26/2/12

Οι μπατιροτράπεζες θέλουν τα λεφτά του κοσμάκη

Σε «καραντίνα» λόγω PSI οι φίλες μας ως το 2013


Μέχρι και το τέλος του 2013 θα διαρκέσει η επιχείρηση «ανάκτησης» της κεφαλαιακής επάρκειας του ελληνικού μπατιρισμένου τραπεζικού συστήματος.
Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα γίνει κατά 80% από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα έχει διαθέσιμα για την δουλειά αυτή 23 δις ευρώ, κατά 20% από τους βασικούς τους μετόχους . Το συνολικό ποσό με βάση τον Βαγγέλη μπορεί να φτάσει και τα 40- 50 δις ευρώ.
Ο στόχος είναι όλες οι ελληνικές τράπεζες να ανακτήσουν ένα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ( Core Tier 1 ) στο 9% ως το Σεπτέμβριο του 2012 και στο 10% το Ιούνιο του 2013 Αυτό σημαίνει πολύ συγκρατημένη πολιτικής χορηγήσεων για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο . Επομένως τα 14 δις από το ΕΣΠΑ αλλά και τα περίπου 1,5 δις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων , που προαπαιτούν άμεση και γενναία συνδρομή του τραπεζικού τομέα, θα περιμένουν.


Για αυτό ο Βαγγέλης άρχισε το κλάμα για επιστροφή στις τράπεζες των καταθέσεων του κοσμάκη.

Σπ.Χ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...