11/7/12

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Ε, αφού το είπε και ο Μπαλάφας…

του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, που πέρασε όμως στα ψιλά την επόμενη μέρα αυτών των εκλογών, είναι βέβαια το κόλπο με το περιουσιολόγιο. Η πώς αλλιώς μια δεξιά κυβέρνηση μας τα παίρνει με το καλημέρα σας αλλά στο όνομα του μικρού Αλέξη, που δεν λέει κουβέντα. Πρόκειται για εξαγγελία που περιέλαβε αρχικά στο προεκλογικό του πρόγραμμα του ο Σύριζα , ως μέτρο για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης με την φορολόγηση φυσικών προσώπων. Δηλαδή να καθιερώσει περιουσολόγιο για να τα πάρει από τους πλουσίους ή από όσους «βαφτίσει» η απογραφή του πλούσιους.
Με το που ο Γ. Δραγασάκης, όμως ,συντάκτης του προγράμματος, τοποθετήθηκε στο προεδρείο της Βουλής, βόλεψε το περιουσολόγιο στις προγραμματικές της κυβέρνησης του ο Α. Σαμαράς, χωρίς να αντιδράσει κανείς. Kάπως έτσι η αριστερή σκέψη γίνεται δεξιά πολιτική , για να πληρώσουν τώρα επί πλέον και κεφαλικό φόρο όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως εισοδήματος, η τεκμηρίων.
Πρόκειται για χαράτσι –πρεμιέρα, που ούτε η τρόικα δεν το φαντάσθηκε πόσο εύκολα μπορεί να μπει και το οποίο μας το φοράνε καπέλο με αριστερό γάντι και το σπουδαιότερο χωρίς να βγάζει κανείς τσιμουδιά. Τόσο καλά μάλιστα βάζουν χέρι και σ ότι ρέστα μας έχουν απομείνει που βιάστηκε να δηλώσει χαρούμενος και ικανοποιημένος προχθές στην «Διέξοδο» της τηλεόρασης του Αlpha και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μπαλάφας, όταν είπε ο,τι εμείς ως αντιπολίτευση (εκείνοι δηλαδή) θα χειροκροτήσουμε τα θετικά.
Τι είναι όμως το περιουσολόγιο;
Ο,τι έχει και δεν έχει ο καθένας( ακίνητα, μετρητά, καταθέσεις,) σε καινούργια σούμα ώστε με νέο ενιαίο φόρο κεφαλαίου να πληρώσουμε για νέα αλληλεγγύη σ΄όλους. Ακόμη και σε αυτούς που μαζί δεν τα φάγαμε,( ούτε κάνουμε βουτιές με τα δίδυμα μας Σάββατο μεσημέρι, καλεσμένοι του συστήματος, στο resort του Σουνίου) αλλά επιμένουν να προκαλούν. Βέβαια οι του Σύριζα προεκλογικά παρουσιάζουν το περιουσολόγιο ως μπαμπούλα για το κεφάλαιο.
Μια που στο τέλος όμως βγάζουν στη αγορά την παρόλα «το ευρώ δεν είναι φετίχ» και-κάπως έτσι- σπρώχνουν πρώτο στις εκλογές τον Σαμαρά, δεν έχουν και κανένα λόγο να εξηγήσουνε περισσότερο την ιδέα τους για το περιουσολόγιο. Αναλαμβάνει όμως να καθαρίσει Κυριακή βράδυ στη Βουλή , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημ. Παπαδημούλης μετά την ανάγνωση των δηλώσεων Σαμαρά, που το εξήγγειλε. Και ο καλός Ηπειρώτης της αριστεράς πτέρυγας, βάζει πρόσωπα και πράγματα στη θέση τους, αποκαλύπτοντας ο,τι το περιουσολόγιο είναι παλιά ιστορία , αφού το είχε πρώτος νομοθετήσει ο Τρικούπης( όπου το διάβασε ίσως και ο συντάκτης τους προεκλογικού «μανιφέστου» του Σύριζα) αλλά έμεινε στα χαρτιά. Το θέμα δεν είναι που κρύφτηκε εκείνη την ώρα ο Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης, ούτε αν περιουσολόγιο είχε θεσπίσει με την τρόικα κι εκείνος ο κηπουρός, που δυο χρόνια πότιζε για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το έλλειμμα Παπανδρέου. Το ζήτημα είναι ότι όλη αυτή η……αριστερά, στρώνει τον φορολογικό δρόμο που διασχίζει πλέον με τον τρόπο του ο Σαμαράς.
Χωρίς να φαίνεται όμως τι ακριβώς κάνει , μέσα από τις παραιτήσεις των δικών του. Εμείς απλώς κάνουμε το σταυρό μας μέσα στον καύσωνα να έχουμε ρεύμα και κάνουμε πρόβα πάλι για το σταυρό του μαρτυρίου με ένα ακόμη χαράτσι.

ΥΓ Αλλά αφού το είπε και ο Μπαλάφας......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 21η Μαΐου στην Ιστορία

Η 21η Μαΐου είναι η 142η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 224 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου.  878.   Μετά από πολιορκία οκτώ μηνών , ...