30/11/09

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/11/blog-post_30.html

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και ο Αντώνης Σαμαράς δε δικαιούται να περάσει από κάτω.

Ευχή και προσδοκία μας είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να αποτελέσουν ντόμινο εξελίξεων, για την αποφασιστική καταδίκη του ενδοτισμού σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ανεξάρτητα από το που ανήκει ο καθένας από μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε - ως κατάκτηση ολόκληρης της κοινωνίας - πως οι ψηφοφόροι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μετά την εκλογική ήττα αυτού του κόμματος, κατάφεραν να χειραφετηθούν και να καταδικάσουν απερίφραστα τις λογικές του ενδοτισμού και της υποτέλειας.
Τα Μ. Μ. Ε έσπευσαν να μιλήσουν για μια «δήθεν» άχρωμη και χωρίς κατεύθυνση ήττα του Μητσοτακισμού, περιορίζοντας το όλο πρόβλημα στη φιλολογία της αποστασιολογίας.

Οι αιτίες όμως είναι πολύ βαθύτερες.
Οι κυρίαρχες επιλογές των ψηφοφόρων ήταν κατά κανόνα πολιτικές.
Συνιστούν και καταδεικνύουν τη συντριπτική ήττα των λογικών του συμβιβασμού, της υποτέλειας και του ενδοτισμού των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη υπήρξε συνεπέστατος εκπρόσωπος. Φυσικά αυτό δε συνιστά συνολικότερη αλλαγή στην πολιτική περπατησιά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της γενικότερης πολιτικής της φιλοσοφίας.
Κανείς άλλωστε δε θα μπορούσε να περιμένει κάτι τέτοιο, και κανείς από τους ψηφοφόρους της δεν το επεδίωξε.

Το ότι αποτελεί όμως καθολική καταδίκη των λογικών του συμβιβασμού είναι δεδομένο, και αυτό συνιστά κατάκτηση για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Οι ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά είναι μεγάλες. Και οι προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας από αυτόν και το επιτελείο του είναι ακόμη μεγαλύτερες. Και φυσικά πολλά θα κριθούν από την γενικότερη πολιτική του στάση στην αμέσως επόμενη δύσκολη περίοδο από την οποία θα περάσει ο Ελληνισμός.

Το τι θα κάνει τελικά μένει να το δούμε στην πράξη. Το σίγουρο είναι πως δε δικαιούται να διαψεύσει τις μεγάλες προσδοκίες του Ελληνισμού.
Σ αυτά θα δώσει εξετάσεις.
Σ αυτά θα κριθεί.
Και από την γενικότερη πολιτική του στάση θα εξαρτηθεί το χρώμα των σελίδων που θα έχει η Ελληνική ιστορία την αμέσως επόμενη περίοδο.

Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και ο Αντώνης Σαμαράς δε δικαιούται να περάσει από κάτω.

Ευχή και προσδοκία μας είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ν αποτελέσουν ντόμινο εξελίξεων, για την αποφασιστική καταδίκη του ενδοτισμού σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ένα ντόμινο που δε θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε το ΠΑΣΟΚ των Δραγώνων, των Διαμαντοπουλάδων και λοιπών παρατρεχάμενων που συναπαρτίζουν το θίασο της σταδιακής αποσύνθεσης του Ελληνισμού.

Η ιστορική του ευθύνη θα είναι να αποδείξει ότι ώδυνεν όρος και έτεκεν καταιγίδα.
Ελπίζουμε αυτή η καταιγίδα να μη μας προκύψει στην πράξη χαμστεράκι παλιάς κοπής..

Δεν υπάρχουν σχόλια: