9/7/12

Σήμερα στις 20.00 στο Τηλεαστυ

Σήμερα στις 20.00 θα ειμαι καλεσμένος στην εκπομπή του Χάρη Καλούδη, Μεταίχμιο, στο Τηλεάστυ.
Σπ.Χατζάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμεις οι νυφουλες γηγενεις και οι ξενοι (εισβολεις).

Ενας αφυσικος (πολιτισμικα,οικονομικα ,εθιμικα και δημογραφικα-γεωπολιτικα) οσο και ξαφνικος γαμος με το ζορι,στο δε ρολο των καλων (η μηπως κακων;) πεθερων οι ντοπιοι με ξενους δασκαλους κατηγοροι του οψιμως ανακαλυφθεντος στην ημεδαπη ,μετα την εποκιστικη εισβολη ασφαλως, ρατσισμου, ο οποιος αρνειται πεισματικα τον αφυσικο γαμο προκαλωντας την μπενι-χιλικη καταδιωξη τους ...

Θυμιζει παλαιες φαρσοκωμωδιες ηθων του ελληνικου σινεμα: ο πατηρ παντρευει τη κορη με το στανιο με δικο του γαμπρο για να κλεισει η εμπορικου τυπου γαμηλια συμφωνια με τον πεθερο.Η κορη η φουκαριαρα δεν αγαπαει τον γαμπρο με το στανιο,καθοσον ειτε αγαπα καποιον ειτε υπαρχει και ασυμφωνια χαρακτηρων με τον μαλλον προβληματικο γαμπρο ,αγνωστο ομως και με αλλα χουγια,αλλα ουδεις την ακουει και την λαμβανει υποψιν,ο πατερας την φοβεριζει να δεχθει το γαμο και να απολαυσει τον ψυχικο της βιασμο για το αδηλο συμφερον της,να παψει το ΄΄παραλογο γινατι΄΄ της απεναντι στο καλο παιδι ,τον νεο αντρα της για την υπολοιπο ζωη της.Αν δε το παιδι, ο γαμπρος εχει και κανα κουσουρι,ο πατηρ το ριχνει το μελλον της κορης του στο να κανει ψυχικο στο γαμπρο και στη τσεπη τη δικη του μαλλον....

το τραγικο ειναι σημερον οτι στο ρολο της κορης του σινεμα ειμαστε εμεις οι ελληνες πολιτες,στο ρολο του γαμπρου οι ξενοι αξεστοι και απροσαρμοστοι συνηθως εποικιστες και τον πεθερο υποδυονται αριστεροι και δεξιοι παραγοντες του πολιτικου προσωπικου και του χρηματος,αναζητειται ο πατερας του ολιγον φλουφλη αλλα ''καλου παιδιου'' γαμπρου με το χρημα που υποκινει το γαμο στην...ταινια.

Μονο κοπελες παλαιων εποχων με τετοια εμπειρια γαμου με το στανιο μπορουν να καταλαβουν πως νιωθουν οι περισσοτεροι,δηλαδη οι φυσιολογικοι και υγιεις ψυχικα ,απο τους συνελληνες που ζουν σε ενα τετοιο περιβαλλον παντρειας με μαυρους αλβανους γυφτους και πακιστανοκατι ασιατες γαμπρους στα σπιτια τους και στις γειτονιες τους.

Ενας αφυσικος γαμος με ορδες πληθυσμων που αναγκαστηκαμε απο κακους πατερες της πολιτικης να τους παντρευτουμε με τη βια,διχως να ερωτηθει η νυφουλα ψυχουλα μας τι θελει και αντεχει.

Ανώνυμος είπε...

Μαραζωνουμε λοιπον και εμεις μεσα σε αυτον τον καταναγκαστικο γαμο,οπως η κορη του ελληνικου σινεμα,πεφτουμε σε θλιψη μεσα σε ενα περιβαλλον γαμηλιας καταπιεσης ,με ενα γαμβρο που τιποτα κοινο δεν εχουμε,που δεν υπαρχει κανενα σημειο συγκλισης στα πιστευω ,στις αξιες και στον τροπο ζωης και καθημερινοτητος μας,που αρχιζει ακομη χειροτερα να βγαζει τον εαυτον του ,που πινει και δερνει ,ε χαρτοπαιζει και λιγακι ο φουκαρας φυσιολογικα πραγματα για ενα γαμπρο εποχης και γαμου συμφεροντος ,δηλαδη μονο καταπιεση και συγκρουση μεσα στον γαμο αυτο με τη βια που τον επεβαλλε.

Βεβαιως σημερον η κορη συζυγος θα εσωζετο ,καθοσον ισοτης βλεπετε,με συνοπτικες διαδικασιες μεσω ενος διαζυγιου ταχυρρυθμου (στα καλιαρντα αγγλογραικυλιστι "εξπρες" ) με τον γαμπρο ενεκα ασυμφωνιας χαρακτηρων.

Ουδεις θα την εψεγε,τα μμε δεν θα την ελεγαν ρατσιστρια για το διαζυγιον,ο κ. τσιπρας ουδεποτε θα ετρεχε να συμπαρασταθει στο γαμπρο για το κακο που του ετυχε,ο κ. κουβελης ουδεποτε θα εβγαζε ανακοινωσι για την θηλυκια φασιστοειδη που διαζευγεται απο το με το στανιο επιβληθεν κοινον σπιτικον,μαλλον δε θα ομιλουσαν ολοι περι ενος σπουδαιου δικαιωματος δημοκρατιας ισοτητος και ελευθεριας απεναντι σε ενα καταπιεστικο γαμο που δημιουργει μια τοιαυτη ασυμφωνια χαρακτηρων...

Μολις λοιπον περασουμε στην ασυμφωνια χαρακτηρων και την παντρεια μας με το στανιο με τους ξενους εισβολεις με τα κουσουρια,εκει αξαφνα τα παντα αλλαζουσιν!Η καταπιεση της κορης ειναι φυσιολογικη και αμαχητη και ο γαμπρος εχει δικιο να κοιμαται στο κρεβατι της με το στανιο.Η κορη δεν εχει δικαιωμα να εχει δωματιο ,σπιτι, εξωπορτα σπιτιου ,κλειδια απο θυρες ο γαμπρος οριζει ως κλειδοκρατωρ και οπισθεν αυτου τα πεθερικα.

Απαγορευεται δια αντιρατσιστικου νομοθετικου διαταγματος ο χωρισμος λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων,ποινικο εγκλημα φυλετισμου το δικαιωμα να επιλεξει η κορη να παντρευτει αυτον που ταιριαζει στο χαρακτηρα της και να χωριζει τον ξενο γαμπρο που της φορτωσαν στο σπιτικο και στη ζωη της!!η αντιδραση στην επιβληθεισα ταξη ειναι τωρα φασισμος κατα του γαμπρου και η δημοκρατια δεν συμβαδιζει με τα διαζυγια ουτε την αρνηση του γαμου....μαλλον δε η κορη ειναι πλεον ενεργουμενο του πλουσιου γειτονα καπιταλιστη που μας φθονει εμας τους πεθερους και τον γαμπρουλη μας..

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθεσομε τωρα,φαντασια ειναι ο,τι θελομε την κανουμε,οτι π.χ ο κ. τσιπρας (και καθε απολογητης επωνυμως η στην καθημερινοτητα μας του αφυσικου γαμου,εκαστος κατηγορος της ρατσιστριας κορης,μεγα το εγκλημα ουτο οπως εγραψαμε) με ενα μαγικον ραβδακι χωριζεται απο την κ. συζυγον του και οτι εχουμε την μαγικη δυνατοτητα να του πασαρουμε στο κρεβατι του σπιτιου του προς συμβιωση,μια κυρια δικης μας αποκλειστικα επιλογης ,αγνωστου εις αυτον,διχως εν τελει την βουληση του.

Και ας υποθεσομε οτι ο χ κυριος τσιπρας δεν ταιριαζει τελικως με αυτην εις τον χαρακτηρα των.Ειναι και σπαταλη ειναι και ασωτη και αχαριστη πιθανον αλλα ουχι αναγκαστικως.
Το ερωτημα ειναι αν πρωτον ο κ. τσιπρας αφενος θα επαντρευετο με το ζορι την κυρια,δευτερον αν θα την εχωριζε λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων σε περιπτωση που απαντουσε καταφατικα εις το πρωτον.

Κατ' επεκταση,αν ηρνειτο να την παντρευτει με το ζορι η αν την εχωριζε αργοτερα θα διεπραττε η οχι το "εγκλημα" του ρατσισμου κατα της νυφης που του επιβαλλαμε εμεις;οποτε θα επρεπε η να φανει ανακολουθος και να γινει και ουτος ρατσιστης κατο το σκεπτικον τους,και να τιμωρηθει απο την πολυχρωμη χαρωπη πολιτεια μας,ειτε θα επελεγε να μαραζωσει οντας υπερηφανος ως αντιρατσιστης κατα τη λογικην του, σε ενα γαμο κολαση.

Εχει ενδιαφερον η απαντηση αυτη των υποστηρικτων του ανωμαλου αυτου γαμου που μας επεβληθη με τις ορδες των λουμπεν εποικιστων και οσων αρνουνται , με απειλες-αιτηματα ποινικης-αστυνομικης καταστολης της αντιδρασεως η και φυσικης εξοντωσεως της κορης ,την λυση του.

Γιατι καλο το προπετασμα παραπλανησεως εκ των πεθερικων περι του ελληνικου ρατσισμου μας ως απειθαρχες κορες,αλλα σε ενα γαμο με το στανιο δεν ειναι ρατσισμος ο κ. τσιπρας του παραδειγματος μας να τον αρνηθει η να τον λυσει,ειναι φρονω δικαιωμα του να του αναγνωριζεται το δικαιωμα να δηλωνει την ασυμφωνια χαρακτηρων χωρις να του στερειται αυτη η διαπιστωση ως δικαιωμα,να ζει ελευθερα και ευτυχης οχι να μαραζωνει σε μια αρρωστη ασυμβατη σχεση ποσω μαλλον επιβληθεισα με βια απο κακους πεθερους....

και αν εν τελει συνιστα ρατσισμο να αρνηθεις ενα γαμο με καποιον που δεν αγαπας γιατι δεν ταιριαζετε,αν η ευτυχια σου και η προασπιση της καθημερινοτητος σου,των αξιων και της προσωπικοτητος σου,της ψυχουλας σου απο την ξενη αλλοτριωση που λουζει τα ματια σου καθε στιγμη και σε αρρωσταινει ψυχικα αποξενωνοντας σε απο την Πολιν σου και τον εαυτον σου, ιδιωτευοντας απο την ζωη, ειναι πραξη φυλετισμου για διεστραμμενους η εξωνημενους νοες,λες και οι αλλοεθνεις δεν εχουν ασυμβατους χαρακτηρες με εμας ουτε εμεις προσωπικοτητα που υποφερει απο την εισαγομενη αλλοτριωση,

τοτε αν το θελετε ετσι αυτος ο ρατσισμος που κατασκευαζετε σεις με τετοιους διεστραμμενους γαμους με το στανιο και απο δικο σας πεθερικο συμφερον, ειναι ευλογια αξιοπρεπειας καθε φυσιολογικου ανθρωπου που τεινει προς την ευτυχια του και την επιδιωκει η την προστατευει ως προσωπικο ζωτικο του χωρο συμβιωσεως με ανθρωπους που μοιραζεται κοινα πραγματα οχι αρρωστια ,ειναι η ιδια η φυση του ανθρωπου να απορριπτει την εκμηδενηση του με προσχημα αυτης την αρνηση ενος δικαιωματικου ανθρωπινου χωρου συλλογικης αναπτυξης κοινων αξιων και αισθητικων, ρατσισμου για εσας ,που ειναι αναγκη ελευθεριας απο γαμους για εμας χωρις εμας και κραυγαζει:
oχι αλλο καρβουνο αντιρατσισμου!

οχι αλλοι γαμοι με το στανιο,οχι στην θυτοποιηση της παντρεμενης με το πεθερικο συμφερον κορης ως ρατσιστριας και απο επανω,οχι αλλοι γαμοι με το στανιο που γεννουν καταπιεση και μισος,ο ρατσισμος δεν γεννα μισος οι γαμοι με το ζορι τους γεννουν και τα αλισβερισια των πεθερων τους...

Ζουμε στην εποχη που οι εννοιες εχουν αντιστραφει,το ανωμαλο παρουσιαζεται ως υγιες και το λογικο ως δαιμονικο που χρηζει καταστολης ως δειγμα δηθεν ανωτερου πολιτισμικου επιπεδου που απειλειται απο ρατσιστριες κορες!Αληθης δηλαδη αναστροφος ρατσισμος κακων πεθερικων!Και απατημενοι και δαρμενοι;Ως ποτε παλλικαρια;