http://eglimatikotita.blogspot.com
"Ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου, θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές."
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ μειονότητας και μεταναστών; Μα φυσικά τα εκλογικά δικαιώματα. Τα δικαιώματα του πολίτη ενός κράτους. Και το ύψιστο των δικαιωμάτων του είναι το "εκλέγειν" και "εκλέγεσθαι".
Φυσικά όπως είναι βέβαιο ο πραγματικός στόχος δεν είναι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά οι εθνικές εκλογές...Τώρα για το "εθνικές" ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας.
Ξέρετε σε πόσες χώρες υπάρχουν αυστηρότατοι νόμοι στην απόδοση υπηκοότητας και ιθαγένειας; Καλά για την ιθαγένεια, ούτε λόγος να γίνεται στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, κι ας μην μας δουλεύουν ότι οι Ευρωπαίοι, ως μοντέρνοι και σύγχρονοι άνθρωποι, παραχωρούν πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
Με το ζόρι παραχωρούν κάποια πολιτικά δικαιώματα στους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, εξ ανάγκης και κάτω από την πίεση της Ε.Ε.
Στην Πορτογαλία μάλιστα υπάρχει ο "δεσμός του αίματος". Μια θεσμική ιδιότητα που απολαμβάνουν μόνο οι Πορτογάλοι εξ' αίματος!!!!
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω απόσπασμα του Βήματος της 13ης Μαϊου 2001 για να καταλάβετε πως ενεργούν και πως σκέφτονται, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα των μεταναστών....
Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση όχι μόνο δεν δημιουργεί συνθήκες για να διευκολύνει την είσοδο οικονομικών μεταναστών στη χώρα αλλά εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλλον θα εξασφαλίσει την έγκριση των 14 εταίρων της τον άλλο μήνα στο Συμβούλιο του Γκέτεμποργκ να μην επιτραπεί η εγκατάσταση στις χώρες της ευρωζώνης πολιτών από χώρες που πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ αν δεν περάσουν επτά χρόνια τουλάχιστον από την ένταξή τους. Τα γερμανικά συνδικάτα φοβούνται ότι θα υπάρξει «μεταναστευτικό κύμα» από τα νέα μέλη της ΕΕ στη Γερμανία, με συνέπεια να αυξηθεί η ανεργία.
και παρακάτω...
Δεν μπορεί όμως να αγνοηθεί και το μέγα δίλημμα στο οποίο βρίσκονται οι περισσότερες κυβερνήσεις σχετικώς με τη μεταναστευτική πολιτική τους. Οταν οι σκανδιναβικές χώρες, που ήταν μέχρι πρότινος ο παράδεισος των μεταναστών, παίρνουν μέτρα «λογικής περιστολής» για τους «πάσης φύσεως ξένους», δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα που έχει ένας Σρέντερ, ένας Μπλερ, ένας Σημίτης κ.ά.
και στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 13ης Νοεμβρίου 2005..
Ο τρόμος των απολύσεων, το γκρέμισμα των κοινωνικών παροχών, το φτηνό ξεπούλημα των πάντων στο κεφάλαιο, η όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων (ναρκωτικά, άστεγοι, εγκληματικότητα,πορνεία κλπ.). Ο ρατσισμός φουντώνει και ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών. Το προεκλογικό σύνθημα του υποψήφιου του δανέζικου φιλελεύθερου κόμματος που κυβερνάει σήμερα (παρόμοιο της ΝΔ) στον Δήμο της Κοπεγχάγης είναι: Ψήφισέ με για να απαλλαχτείς από την εγκληματικότητα των μεταναστών δεύτερης γενιάς.!! Ακόμη μεγάλο θέμα είναι η εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης σε κάθε γωνιά του Δήμου της Κοπεγχάγης και των άλλων μεγάλων δήμων.
Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει να κάνουν τις πολυπολιτισμικές φαντασιώσεις τους πραγματικότητα "με το στανιό".
Φυσικά προεκλογικά αυτές οι δηλώσεις δεν λέγονταν ή λέγονταν μόνο κατ΄ιδίαν.
Είναι όπως το ανέκδοτο που λέει ...τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας έχεις πλέον ψηφίσει!!!"
Καταλήγοντας λοιπόν δηλώνω ότι....... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΒΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
Και μην τολμήσει να πεί κανείς ότι στην Βόρειο Ηπειρο έχει Ελληνες δημάρχους; Γιατί οι Ελληνες στην Βόρειο Ηπειρο ήταν εκεί πολλούς αιώνες πριν τους Αλβανούς
http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/10/blog-post_2967.html
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 1940. 27η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. "Η Χαρά της Νίκης"!
Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του σημείωσε: Ο Μεταξάς, έγραψε επίσης στο ημερολόγιο του : «Διάφοροι ανησυχίαι μου δια αντιδράσεις κατά ΕΟΝ κλπ.»...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
1 σχόλιο:
Όπως υπογραμμίζει σε σχετικό άρθρο του ο (πακιστανικής καταγωγής) Επίσκοπος του Rochester Michael Nazir-Ali: «Σε λιγότερο από 50 χρόνια, η Βρετανία έχει μεταβληθεί από μία κοινωνία με αναγνωρισμένη Χριστιανική βάση σε μία κοινωνία που περιγράφεται όλο και συχνότερα από πολιτικούς και δημοσιογράφους ως «πολυθρησκευτική». Ένας λόγος γι’ αυτό είναι η άφιξη μεγάλου αριθμού ατόμων άλλων θρησκειών στις ακτές αυτές. Διότι, από την μία οι Βρετανοί έχαναν την πίστη τους στο Χριστιανικό όραμα το οποίο αποτελεί το υπόστρωμα των περισσότερων επιτευγμάτων και των αξιών του πολιτισμού και, από την άλλη, προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν τους νεοαφιχθέντες στην βάση μία νέας φιλοσοφίας της «πολυπολιτισμικότητας». Είναι πλέον λιγότερο εφικτό για τον Χριστιανισμό να είναι η δημόσια θρησκεία στην Βρετανία. Η ύπαρξη παρεκκλησιών και ιερέων σε μέρη όπως νοσοκομεία, φυλακές και εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι υπό αίρεση είτε λόγω οικονομικών περικοπών, είτε γιατί οι αρχές επιθυμούν μία «πολυθρησκευτική» παροχή αδιαφορώντας για τον διακριτά Χριστιανικό χαρακτήρα των νόμων, των αξιών και του πολιτισμού του έθνους» (The Sunday Telegraph, 6/1/2008). Ο Επίσκοπος του Rochester ιδιαιτέρως υπογραμμίζει τον ρόλο του ισλαμικού φονταμενταλισμού επισημαίνοντας ότι, εξ’ αιτίας του, περιοχές έχουν μεταβληθεί σε «άβατο» όπου άτομα άλλης θρησκείας ή φυλής δυσκολεύονται να ζήσουν ή να εργασθούν λόγω της εχθρότητας που αντιμετωπίζουν, ενώ στις ίδιες αυτές περιοχές γίνονται προσπάθειες επιβολής ενός «Ισλαμικού» χαρακτήρα (The Sunday Telegraph, 6/1/2008).
Την ύπαρξη «άβατων» περιοχών ουσιαστικά επιβεβαίωσαν και άλλοι κληρικοί με δηλώσεις τους. O Επίσκοπος του Blackburn (πόλη με πολυπληθή μουσουλμανική κοινότητα) Nicholas Reade τόνισε ότι γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολο για τους Χριστιανούς να συμμεριστούν την πίστη τους σε περιοχές με μεγάλο ποσοστό αλλόθρησκων μεταναστών (The Sunday Telegraph, 6/1/2008). Ομοίως και ο Επίσκοπος του Burnley - μίας από τις πόλεις του Αγγλικού Βορρά όπου το καλοκαίρι του 2001 σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές μεταξύ γηγενών λευκών και μουσουλμάνων νοτιοασιατών - John Goddard σχολίασε ότι σε πόλεις με μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων οι Χριστιανοί κάποιες φορές αισθάνονται ως ξένοι (The Daily Telegraph, 7/1/2008).
Επιπλέον αυξάνονται και τα περιστατικά βίας κατά Χριστιανών κληρικών όπως ο 57χρονος εφημέριος του ναού St George στο Stepney του Ανατολικού Λονδίνου (μία περιοχή με πολλούς μουσουλμάνους από το Μπανγκλαντές) Michael Ainsworth ο οποίος δέθηκε επίθεση στο προαύλιο του ναού από 3 νεαρούς μουσουλμάνους οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο (The Sunday Telegraph, 16/3/2008). Για να γίνει αντιληπτό το πόσο συχνά και εκτεταμένα είναι τα περιστατικά βίας κατά Χριστιανών κληρικών αξίζει να αναφερθεί ότι σε έρευνα που έγινε μεταξύ των κληρικών του Λονδίνου, σχεδόν οι μισοί δηλώσαν ότι είχαν πέσει θύματα επίθεσης κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Λόγω της κατάστασης αυτής έχει γίνει η πρόταση να βγάζουν οι εφημέριοι το λευκό κολλάρο τους όταν είναι κάπου μόνοι τους (The Sunday Telegraph, 16/3/2008)!
Δημοσίευση σχολίου