναι να μειωθούν οι αμυντικές δυνατότητες του εχθρού, και η καταστροφή θέσεων του πυροβολικού των ΟΥΚΩΝ για να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφάλειας γύρω από τα ρωσικά σύνορα. 
 Μετά το πυροβολικό , οι προωθημένες μονάδες άρχισαν να καθαρίζουν την πρώτη γραμμή. Οι εχθροπραξίες στη ζώνη της πρώτης γραμμής άρχισαν να χαρακτηρίζονται λανθασμένα από τους Ουκρανούς ως επίθεση μεγάλης κλίμακας .
Επρόκειτο για αναγνώριση στη μάχη, η οποία διεξήχθη και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία»,
Αν κοιτάξετε τον χάρτη, η ζώνη μάχης έχει επεκταθεί σε βάθος μόνο δύο ή τριών χιλιομέτρων σε ορισμένες περιοχές. 
Ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών στην περιοχή των συνόρων κατά το παρελθόν έτος, ο οικισμός Στρελέτια που αναφέρεται ότι κατελήφθη είναι ένα γυμνό πεδίο. 
Μέχρι να πλησιάσουν οι μάχες τουλάχιστον το Λίπτσι 9 χλμ από τα σύνορα στα βόρεια του Χάρκοβο, είναι εξαιρετικά πρόωρο να μιλήσουμε για την κατάληψη χωριών και πόλεων.
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή των συνόρων είναι, πρώτα απ 'όλα, μάχες μέσα από στα ερείπια.
 Η κύρια γραμμή άμυνας των Ζελένσκιδων δεν βρίσκεται κοντά στα σύνορα, αλλά, 5 ως 10 χιλιόμετρα μεσα από τα σύνορα, έχοντας μόνο «μια κουρτίνα» ελαφρών δυνάμεων μπροστά του. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει στα σύνορα. Η σοβαρή γραμμή άμυνας είναι πιο μακριά από τα σύνορα.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε  ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν σήμερα τους οικισμούς Κοτλουαροβκα  και την Κισλόβκα


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: