22/7/12

Οικονομική Κρίση και Λαθρομετανάστευση

Έχουν ρημάξει την Ελλάδα τα 2.500.000 νομιμοποιημένοι και παράνομοι αλλοδαποί

Του Σπύρου Χατζάρα

Καμιά φορά, οι αριθμοί, αν δεν τους μαγειρέψεις και τους διαβάσεις σωστά λένε την αλήθεια. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ημερίδα που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, είπε ότι, οι νόμιμοι και οι παράνομοι αλλοδαποί στη Χώρα μας ανέρχονται σε 1.300.000-1.500.000. Τον Μάιο του 2011 οι υπηρεσίες της κυβέρνησης του Πασοκ τους υπολόγιζαν ότι ξεπερνούσαν τα 2,5 εκατομμύρια και έλεγαν ότι πλέον ήσαν το 25% του πληθυσμού της Ελλάδας. Ο κ. Στυλιανίδης που λόγω εποχής έκανε εκπτώσεις, ξέχασε, ότι το υπουργείο του και οι ενδιαφερόμενες ΜΚΟ, υπολογίζουν σε 550.000 χιλιάδες τους «αδήλωτους μετανάστες», που κρύβονται και δεν απογράφονται.
Η πρόχειρη αριθμητική του εκτίμηση, προκύπτει από την απογραφή του 2001 που κατέγραψε 762.191 άτομα που κατοικούσαν τότε στη χώρα μας χωρίς Ελληνική υπηκοότητα και που αποτελούσαν το 7% του συνολικού πληθυσμού . Από αυτούς, οι 48.560 αλλοδαποί ήσαν πολίτες της Ε.Ε. ή της ΕΖΕΣ, και 17.426 Κύπριοι. Οι υπόλοιποι 690.000 ήσαν υπήκοοι τρίτων χωρών. Το 56%, (386.400) ήσαν Αλβανοί, το 5% Βούλγαροι και από 3% Ρουμάνοι και Γεωργιανοί. Όμως ήδη από το 1997, 228.000 είχαν πάρει πράσινη κάρτα, και δεν είχαν ανάγκη απογραφής για να νομιμοποιηθούν. Επομένως, το 2001 είχαμε 690.000+228.000. Με τα στοιχεία του ΙΚΑ για τις εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση, το 2002 υπήρχαν 328.000 αλλοδαποί ασφαλισμένοι.
Με τον μεταναστευτικό νόμο του 2005 και τον συμπληρωματικό του 2007, νομιμοποιήθηκαν άλλοι 161.259 άνθρωποι, ενώ από το 2005 έως σήμερα έχουν καταγραφεί 550.000 συλλήψεις παρανόμων αλλοδαπών.
Συνολικά οι άδειες παραμονής που έχουν εκδοθεί από τους ΟΤΑ αφορούν 1.360.000. αλλοδαπούς Η μεγαλύτερη συγκέντρωση νομιμοποιημένων αλλοδαπών τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε.), παρατηρείται στο Δήμο της Αθήνας, με 132.000 μετανάστες που αποτελούν το 17% του συνολικού πληθυσμού.
Επομένως ,με τα δικά τους στοιχεία, και με τους δικούς τους λαθρο-υπολογισμούς , ο αριθμός των (Λαθρο)μεταναστών, είναι 2.460.000 και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, το 2015, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3,5 εκατ.
Σύμφωνα με όλες τις έρευνες και τις εκθέσεις επίσημων κρατικών φορέων και ανεξάρτητων οργανισμών η εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων ανειδίκευτων αλλοδαπών, δεν έχει προσφέρει παρά ελάχιστα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ αντίθετα την επιβάρυνε υπέρμετρα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η συμβολή των αλλοδαπών στην φοροδιαφυγή είναι τεράστια αφού προσφέρουν μόλις το 1%, στο ετήσιο ΑΕΠ ενώ αποτελούν το 25% του ενεργού εργατικού δυναμικού. Με τα στοιχεία της τρόικα , οι κοινωνικές δαπάνες, (ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνικά επιδόματα, κ.λπ.), είχαν ανέλθει στο 7,9% του ΑΕΠ το 2011 από 3% του ΑΕΠ το 2001. Η άνοδος αυτή αντιπροσώπευε το 84% της συνολικής αύξησης των πρωτογενών δαπανών, ενώ τα κονδύλια για μισθούς του προϋπολογισμού αυξήθηκαν από το 9% του ΑΕΠ το 2001 στο 9,8%.
Το 2010, οι εκροές των νόμιμων μεταναστευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφθασαν τα 2,065 δισ. ευρώ. Από αυτά, 984 εκ. ευρώ κατευθύνθηκαν προς άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, 514 εκ. κατευθύνθηκαν προς την Αλβανία, περίπου 190 εκ. στο Ισραήλ και 103 εκ. στη Γεωργία.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας το 2011 η αξία των μεταναστευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα προς Αλβανία αποτελούσαν το 5% του ΑΕΠ της χώρας και έφτασαν στα 342,5 εκατ. ευρώ, έναντι 390 εκατ. το 2010. Βλέπουμε ότι για το 2010 υπάρχει μια διαφορά 124 εκ, μεταξύ Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας και ΕΕ, που δείχνει ανάγλυφα τη φοροδιαφυγή. Τα μεταναστευτικά εμβάσματα από την Ελλάδα τόνωσαν και τη βουλγαρική οικονομία το 2011. Οι λαθρομετανάστες που εργάζονταν στην Ελλάδα και διατηρούσαν καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα επιδόθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
Η συνολική ετήσια διαφυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό υπολογίζεται σε 12 δίς ευρώ τον χρόνο ,από τα οποία τα 10 είναι μαύρα, και η παραοικονομία που αναπτύσσουν αποβαίνει και αυτή σε βάρος της εθνικής οικονομίας μας. Οι «μετανάστες» λιανοπωλητές της Μαφίας, είναι κυρίαρχοι στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, με τα CD και DVD τα οποία πωλούν.
Η μαύρη οικονομία και οι κοινωνικές δαπάνες για τους λαθρομετανάστες που φοροδιαφεύγουν κατέστρεψαν τον προϋπολογισμό.
Σε μια θεατρική προσπάθεια να περιστείλει κάπως την «ανθρωπιστική σπατάλη», ο απελθών Λοβέρδος εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία κόπηκαν οι δωρεάν υγειονομικές παροχές προς τους παράνομους μετανάστες με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με τον Λοβέρδο δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο ΕΣΥ μπορούσαν να έχουν μόνο οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, με την προσκόμιση άδειας παραμονής αλλοδαπού και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, και οι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και οι υπαχθέντες σε καθεστώς προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, με την προσκόμιση άδειας παραμονής αλλοδαπού. Ο Λοβέρδος εξαιρούσε και τα αλλοδαπά άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV η άλλα λοιμώδη νοσήματα που είχαν δικαίωμα σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι Συριζοπασοκ νοσοκομειακοί γιατροί, που και αυτοί έχουν ρημάξει τον προυπολογισμό με τις υπερωρίες τους και τα επιδόματα τους αρνήθηκαν να υπακούσουν για να μην «μεταβληθούν σε ανθρωποφύλακες, ασχολούμενοι με το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή και τα νομιμοποιητικά έγγραφα οιουδήποτε ανθρώπου ζητά εξέταση και νοσηλεία».
Η νέα κυβέρνηση, αντί να σταματήσει την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των τζαμπαζήδων θα κάνει νέες δραματικές περικοπές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ελλήνων ασφαλισμένων τους. Αλλά δεν είναι μόνο η δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων αλβανών και των συγγενών τους. Είναι και οι μισθοί των επιπλέον γιατρών και των νοσοκόμων που χρειάζεται το ΕΣΥ δια τους αλλοδαπούς τζαμπαζήδες, και οι μισθοί των δασκάλων και των νηπιαγωγών που διδάσκουν δωρεάν τα παιδιά των αλλοδαπών.
Αυτή τη φορά δεν μιλήσαμε για την εγκληματικότητα, αλλά για το πώς ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία και έριξαν έξω το κράτος μαζί με τις ΜΚΟ και τους Συριζοπασόκ που τους προστατεύουν .

ΥΓ1. ΖΙΤΟ Ι ΕΛΙΝΙΚΙ ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑ. Για να μάθουν την ημετέρα παιδία τα λαθρομεταναστόπουλα οι ΠΑΣΟΚ-Μπίλντερμπεργκ, ετοίμασαν τη νέα γραμματική των 140 καθηγητών.
ΥΓ2.Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για την απέλαση Αλβανού μετανάστη, που «δεν μπόρεσε να ανανεώσει, εγκαίρως», την άδεια παραμονής του, για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν την «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση», και για παραβίαση του « δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια».
ΥΓ3. Τα διαμερίσματα όπου διέμεναν αλλοδαποί παραθεριστές στη Χαλκιδική, είχαν βάλει στο «μάτι» δύο 19χρονοι Αλβανοί διαρρήκτες, οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί, από τις αστυνομικές αρχές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε έχω για σοβαρό άνθρωπο, έχω πάρει και τα τελευταία βιβλία σου. Σωστά επισημαίνεις πέραν των άλλων και τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης στη χώρα. Κι ενώ τα πήγαινες σήμερα μια χαρά, πέταξες εκείνο το "πασοκοσυριζαίοι γιατροί του ΕΣΥ" και τά κανες ρόϊδο. Φαίνεται ότι το δημοσιογραφικό κουσούρι της μετάθεσης των πολιτικών ευθυνών σε επαγγελματικές ομάδες, δεν τόχεις αποβάλει ακόμα.
Ως γιατρός του ΕΣΥ, σε πληροφορώ, ότι η πλειοψηφία των γιατρών (και του ΕΣΥ), είναι συντηρητικών πεποιθήσεων και ασπάζονται τον προβληματισμό σου. Στο κάτω κάτω αυτοί επιβαρύνονται με την επιπλέον εργασία, ιδιαίτερα στις εφημερίες. ΄Ομως επιλογή ασθενών, δεν μπορούν να κάνουν κατ΄ ουδένα τρόπο. Ο γιατρός οφείλει να περιθάλψει τον ασθενή, όταν βρίσκεται μπροστά του, από άνθρωπο μέχρι γαϊδούρι. ΄Αλλων καθήκον είναι η παρεμπόδιση της εισόδου των λαθρομεταστών στα σύνορα ή στις υπηρεσίες της χώρας.
΄Οσο για τις παχυλές αμοιβές που υπαινίσσεσαι, ενώ οι μέχρι πρό τινος απλώς αξιοπρεπείς αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ, δυσανάλογα όμως μικρές για το έργο που προσέφεραν, έχουν περικοπεί, οι εφημερίες έχουν περιορισθεί δραματικά και δεν πληρώνονται, επίκειται δε περαιτέρω περιορισμός των εν γένει απολαυών τους, είπαμε. Το επαγγελματικό κουσούρι δρα αντανακλαστικώς και δύσκολα αποβάλλεται.
Γ. Σταματίου

Αποστολης είπε...

Σπύρο καλή σου μέρα.
Στην εκπομπή του Λεωνίδα Γεωργιάδη στο Τηλεάστυ ο στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής είπε ότι η Ε.Ε έδωσε (στις αρχές του χρόνου) στην Ελλάδα την επιχορήγηση για τους λαθρομεταμάστες υπολογίζοντάς τους οτι είναι 5.800.000..... Λες να έχουν φτάσει τα 6 εκατομμύρια.........
ΖΙΤΟ κε παλι ΖΙΤΟ !!!!!!!!!!!!!