14/1/11

Αρχισε η νεα χορογραφία

Η Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα αξιολόγησης και πλέον τα ελληνικά ομόλογα έχουν χαρακτηριστεί junk (σκουπίδια) και από τους τρείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Η υποβάθμιση της Ελλάδος έγινε από την Fitch, όπως είχε προειδοποιήσει, κατά μία βαθμίδα στο "ΒΒ+" από "BBB-" και αρνητική προοπτική.
Από το υπουργείο Οικονομικών ζητείται «να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο για τους οίκους». Παράλληλά αντικρούει τις αιτιάσεις της Fitch για την ελληνική οικονομία, θεωρώντας τις αβάσιμες.
Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο και προσπάθεια της χώρας μας να μεταπείσει την Fitch ώστε να μην προχωρήσει στην υποβάθμιση. Τελικά το μόνο κατάφερε είναι η υποβάθμιση να γίνει κατά μία βαθμίδα και όχι κατά δύο όπως ήταν η αρχική πρόθεση του οίκου.
Χαρακτηριστικά σημειώνει «η σημερινή (χθεσινή) απόφαση της Fitch έρχεται ως αποτέλεσμα μία διαδικασίας ένστασης, την οποία υπέβαλε η χώρα στην πρόθεση του οίκου αξιολόγησης για μεγαλύτερη υποβάθμιση».
Στην επιλογή της αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας σε πρώτη φάση -και πιθανόν της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας σε επόμενη φάση- βρίσκεται η Ευρωζώνη σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist με τίτλο: "Ώρα για το σχέδιο B’. Η στρατηγική διάσωσης της Ευρωζώνης δεν λειτουργεί. Είναι ώρα για τις υπερχρεωμένες χώρες να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους".

Το περιοδικό κινούμενο σε άλλο μήκος κύματος με τις πρόσφατες δηλώσεις Ολι Ρεν, σημειώνει ότι «η στρατηγική που εφάρμοσε η Ευρώπη για να ηρεμήσει τις αγορές και να δημιουργήσει ένα προστατευτικό τείχος μεταξύ της περιφέρειας της και του κέντρου της Ευρωζώνης αποτυγχάνει».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ Α'

Και μία άλλη παραμυθένια χορογραφία.

Μία φορά και έναν καιρό ήταν μία χούντα να την πεις, καθεστώς να την πεις...πες την όπως θες.

Κάποια στιγμή η οικονομία δεν πήγαινε καλά. Το γιατί δεν πήγε καλά θα το μάθουμε σε κανένα δύο μήνες. Ίσως και νωρίτερα. Υπ' όψιν δε ότι το κράτος ήτο μικρό, ζούσε από τον τουρισμό κυρίως και ήταν αναγκασμένο λόγω του εδάφους να εισάγει τρόφιμα κτλ...κτλ..κτλ..


Η πες την όπως θέλετε για να κρατηθεί, ευνόησε την με την παρότρυνση κάποιον συμβούλων και τη παραοικονομία. Για να κυκλοφορεί το χρήμα και να μην είναι εντελώς στεγνό το πόπολο...Και εννοούμε την παραοικονομία του πάγκου. Ντομάτες, αγγούρια, κρέατα, ψάρια, τέτοια πράγματα άντε και προίκες για τα κοριτσόπουλα...μέχρις εκεί.

Έτσι δημιουργήθηκαν τεράστια παζάρια από λιανοπωλητές - και αναπόφευκτα από χονδρέμπορους - όπου η πες την όπως θέλετε τα άφηνε να λειτουργούν. Αι τιμαί ήτο λογικαί, το χρήμα άλλαζε χέρια , το πόπολο έτρωγε και έβγαινε η μέρα. Ευεργετικό λαθρεμπόριο....έστω... πείτε το έτσι...

Η δεν χούντα - που τελικά είναι δύο δίπλα δίπλα και μιλώ για την μία για λόγους οικονομίας , αφού ότι ισχύει για την μία ισχύει και για την άλλην - ήτο υπόδειγμα δυτικοστραφούς έθνους... βέβαια...βιτρίνα, λαμπερή, ολλανδέζικη...

Η άλλη έχει κηδεμόνα...τώρα τι είπε , τι συμφώνησε ο κηδεμόνας με την υπερδύναμη δεν έχουμε μάθει ακόμα στο Καφενείο της Ιστορίας.

Ϊσως φανεί...


Τώρα, για κάποιους λόγους, που θα τους μάθουμε, μα σε δυο μήνες, μα από τα πρώτα νομοσχέδια της διαδόχου καταστάσεως, θα το μάθουμε....

η επάρατος αυτή χούντα τελικά έπρεπε να φύγει.

Δεν ήθελε όμως. Αφήνει ο γέρος την καρέκλα;...δεν την αφήνει...

Τότε, που λέτε, άρχισε να συμβαίνει το εξής μυστηριώδες φαινόμενο.

Οι τιμές άρχισαν στα παζάρια να απογειώνονται. Επίσης η κρατήσεις έγιναν ακυρώσεις . η αγορά στέγνωνε , και τα καφενεία γέμισαν από ανέργους.

Λεφτά για την χούντα δεν υπήρχαν.

Οι ίδιοι σύμβουλοι , που είπαμε αρχικώς, συμβούλεψαν την χούντα να εθνικοποιήσει όλους αυτούς τους χώρους-παζάρια κατά 80% όπως επίσης και όποια ιδιωτικά κτήματα - ελάχιστα- ήταν καλλιεργήσιμα ώστε να "σωθεί".

Η χούντα , πείστηκε ,χάρηκε, το έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Β' ΜΕΡΟΣ.

Άρχισαν τα ζοριλίκια. Και ένας λιανοπωλητής , ενώ πήγαν να του κατασχέσουν τον πάγκο, αυτοπυρπολήθηκε...αυτό κρατήστε το διότι περιστατικό είναι κάπως...τέλος πάντων...δεν έχουμε σαφή εικόνα...

Και να οι ταραχές...πέτρες ξύλα, νερό οι άλλοι,... πιστολιές εκατέρωθεν...νεκροί...


Η αδέκαστος διεθνή δημοσιογραφία άρχισε να μας ενημερώνει...

"Ο λάος..μπλα...μπλα...η νεολαία..μπλα...μπλα... εξεργέθην ..μπλα...ανεργεία...ακρίβεια...κτλ...κτλ.."

..όμως κανείς δεν έλεγε πως και έτσι ξαφνικά (Α. Ρέμος) έγιναν όλα αυτά...κανείς...Αλτσχάϊμερ δημοσιογραφική.

Rumors said ότι η χούντα είχε διαβεβαιώσεις στήριξης από υπερδύναμη αν αντιδράσει δυναμικά...anyway...Έτσι ακουγόταν στο Καφενείο..τώρα ποιος ξέρει..

Και αντέδρασε...

Σκοποβολή επί ανέργω και πεινασμένω..
..νεκροί..προαστείων και μετά κέντρου...

At the same time , η υπερδύναμις είχε ραντεβουδάκι με το κηδεμόνα της άλλης..τώρα...αν του έταξε κάτι θα φανεί..πάντως αυτός έκανε ενθουσιώδεις δηλώσεις..γενικώς...ίσως να ήταν το ντεκόρ της αίθουσας..

Η επάρατος περίμενε δήλωση στήριξης...που είναι η στήριξις;...μήπως την πήρες εσύ;...μήπως την είδε κανείς;...

Άκρα του Οίκου σιωπή.

"Με missled παλιοκουφάλες!!!", ανέκραξε ο κατραμοβαψομαλλιάς άναξ του καθεστώτος..

Σιωπής συνέχεια όπως και σκοποβολής εκατέρωθεν. Bloody Luna Park...

Η σκοποβολή έγινε με δεμένα μάτια πλέον και με οργή προδομένου εραστού.

Τα ρέστα του , ο άναξ..."Σε έξι μήνες εκλογές και ότι γουστάρετε θα γίνει..."

"Ποιος Θανάσης" το πόπολο...

Όλα είχαν τελειώσει.

Ο κατραμοβαψομαλλιάς μπήκε σε αεροπλάνο να βρει μέρος για την συνταξούλα του.

"Σαν πέταγε μακρυά"...ακούστηκε η φωνή της υπερδυνάμεως..

"Ζήτω η ελευθερία....και αυτοσυγκράτησις"..as usual


O κατραμοβαψομαλλιάς εκ των νεφών χτύπησε την πόρτα του κηδεμόνα της άλλης , "δεν μπορούμε σφουγγαρίζουμε" από μέσα και τελικώς κατέληξε σε Σεϊχη φιλόξενον.

Την ίδια στιγμή ακουγόταν η δήλωση του παραγιού του που δεν είχε φύγει...

"η κυβέρνησις θα τηρήσεις όλες τις ....μπλα...μπλα....οικονομικές μεταρρυθμίσεις....μπλα...μπλα..."

Γενικώς θα φανεί....τα πρώτα νομοσχέδια αποφάσεις..θα φανεί...όλα φαίνονται στο Καφενείο, γιατί όλοι ασχολούνται σαν πέσει η σκόνη...

Και το τότε θα βγάλουμε το ηθικό δίδαγμα από το παραμυθάκι αυτό.

Όμως ένας λαχειοπώλης , πάντα βιαστικός, είπε "ότι συχνά.. απέναντι στο δίκαιο και την δημοκρατία , αποτελεσματικά όπλα είναι το ίδιο το δίκαιο και η δημοκρατία.." και κάπου μας χάλασε την αίσθηση χάπι-end που είχαμε όλοι μας.

Και ίσως τελικά , ο κόσμος να μην είναι όπως όταν ήμασταν παιδιά με κλέφτες και αστυνόμους , κακούς και καλούς...αλλά με ανθρώπους, γεγονότα και αποτελέσματα.

Αυτό το είπε ο Ασημάκης καφετζής ενώ μάζευε τις καρέκλες ,καληνυχτίζοντας μας σαν φεύγαμε από το Καφενείο της Ιστορίας.

Συμφωνούσαμε όλοι...

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16837&Itemid=52

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "ΑΙ ΜΩΡΑΙ ΧΑΝΟΥΜΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΤΑΠΟΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗΣ"

Στην άλλη που είχε και κηδεμόνα συνέβη το εξής

"Γιατί η Αλγερία δεν είναι μόνο μια πλούσια χώρα, αλλά μία από τις πιο πλούσιες αραβικές χώρες, με τεράστια κέρδη από εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και ισχυρό γεωργικό τομέα, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, οι οποίες στερούνται νερού και γεωργίας. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και αερίου (...)βοήθησε τις αρχές της Αλγερίας να πληρώσουν όλα τα χρέη (35 δισ. $) και να γεμίζει το θησαυροφυλάκιό της με τα αποθέματα σκληρού νομίσματος της τάξης των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων (...) το πλεόνασμα αυτό δεν χρησιμοποιείται για να ελαφρύνει τα βάρη της ζωής από τους πολίτες της χώρας και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για νέους ανέργους, ούτε για να εξαλείψει το καθεστώς της διαφθοράς, που έχει πια βαθιές ρίζες στο σύστημα."

Εκ της Ελευθεροτυπίας η οποία δεν κατανοεί το μυστήριο, γραμμένο πριν μερικές ημέρες....

Δηλαδή επιτρέπεται τα κράτη να μην έχουν χρέη;....

Μήπως θα έπρεπε η δυναμική υπεράνω των αλκοτέστ κα Μένια να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει φυσιογνωμία το μαγαζί;;;.

Να γίνει spa για δημοκράτες...μήπως;..η για αλκολικούς...δημοκράτες πάντα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/th-symmetochh-idiwtwn-sthn-hlektrikh-energeia-zhta-h-eyrwpaikh-epitroph

Όπως America Latina (αξέχαστες εποχές).... υπ-χρεω-τι-κά..παρακαλώ...

Si general!!!!

"Te la creio tu" των Chambao.. παιγμένο σε γραμμόφωνο...όπως τότε...τρώγοντας παγωτό Σικάγο.

"Muchaaaas palabras....."

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...