22/3/13

Πρεμιέρα του Codex Alimentarius στην Ελλάδα με ολλανδικές πατάτες

Φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται
και δεν ανήκουν σε εταιρείες

Το Codex Alimentarius βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή αγροτικών προϊόντων με κατοχυρωμένη πατέντα έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... Ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!
Με το Codex Alimentarius απαγορεύεται η φύτευση πατάτας , επειδή η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της.
Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο, ο έλεγχος των τροφίμων.
Μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.
Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε. Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής.
Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους Ολλανδούς!!!
Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!

από Ορθομοριακή Διατροφή και http://kavvathas.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο μου φαίνεται. Για να αποκτήσει κανείς τα αποκλειστικά δικαιώματα της πατάτας Νάξου, θα πρέπει να τα αγοράσει από τον κάτοχό τους. Ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ο αποκλειστικός κάτοχος ενός προϊόντος, κατεσπαρμένου χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας παντού εντός και εκτός Νάξου;
Σαν να λέμε γίνομαι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του αέρα της Αττικής.
Κάποιες περισσότερες διευκρινήσεις, θα ήταν απαραίτητες.
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ο πιό διαδεδομέμος σπόρος πατάτας είναι της ποικιλίας "Spunda" και είναι Ολλανδικής προέλευσης. 'Οποτε δείτε σε σούπερ-μάρκετ πατάτες με χώρα προέλευσης από Αίγυπτο, Γαλλία ή περιοχή προέλευσης Θήβα, Νευροκόπι κλπ να ξέρετε ότι είναι πατάτες από ολλαδικό σπόρο.