23/3/13

Ο παπα-Μουτάφης της Γκιουλμουτζίνα

Ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μουτάφης , προστατευόμενος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Μιχαήλ Καλαφάτη, εξελέγη σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως μητροπολίτης Γκιουλμουτζίνας, με 29 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων.
Ο έτερος υποψήφιος, ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, έλαβε 23 ψήφους.

Ο Μουτάφης χειροτονήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου στον 'Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, και όταν ανέβηκε στην «Γκιουλμουτζίνα»,  δέχθηκε την επίσκεψη του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς που του έδωσε «γραμμή» για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία της Ροδόπης.
Κατόπιν αυτού ο Μουτάφης, που είπε στο «αφεντικό» ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, μεριμνά πάντοτε για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς να κάνει διακρίσεις και διαχωρισμούς, κατά την τελετή ενθρόνισής του στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, άφησε έκπληκτους τους παρευρισκομένους, κάνοντας ένα «χοντροκομμένο άνοιγμα» στη μουσουλμανική κοινότητα, αποκαλώντας την Κομοτηνή , Γκιουλμουτζίνα.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, έβγαλε εγκύκλιο με τα γνωστά «Πατριωτικά», «στην Θράκη, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος», για να τα ακούσουν οι Έλληνες, αλλά και τα «αυτονομιστικά», που θέλουν οι Αμερικανοί.

«Ως κάτοικοι της Πρωτεύουσας της Θράκης πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας». «Εμείς θα είμαστε όλοι ένα, θα έχουμε όλοι μια φωνή, θα είμαστε όλοι μια (τουρκοελληνική) ψυχή». «Όπως ο Θεός αγαπά και αποδέχεται κάθε παιδί Του χωρίς διάκριση, έτσι κι εμείς καλούμαστε να κατορθώσουμε την ίδια ποιότητα αγάπης για τον (Τούρκο)αδελφό μας».

Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ο Μουτάφης έστειλε το μήνυμα που επαναλάμβανε η «μιαρά τουρκολάγνα σύνοδος» στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας. "Προσευχή, Νηστεία, Εξομολόγηση, Μετάνοια, Άσκηση, για την προσωπική μας, Ανάσταση".

Αυτόν διάλεξαν οι ΗΠΑ , οι Τούρκοι και ο Τζερώνυμο. Αυτόν ψήφισαν οι 29, που ευθύνονται και θα τον υποστούν οι Ακρίτες. Ας πρόσεχαν οι άλλοι 25 που πήγαν πάσο. Τέτοιοι Παπά-Προδότες, σαν τον «μητροπολίτη Γκιουλμουτζίνας», αποτελούν όνειδος για την Εκκλησία.

Για αυτό φωνάζουμε: ΑΝΑΞΙΟΣ! (Για Μητροπολίτης Μαρωνείας.Για τη  Γκιουλμουτζίνα, δεν με ενδιαφέρει)  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπως το ειχε πει ο πατροκοσμας, αυτοι θα ειναι οι χειροτεροι.για φαντασου να ηταν εν ζωη ο Χριστοδουλος; θα τον ξυριζε.
Νικος πειραιας

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΣ Ή ΤΡΑΓΟΠΑΠΕΣ, Ο ΙΜΑΜΗΣ-ΜΟΥΣΤΑΦΗΣ ΓΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

δεν θέλατε τον κ.Θεόκλητο πάρτε τα τώρα! Χαιρετίσματα στον Σπάρτακο!