3/7/13

Με την «ευλογία» της Ουάσιγκτον το Κίνημα στην Αίγυπτο

Ο Τσακ, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Αιγύπτου όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, γιατί το Πεντάγωνο είχε αποφύγει να αποκαλύψει ότι έγιναν οι συνομιλίες αυτές, είπε : «Νομίζω πως μπορείτε να αντιληφθείτε τη λεπτή φύση αυτής της κατάστασης και αυτή είναι η ουσία».

Στην πλατεία Ταχρίρ, πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι στηρίζουν το στρατιωτικό κίνημα. Ο στρατός κατέλαβε το κτίριο της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης που βρίσκεται στο κέντρο του Καΐρου.
Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν να κυβερνήσουν την Αίγυπτο.

Ο τακφιρί πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, έχει τεθεί «σε κατ΄οίκον περιορισμό», στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς. Σε μικρή απόσταση από το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται τεθωρακισμένα και άνδρες του αιγυπτιακού Στρατού. Ο Στρατός ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει επίθεση στους οπαδούς του Μόρσι, όμως στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να «διαλύσουν» τους διαδηλωτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είστε σίγουρος γι'αυτό που λέτε κ.Χατζάρα;

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο δες αυτο:

http://www.globalresearch.ca/washington-islamist-strategy-in-crisis-as-morsi-toppled/5341595

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...