23/3/09

1948–2009: 61 χρόνια προσφυγιάς, διωγμών, σφαγών, ολοκαυτώματος ενός μαρτυρικού λαού. Να σταματήσει τη συλλογική τιμωρία του λαού της Γάζας!


Το 1948, τα Ηνωμένα Έθνη με την απόφασή τους (181) έθεσαν ως προϋπόθεση για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, να δημιουργηθεί το κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο ήταν υπό βρετανική κατοχή όπως η Κύπρος.
1948 – 2009: 61 χρόνια διωγμών, σφαγών, προσφυγιάς. Εθνοκάθαρση – Γενοκτονία – Ολοκαύτωμα, αλλά και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!
Το 2006, οι πάτρωνες των λαών επέβαλαν εκλογές στην Παλαιστίνη, ως διέξοδος του επονομαζόμενου Παλαιστινιακού προβλήματος. Επέβλεψαν τις εκλογικές διαδικασίες δυτικού τύπου και αποδέχτηκαν πως οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν δημοκρατικά και με άψογες διαδικασίες!
Δολοφόνησαν τον Γιάσερ Αραφάτ και πίστεψαν ότι με τις εκλογές θα ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO)!
Όμως, το αποτέλεσμα δεν ήταν αρεστό στους πάτρωνες κι αποφάσισαν την εξολόθρευση ενός λαού!
40 δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές στο Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο βρίσκονται φυλακισμένοι, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής. Η εκλεγμένη Βουλή της Παλαιστίνης δεν μπορεί να συνεδριάσει. Και… οι «πολιτισμένοι» της δύσης δεν νοιώθουν ντροπή!
Η νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Γάζας -σύμφωνα με τις δυτικές διαδικασίες- δεν είναι της αρεσκείας των δυτικών (Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση), και τι κάνουν; Κατασκευάζουν το μεγαλύτερο κρεματόριο του πλανήτη για την εξόντωση ενός λαού: 1,5 εκατομμύριο ανθρώπων καταδικάζονται σε θάνατο με εμπάργκο. Απαγορεύουν κάθε επικοινωνία της Γάζας με τον υπόλοιπο κόσμο για δύο ολόκληρα χρόνια. Ο λαός λιμοκτονεί, υποφέρει, πεθαίνει, χωρίς τρόφιμα, χωρίς φάρμακα, χωρίς ιατρικά μηχανήματα, χωρίς νερό, χωρίς το δικαίωμα να ψαρεύουν στη θάλασσά τους.
Ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξολόθρευσης, που δεν μπόρεσε να διανοηθεί ούτε το μυαλό του ναζί Χίτλερ.
«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»…
Όμως, ο λαός δεν λύγισε κι έτσι αποφάσισαν το Δεκέμβρη (2008) την εισβολή και τους βομβαρδισμούς στη Γάζα. Διεθνές έγκλημα που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους! Ο λαός πλήρωσε και πληρώνει με τη ζωή του, αλλά όχι μόνο δεν υπέκυψε, αλλά πεινασμένος, με λιανοτούφεκα νίκησε τη στρατιωτική μηχανή του χωροφύλακα των ΗΠΑ!
Η Γάζα ισοπεδώθηκε, οι τάφοι γέμισαν αθώα παιδικά κορμιά, οι βόμβες φωσφόρου και αποδυναμωμένου ουρανίου σκόρπισαν το θάνατο και τον καρκίνο!
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μετέτρεψε την εθνοκάθαρση σε στρατιωτική και πολιτική ήττα των «πολιτισμένων» ισχυρών της δύσης.
Κι όμως, συνεχίζουν να κρατούν αποκλεισμένο ένα λαό στη Γάζα. Θέλουν να τον εξολοθρεύσουν και σήμερα συνεχίζουν τον αποκλεισμό!
Η «ευαίσθητη», «πολιτισμένη» διεθνής κοινότητα δεν εφαρμόζει τις δικές της αποφάσεις όταν είναι ενάντιες σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση!
Αυτοί είναι οι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!
Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δουλικά στηρίζει αυτό το έγκλημα, χάνοντας κάθε δημοκρατική και ανθρωπιστική επίφαση! Άραγε, τι θα επικαλεστούν, τι θα εφεύρουν για κρύψουν το έγκλημα τους, όταν μας καλέσουν να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές του Ιούνη;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει, έστω και τώρα, στο όνομα των δημοκρατικών παραδόσεων και του ανθρωπισμού να σταματήσει τη συλλογική τιμωρία του λαού της Γάζας, ν’ ανοίξει τα σύνορα.
Γιατί ο λαός της Παλαιστίνης θα νικήσει και δεν θα υποκύψει;
Στις 18 Μάρτη 2009, βρεθήκαμε στον Προσφυγικό Καταυλισμό Παλαιστινίων Προσφύγων Alcarmook (Συρία). Δημιουργήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948, για να «φιλοξενήσει» προσωρινά -ως την εφαρμογή της απόφασης για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους-, αυτούς που διώχθηκαν από τη γη τους. Λειτουργεί ακόμη και σήμερα, μετά από 61 χρόνια, με την ευθύνη του ΟΗΕ.
Εκεί, ζουν οι καταραμένοι της γης. Περήφανοι και αντιστεκόμενοι για το Δικαίωμα στην Επιστροφή!
Εκεί συναντήσαμε τα παιδικά πρόσωπα των φωτογραφιών. Αυτές οι αθώες ψυχές, που πληρώνουν το τίμημα των συμφερόντων των ΗΠΑ, ζουν με τους παππούδες του ’48, αλλά όπως θα δείτε δεν έχουν ηττηθεί! Παντού τα σύμβολα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ! Μεγαλώνουν μ’ έναν σκοπό: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/03/19482009-61.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...