27/11/09

Χαμός στο Αιγαίο

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του "εν κρυπτώ" η ιδιαίτερα έντονη αεροπορική δραστηριότητα (για να το πούμε κομψά..) της γείτονος στο Αιγαίο τα πρωινά των τελευταίων 2 ημερών ανάγκασε το ΚΕΠΑΘ (Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών) να ζητήσει επανειλημμένα από τους αρμόδιους σε αερολιμένα ακριτικής νήσου του Ανατολικού Αιγαίου να καθυστερήσουν την απογείωση αριθμού πολιτικών αεροσκαφών.

Οι αερομαχίες που εξελίχθηκαν μεταξυ Ικαρίας-Σάμου-Χιου ήταν τοσες πολλές και ο αριθμός εμπλεγμένων αεροσκαφών τόσο μεγάλος που ανάγκασε το ΚΕΠΑΘ να ζητήσει καθυστέρηση για απογείωση καθότι δεν υπηρχε ελεύθερος χώρος εως το επίπεδο 60 (τα 6000 πόδια δηλαδή)!!

Η εξέλιξη αυτή δείχνει το μέγεθος του προβλήματος το οποίο πλέον αγγίζει και την ασφάλεια πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του αρχιπελάγους.
Την ίδια στιγμή που ο κύριος Μπεγλίτης συνεχίζει να μιλάει ανερυθρίαστα για "μέρισμα ειρήνης" και ψάχνει τρόπο να δικαιολογήσει τον περαιτέρω ακρωτηριασμό των ενόπλων δυνάμεων υπό της οδηγίες του τουρίστα πρωθυπουργού ΓΑΠ.
Η διαμορφωθείσα κατάσταση επιβάλλει δύο πράγματα:
1) Κάποιοι πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν και να αφήσουν την ΠΑ να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα
2) οι εγχώριοι έμποροι τρομολαγνείας καλό θα ήταν να σταματήσουν να "φτιάχνουν κλίμα" για να προμοτάρουν τα προιόντα ξένων αεροπορικών βιομηχανιών,έλεος πια..

εν κρυπτώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....