25/3/09

Η Ουάσιγκτον θα υπερασπιστεί το δολάριο μέχρι τέλους.


Οι αμερικανικές αρχές υπερασπίστηκαν το ρόλο του δολαρίου ως «νομίσματος αναφοράς» στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, απορρίπτοντας την επίσημη κινεζική πρόταση, να εγκαθιδρυθεί ένα νέο «νόμισμα αναφοράς» στις παγκόσμιες συναλλαγές.

«Θα εναντιωθούμε σαφώς» στις προσπάθειες για ένα νέο «νόμισμα αναφοράς» στη διεθνή οικονομία, δήλωσε , με απερίφραστο τρόπο, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ταυτόσημη θέση υιοθέτησε, μετά από τον κ. Γκάιτνερ, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, κ. Μπεν Μπερνάνκι.

Η κινεζική πλευρά δεν «επανέφερε» τυχαία το ζήτημα αυτό εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης, καθώς την 2α Απριλίου συνεδριάζει στο Λονδίνο η G20 σε επίπεδο κορυφής ( ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Βραζιλία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική κ.ά).
Η κινεζική πρόταση, «συμπληρώνεται» από την πρόταση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να εγγυάται συνεχώς - κατά το πρώτο χρονικό της νέας εποχής για τη διεθνή οικονομία , το «νέο νόμισμα αναφοράς» στις παγκόσμιες συναλλαγές σε χρήμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o ανεκδιηγητος γιωργος παπ
απευθυνε σημερα χρονια πολλα στους..λαθρομεταναστες.ημαρτον. χρονια πολλα;ονομαστικη εορτη εχομε; και χρονια πολλα στους λαθρομεταναστες για ποιο πραγμα;τι σχεση εχουν με την εθνικη μας εορτη και μνημη;οι ανθρωποι εχουν αντιληψη των λογων τους;τελειως ασυναρτητοι;συνελθετε κυριοι..

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...