14/5/24

Ρωσία. Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ξεκίνησαν την επίθεση στο Τσασόβ Γιαρ, Συνελήφθη χθες το βράδυ ο προσωπάρχης του Υπουργείου Άμυνας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Κουζνετσόφ. Συνεχίζεται η προέλαση στο μέτωπο του Χάρκοβο.


 Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ξεκίνησαν από χθες το βράδυ την επίθεση στο Τσασόβ Γιαρ . Από το πρωί εκτυλίσσεται και η επίθεση στην Κρασνογκορόβκα στα δυτικά του Ντόντετς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε  βίντεο από τον βομβαρδισμό από Su-34 θέσεων  των  Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με κατευθυνομενες  βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας (UMPK) που επιτρέπουν ακριβή χτυπήματα χωρίς να εισέρχονται τα αεροσκάφη  στη ζώνη  της εχθρικής αεράμυνας. 
Το διοικητήριο και το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  στο μέτωπο του Δνείπερου καταστράφηκαν.  Καταστρεφηκαν 15 σκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη δεξιά όχθη του Δνείπερου, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου, δύο αυτοκίνητα και 28 σημεία ελέγχου drones. Κατά τη διάρκεια της μάχης κατά των Ουκρανικών πυροβολαρχιών, χτυπήθηκαν 19 στόχοι

Η ηγεσία του ουκρανικού στρατού εγκατέλειψε την πόλη Κουπιάνσκ , αφήνοντας μόνο μονάδες κάλυψης εκεί. Οι τοπικές αρχές έφυγαν επίσης.  

Ο επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής του Χάρκοβο, Βιτάλι Γκάντσεφ, δήλωσε ότι πολλοί μισθοφόροι, συμπεριλαμβανομένων γαλλόφωνων Τσέχων και Πολονών, έφτασαν για να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο μέτωπο του Κουπιάνσκ.


Στο πλαίσιο της  πάταξης της διαφθοράς συνελήφθη χθες το βράδυ   επικεφαλής του κύριου τμήματος προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γιούρι Βασίλιεβιτς Κουζνετσόφ.

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά την περίοδο από το 2021 έως το 2023, ως επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Κουζνετσόφ  έλαβε δωροδοκία από εκπροσώπους "εμπορικών δομών" για να  "ενεργήσει" υπέρ τους.

Ο Ντμίτρι Σεργκέιεβιτς Πεσκόφ  διορίστηκε εκ νέου γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας. Το αντίστοιχο Ουκάζιο υπογράφηκε στις 14 Μαΐου από τον αρχηγό του κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. 

Ο Πεσκόφ βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2012. Τώρα θα είναι  και Αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης Επικεφαλής της ρωσικής προεδρικής διοίκησης θα παραμείνει ο ‘Αντον Βάϊνο

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του Μιχαήλ Μισούστιν τοποθέτησε  ο γιός του ΝικολάΊ Πατρούσεφ,  Ντμίτρι που ήταν υπουργός της Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απειλή των Αφών κατά της ζωής του Γιαννακόπουλου.

  Τον απειλούν ότι «θα τον εκλείψουν».     «Τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν», είπαν.  Και ο λόγος τους «Συμβόλαιο».