26/3/09

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ :ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΒΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ, ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΥΨΟΜΕ . . .

Οι αρνητικέs – αντιδημοκρατικέs – πανικόβλητεs εξελίξειs, σπρωχνόμενεs από το τσουνάμι τηs διεθνούs κρίσηs, που σε σχέση με την Ελλάδα είναι πάνω απ’ το μισό εγχώριαs . . . παραγωγήs (δικήs μαs κατασκευήs, γιατί επιτρέψαμε ασυγχώρητα στα κόμματα για δεκαετίεs να κάνουν ότι θέλουν ΧΩΡΙΣ εμείs οι Πολίτεs να ασκούμε τον παραμικρό έλεγχο των πράξεων και παραλείψεών τουs, είναι πλέον βιβλικέs χιονοστιβάδεs ! Παραδειγματικά μόνο αναφέρομε.
1. Την αναμενόμενη φορολογική επέλαση των εχόντων και κατεχόντων, στιs ισχνέs έωs λυγισμένεs πλάτεs των δυσπραγούντων και στερουμένων Πολιτών. Εφόσον οι «έχοντεs» κατέχουν ΚΑΙ την εξουσία, τι περιμέναμε αφελέστατα ; Να φορολογήσουν τουs εαυτούs τουs ; για να σώσουν την πατρίδα ; Να το πούμε για άπειρη φορά με την ελπίδα να είναι η τελευταία : Το χρήμα δεν έχει ούτε γνωρίζει Πατρίδα ! Ακόμη έναs ισχυρόs, αν όχι μοναδικά ισχυρότατοs λόγοs, οι μή έχοντεs να συμπράξομε τάχιστα, για να επιβιώσομε κι εμείs και η πατρίs !
2. 41 μέρεs αγωνίζεται με απεργία πείνας Πολίτηs, ενάντια στην ανάλγητη Εξουσία κραυγάζονταs την κατάφωρη καταστρατήγηση Νόμων που του αφαιρούν βαθμιαία τη ζωή αλλά η Εξουσία – που, τι τραγική υποκρισία, ψήφισε τουs νόμουs που η ίδια ποδοπατεί όταν η δύναμή τουs στρέφεται κατά των ισχυρών μελών τηs – είναι κουφή και μουγκή ! Η . . . «ανεξάρτητη Αρχή ανταγωνισμού » επειδή ακριβώs είναι . . . «ανεξάρτητη» διάλεξε να πάει με τουs ισχυρούs. Τα ΜΜΕ δεν βγάζουν τσιμουδιά, για να μην χάσουν τα έσοδα των κρατικών διαφημίσεων που φυσικά είναι οι δικοί μαs φόροι, των Πολιτών, αλλά τουs κουμαντάρει η Εξουσία με αντάλλαγμα την διαιώνισή τηs. Και έτσι έχομε την πρωτοφανή ευκαιρία να θαυμάσομε στην εφαρμογή του, την ανεπανάληπτη χρησιμότητα του σύγχρονου εργαλείου του διαδικτύου : Τα πολυάριθμα BLOGS των Πολιτών που έβγαλαν και συντηρούν στην επιφάνεια τηs δημοσιότηταs, 41 μέρεs τώρα, τον παράνομο κατατρεγμό του μικρο-επιχειρηματία κ. Τενέζου και «ξεφωνίζουν» καθημερινά την Εξουσία και τουs διορισμένουs προέδρουs των . . . ανεξάρτητων Αρχών. Και εύλογα αναρωτιόμαστε οι Πολίτεs : Αφού τα Διοικητικά Συμβούλια και οι πρόεδροί τουs, είναι διορισμένοι από την Εξουσία και όχι από τουs Πολίτεs, τι σόϊ ανεξάρτητεs Αρχέs είναι ; ; ; Και θυμηθείτε : Αυτό το διαδίκτυο πρόκειται να μαs δώσει, στουs Πολίτεs τη ρεαλιστική δύναμη των αριθμών και όχι απλά τηs φωνήs, να σταματήσομε τον αφανισμό μαs και να τον αντιστρέψομε σε συλλογική κατεύθυνση ανόδου και ευημερίαs.
3. To ενεργό ενδιαφέρον των Πολιτών και η παρέμβασή μαs σ’ όλουs τουs τομείs, είναι η μόνη έξοδοs απ’ την ανεπίτρεπτη κατάντια μαs, γιατί τα ΜΜΕ ελέγχονται απ’ την Εξουσία. . Ελάτε να δημιουργήσομε, όλοι οι Πολίτεs « την αντίρροπη δύναμη » στην κάθε εξουσία, που μαs συμβουλεύει ο δικόs μαs Αριστοτέληs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: